Forum

Pomysł czy Problem?

Receptura na "czymiczuri"

  • Autor: carlos4ever Data: 2009-03-01 21:41:35

    Witam wszystkich mam pewien problem kiedy byłem w Argentynie do zamówionego steku dostałem sos czymiczuri. Wiem że w tym sosie jest pietruszka ,czosnek i coś jeszcze ale nie wiem co. Teraz sezon grilowy tuż tuż i chciałbym zrobić taki sos bo jest naprawde ale naprawde dobry. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat receptury na ten sos to prosze o wiadomość. THX

  • Autor: ursula Data: 2009-03-01 22:41:59

    Chimichurri
    Makes about 1-1/2 cups

    1/2 cup olive oil
    1/4 cup red wine vinegar
    1/2 cup finely chopped white onion
    1 teaspoon finely chopped garlic
    1/4 cup finely chopped fresh flat-leafed parsley
    1 teaspoon dried oregano
    1/4 teaspoon Cayenne pepper
    1-1/2 teaspoons salt
    1 teaspoon freshly ground black pepper

    In a bowl, combine the oil and vinegar, and beat them together with a whisk. Stir in the remaining ingredients. Allow to stand at room temperature for 2 or 3 hours to let the flavor develop before serving.

    nigdy sama nie robilam (moze tego lata), przepis znalazlam na internecie, jesli potrzebujesz tlumaczenie to pomoge
    pozdrawiam

  • Autor: Daneczka69 Data: 2009-03-02 07:33:12

    Z grubsza przetłumaczone ;)

    Chimichurri

    1 / 2 filiżanki oliwy z oliwek
    1 / 4 filiżanki czerwonego octu winnego
    1 / 2 filiżanki białej cebuli drobno posiekanej
    1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku
    1 / 4 filiżanki drobno posiekanej świeżej pietruszki
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1 / 4 łyżeczki pieprzu Cayenne
    1-1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

    W miseczce połączyć oliwę z oliwek i ocet. Dodać pozostałe składniki. Pozostawić do odstania w temperaturze pokojowej przez 2 lub 3 godziny.

  • Autor: Paola_r Data: 2009-03-02 16:54:07

    A ten przepis już widziałeś ? MrGrill

Przejdź do pełnej wersji serwisu