Każdego roku jest taki 8 dzień Mimo, że zimowy To piękny jak wspaniały letni sen, Choć to tylko dzień marcowy. W takim dniu każdy Ci życzy, co tylko może Ja, korzystając z tej sposobności Życzę Ci w tej białej puchowej porze Dużo Słońca i Radości I aby wszystko, co sobie wymarzysz się spełniło No i żeby Szczęście na stałe z Tobą było.
Tajemnicą jesteś, z księgi czarów - zbiegłą, mgłą zaklętą, którą nieliczni tylko przejdą. Kobieto - puchu marny, a nie do zdobycia. Kobieto - ile w tym słowie - piękna, miłości i życia.
Kwiatów nie dam, mimo szczerych chęci. Lecz słowa, które zostaną w pamięci, życzę szczęścia, dużo radości i długiej szczęśliwej przyszłości. Niech los Tobie z oczu łez nie wyciśnie, niechaj się wszystko wiedzie pomyślnie. Wszystko co piękne i wymarzone, w dniu Święta Kobiet niech będzie spełnione.
Marzec pięknie się wystroił, w kole między dziećmi stoi. I gromadkę uśmiechniętą pyta: jakie dzisiaj święto?... Zapamiętaj sobie - dzisiaj jest DZIEŃ KOBIET!
...ze dzisiaj święto dziewczynek, uśmiechy są dla nich , zabawa i taniec, piosenka z radia popłynie..." Uczyłam się tej piosenki w szkole podstawowej prawie 40 lat temu !
A ja znam całą :) Dzień Kobiet, Dzień Kobiet, niech każdy się dowie że dzisiaj jest świeto dziewczynek Uśmiechy są dla nich, zabawa i taniec piosenka z radia popłynie
Dzień Kobiet, Dzień Kobiet, niech żyją nam zdrowe i pani nasza i mamy I woźna, kucharka, przedszkolna lekarka im wszystkim kwiaty rozdamy.
Każdego roku jest taki 8 dzień
Mimo, że zimowy
To piękny jak wspaniały letni sen,
Choć to tylko dzień marcowy.
W takim dniu każdy Ci życzy, co tylko może
Ja, korzystając z tej sposobności
Życzę Ci w tej białej puchowej porze
Dużo Słońca i Radości
I aby wszystko, co sobie wymarzysz się spełniło
No i żeby Szczęście na stałe z Tobą było.
z księgi czarów - zbiegłą,
mgłą zaklętą,
którą nieliczni tylko przejdą.
Kobieto - puchu marny,
a nie do zdobycia.
Kobieto - ile w tym słowie
- piękna, miłości i życia.
Kwiatów nie dam, mimo szczerych chęci.
Lecz słowa, które zostaną w pamięci,
życzę szczęścia, dużo radości
i długiej szczęśliwej przyszłości.
Niech los Tobie z oczu łez nie wyciśnie,
niechaj się wszystko wiedzie pomyślnie.
Wszystko co piękne i wymarzone,
w dniu Święta Kobiet niech będzie spełnione.
"że dzisiaj święto dziewczynek, uśmiechy są dla nich, zabawa i taniec......." i co dalej?
...ze dzisiaj święto dziewczynek,
uśmiechy są dla nich , zabawa i taniec,
piosenka z radia popłynie..."
Uczyłam się tej piosenki w szkole podstawowej prawie 40 lat temu !
ja w przedszkolu :)
A ja znam całą :) Dzień Kobiet, Dzień Kobiet, niech każdy się dowie że dzisiaj jest świeto dziewczynek
Uśmiechy są dla nich, zabawa i taniec piosenka z radia popłynie
Dzień Kobiet, Dzień Kobiet, niech żyją nam zdrowe
i pani nasza i mamy
I woźna, kucharka, przedszkolna lekarka
im wszystkim kwiaty rozdamy.