Paszport miałam wyrabiany w woj.małopolskim.Teraz mieszkam w woj.śląskim. Mam do Was pytanie: Czy ten paszport mam ważny,czy muszę go zmienić na nowy ? .
Waznosc paszportu okreslona jest data a z pewnoscia nie miejscem wydania go.
Przepraszam ale nasuwa mi sie anegdotka:) Nie bierz do siebie.. to tak..bo temat sie nadarzyl :)
Facet dzwoni do urzedu paszportowego i mowi, ze dostal list, ze jego paszport trzeba przedluzyc. Wiec pyta sie urzedniczki..dlaczego? po co? jak to??? on jest zadowolony z dlugosci paszportu i w tej chwili super wchodzi mu do portfela..a po przedluzeniu? to jak to bedzie?? z ktorej strony i o ile cm?? ;)))
Według mnie paszport powinien być ważny, bo nie ma w nim adresu zamieszkania. Z dowodem osobistym byłoby gorzej- trzeba go wymienić w ciągu 3 m-cy od daty zmiany danych.
Paszport miałam wyrabiany w woj.małopolskim.Teraz mieszkam w woj.śląskim. Mam do Was pytanie:
Czy ten paszport mam ważny,czy muszę go zmienić na nowy ? .
Waznosc paszportu okreslona jest data a z pewnoscia nie miejscem wydania go.
Przepraszam ale nasuwa mi sie anegdotka:) Nie bierz do siebie.. to tak..bo temat sie nadarzyl :)
Facet dzwoni do urzedu paszportowego i mowi, ze dostal list, ze jego paszport trzeba przedluzyc.
Wiec pyta sie urzedniczki..dlaczego? po co? jak to??? on jest zadowolony z dlugosci paszportu i w tej chwili super wchodzi mu do portfela..a po przedluzeniu? to jak to bedzie?? z ktorej strony i o ile cm?? ;)))
Według mnie paszport powinien być ważny, bo nie ma w nim adresu zamieszkania. Z dowodem osobistym byłoby gorzej- trzeba go wymienić w ciągu 3 m-cy od daty zmiany danych.
Potwierdzam. Data decyduje o ważności paszportu.