nie mieszkam w Polsce, wiec nie powiem ci, gdzie dostaniesz self-raising flour, ale jesli jej nie znajdziesz - to mozesz ja zastapic w proporcjach : 1 cup (150 g ) zwyklej maki do 2 lyzeczek (plaskich) proszku do pieczenia (przesyp przez sitko, zeby sie dobrze polaczylo) - proporcje wedlug ksiazek z serii "The Australian Women's Weekly". Mysle, ze to moze tez byc tansze? pozdrawiam
to znowu ja znalazlam w internecie jeszcze inny przelicznik (podobny):
Self-rising or self-raising flour is flour ("white" wheat flour or wholemeal) that is sold premixed with chemical leavening agents. It was invented by Henry Jones. Typical ratios are the following:
kochani co to takiego mąka ze spulchniaczami?? self rasing tak zwana??? można ją gdzieś kupić??? jak tak to gdzie??? pomóżcie, proszę ..
- proporcje wedlug ksiazek z serii "The Australian Women's Weekly".
Mysle, ze to moze tez byc tansze?
pozdrawiam
Prawdę mówiąc w PL nie widziałam takiej mąki. Fajnie, ze ktoś zna przelicznik. Pozdrawiam.
znalazlam w internecie jeszcze inny przelicznik (podobny):
pozdrawiam
dzięki wielkie ursula :)