Forum

Kuchenne porady

piersi obtaczane w płatkach kukurydzianych

  • Autor: urszulka Data: 2009-03-04 14:02:07

    Może ktos wie robiłam dzis na obiad piersi z kury w płatkach kukurydzianych ale zawsze mi spadaj na patelnie przypalaja sie a miażdże je juz wałkiem ale i tak sie odsypuja od kotleta moze macie jakies sprawdzone sposoby

  • Autor: aleczka Data: 2009-03-04 15:39:51

    ja najpierw panieruje w jajku potem w płatkach i znowu w jaku i płatkach:-))

  • Autor: malale Data: 2009-03-04 16:07:29

    ja obtaczam najpierw w mące ziemniaczanej, potem w jajku i płatkach

  • Autor: jolus Data: 2009-03-04 17:02:58

    Ja kotlety panieruje najpierw a cieście naleśnikowym a później w płatkach, nie spadają i nie odklejają się:)

  • Autor: madzia22r Data: 2009-03-04 17:07:49

    Ja robie tak jak Jolus, panieruje najpierw w ciescie nalesnikowym, a pozniej w platkach. Nigdy mi nie spada z kotleta. A platki rozdrabniam blenderem, do mialkiej postaci. Raz pogniotlam walkiem i nie bylam zadowolona z efektu.

  • Autor: jolus Data: 2009-03-04 17:24:04


    A ja nie kruszę , obtaczam w całych płatkach kukurydzianych:))) 

  • Autor: urszulka Data: 2009-03-05 09:19:13

    Dzieki za podpowiedzi a to ciasto nalesnikowe to musi byc geste czy rzadkie

  • Autor: babsy Data: 2009-03-06 16:20:39

    Akurat wczoraj robiłam kurczaka w płatkach. Przygotowałam ciasto z 2 białek ubitych na luźną pianę, ok. 2 łyżek mąki pszennej, 2 łyżek mąki kukurydzianej, odrobiny proszku do pieczenia oraz łyżki sezamu.Wyszło dość gęste i kleiste ciasto, w którym maczałam kawałki kurczaka, a następnie obtaczałam w pokruszonych płatkach kukurydzianych, do których dodałam odrobinę sezamu i skruszoną kromkę chleba chrupkiego. Kurczaka smażyłam na oleju, nic się nie odklejało.

Przejdź do pełnej wersji serwisu