Czy tobie chleb wychodzi dobrze wypieczony-ciemny?Czy wierzch wychodzi jasny tak jak na zdjęciu?Mnie wyszedł cały blady.Przypiekanie nie wiele pomaga.Trzeba by sporo dłużej dopiekać.Daje się zjeść .Może problem w czym innym?Ja mam dwie mniejsze foremki.Może zmieniają się warunki wypiekania.Jeszcze poeksperymentuje trochę.No i używam drożdży zwykłych ( takich w kostce ze sklepu).Jak trafię w dziesiątkę dam znać.
Jak pieke chleb to nastawiam na 2 stopień czyli średnio wypieczony,spróbuj nastawic na 3 stopień. Góra zawsze bedzie jaśniejsza. Do ciasta drożdżowego,
na pizzę i na chleby pieczone w piekarniku ( wszystkie wyrabiam w automacie) używam drożdży świeżych,a na chlebek pieczony
w automacie używam drożdży suchych.
W tej książce jest 120 przepisów i dużo cennych porad jak zrobic udany wypiek.
Czy tobie chleb wychodzi dobrze wypieczony-ciemny?Czy wierzch wychodzi jasny tak jak na zdjęciu?Mnie wyszedł cały blady.Przypiekanie nie wiele pomaga.Trzeba by sporo dłużej dopiekać.Daje się zjeść .Może problem w czym innym?Ja mam dwie mniejsze foremki.Może zmieniają się warunki wypiekania.Jeszcze poeksperymentuje trochę.No i używam drożdży zwykłych ( takich w kostce ze sklepu).Jak trafię w dziesiątkę dam znać.
Jak pieke chleb to nastawiam na 2 stopień czyli średnio wypieczony,spróbuj nastawic na 3 stopień. Góra zawsze bedzie jaśniejsza. Do ciasta drożdżowego,
na pizzę i na chleby pieczone w piekarniku ( wszystkie wyrabiam w automacie) używam drożdży świeżych,a na chlebek pieczony
w automacie używam drożdży suchych.
W tej książce jest 120 przepisów i dużo cennych porad jak zrobic udany wypiek.
POzdrawiam i życzę udanych wypieków.