Forum

Rozmowy wolne i frywolne

tracę prace

• Autor: Kinka Data: 2009-02-25 15:32:53

hej, no masakra..... szef własnie oznajmił, że spółka w której pracuję zostaje rozwiązana :(
    ja pracuję na umowę zlecenie, wypłacają mi stałą pensję regularnie co miesiąc, a pracuje 3 dni w tyg.
    i co ja mogę zrobić?! no masakra, gdzie ja teraz znajdę coś dla siebie, teraz gdy mamy ten kryzys.

czy mogę czegoś się domagać od firmy jesli tylko pracuję na umowe zlecenie?

• Autor: megi65 Data: 2009-02-25 16:51:37

Kochana !!  17 lat temu jako młody pracownik byłam w pierwszej turze zwolnień !!! Przeżyłam to bardzo emocjonalnie ...ale dzieki temu inaczej patrze na życie .. nie popadłam ani w długi ani w biede ! Dzieki temu , dokonałam zmian w moim zyciu , które zaowocowały tym , ze mam satysfakcjonującą prace i .. spokojnie patrze w przyszłość.. Nie popadaj w panike ani w przgnębienie ! Pozdrawiam !

• Autor: crisen Data: 2009-02-25 17:20:51

Dawniej lata pracy na umowę-zlecenie  nie liczyły się np. do lat pracy .Były to tylko stracone lata do niczego się nie liczące.Czy teraz też tak jest? Nie wiem . Jeśli tak to nie masz się czym martwić . Na pewno znajdziesz pracę. Bądż dobrej myśli i nie załamuj się. Jak to się mówi "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło". Życzę powodzenia i wiary.

• Autor: Narwen Data: 2009-02-25 17:49:05

pacujac na umowe zlecenie nie przysluguja ci zadne swiadczenia :((

takze ze tak powiem konczysz zlecenie i ifirme nie obchodzi co sie z toba dzieje :(

• Autor: Kinka Data: 2009-02-25 18:58:28

no włąsnie kończę zlecenie i pa pa..., ale porozmawiam z presesem może chociaż wypowiedzenie zrobi w marcu a nie jeszcze w lutym, zawsze to jedna pensja do przodu:)
    mam dobre relacje z całym zarządem wieć może dostanę coś na dowidzenia, przynajmniej ja bym coś takiego zrobiłą zamykając działąlność i mając dobrych, uczciwych pracowników.
    zobaczymy co bedzie

Przejdź do pełnej wersji serwisu