Co roku piekę tort w kształcie barana .Biszkopt piekę w specjalnej formie w kształcie barana.Potem przekrajam poziomo na trzy części ,przekładam kremem i całego na zewnątrz pokrywam kremową wełenką i wbijam chorągiewkę. Technika wykonania jak przy każdym innym torcie.W tym roku zamierzam w tej samej formie upiec tort -czarnego baranka z biszkoptu makowego .Ma to być taki szkocki baranek z czarnym pyszczkiem i białą wełną.Jeśli nie masz formy zrób sobie szablon barana z jakiegoś rysunku i według tego szablonu wykrój sobie biszkopt , przełóż kremem a potem dekoracja to już prosta sprawa.Tak będzie najprościej.Koniecznie pokaż zdjęcia jak Ci wyszedł tort.
Chciałabym na Wielkanoc upiec tort w kształcie baranka stojącego z chorągiewką, szukam inspiracji, może macie jakieś linki ze zdjęciami takiego tortu.
Barana tu chyba nie było,ale popatrzeć warto;-)
http://www.tortalandia.it/Animali.htm
Ale ludzie maja zdolności,piękne są te torty.Powiedzcie mi jak zrobić tort w rożnych kształtach?
Co roku piekę tort w kształcie barana .Biszkopt piekę w specjalnej formie w kształcie barana.Potem przekrajam poziomo na trzy części ,przekładam kremem i całego na zewnątrz pokrywam kremową wełenką i wbijam chorągiewkę. Technika wykonania jak przy każdym innym torcie.W tym roku zamierzam w tej samej formie upiec tort -czarnego baranka z biszkoptu makowego .Ma to być taki szkocki baranek z czarnym pyszczkiem i białą wełną.Jeśli nie masz formy zrób sobie szablon barana z jakiegoś rysunku i według tego szablonu wykrój sobie biszkopt , przełóż kremem a potem dekoracja to już prosta sprawa.Tak będzie najprościej.Koniecznie pokaż zdjęcia jak Ci wyszedł tort.
Dziękuję za odpowiedzi, jeżeli mi się uda na pewno wstawię fotkę. Pozdrawiam.
http://www.alwaysbrilliant.com/aa/aspx-products/1-742/2-42812/SC-Froogle/kw-5428/bb/Lamb-Cake-Pans.htm
po raz pierwszy wstawiam link i nie wiem, czy sie uda
to jest forma do baranka i przyklad, jak udekorowac
pozdrawiam
Ursulo właśnie o coś takiego mniej więcej mi chodzi
Podaj maila, wysle ci cos
Sprawdz poczte