Pierwszy raz będę robiła tort całkowicie czekoladowy, sama wole śmietanowe. Mam sprawdzony biszkopt, masa będzie z gotowanej kremówki z czekoladą. Tort jest na zamówienie, więc musi być rewelacyjny:) i tu moja prośba...
Poradźcie czym nasączyc biszkopt, żeby dodał całości smaku? dodać olejku rumowego? pomarańczowego? migdałowego? nie wiem z czym sie najlepiej skomponuje i co podkreśli smak..?
Ja ci polecam tort uzytkowniczki anay,jest pyszny,to jedna czekoladowa bomba,moze zmienisz swoje zamiary to do twojego pomyslu i sprobujesz ten tort http://wielkiezarcie.com/przepis37927.html Ja go robilam jest pyszny naprawde,dla mnie to tort idealny
Czekolada ładnie komponuje się z rumem i ja tak zawsze właśnie nasączam tort.Robiłam też z olejkiem pomarańczowym,lecz tort był z gorzkiej czekolady i kremem budyniowym.Nie wiem jak by się to połączenie sprawdziło z kremem na śmietanie.Migdałowego olejku nie polecam.Zdominuje czekoladę.
Użytkownik mi_lamaj napisał w wiadomości: > Poradźcie czym nasączyc biszkopt, żeby dodał całości smaku? dodać > olejku rumowego? pomarańczowego? migdałowego? nie wiem z czym sie najlepiej > skomponuje i co podkreśli smak..?
zdecydowanie pomarancza. Ale nie olejek a konfitura pomaranczowa ( tak jak w przepisie anay) . Mozesz zmiksowac konfiture lub dzem pomaranczowy i tym posmarowac biszkopty przed nałozeniem kremówki czekoladowej. Konfitura sprawi,ze biszkopt bedzie wilgotny i pyszny
Do czekolady pasuje albo prawdziwy aromatyczny rum wymieszany z mocną i świeżo zaparzoną herbatą, albo dobry markowy koniak! Czyli żadne winiaki i temu podobne smrodki. Żadne czeskie czy polskie pdróby brrrrrrrrr, albo wątpliwej jakości olejki zapachowe.
Tort nasączam woda + sok z cytryny + cukier + spirytus lub wódka + aromat rumowy.. W zalezności czy tort jest na imprezę dla dzieci, czy dla dorosłych wówczas dodaję mniej lub więcej alkoholu.
Pierwszy raz będę robiła tort całkowicie czekoladowy, sama wole śmietanowe.
Mam sprawdzony biszkopt, masa będzie z gotowanej kremówki z czekoladą.
Tort jest na zamówienie, więc musi być rewelacyjny:) i tu moja prośba...
Poradźcie czym nasączyc biszkopt, żeby dodał całości smaku? dodać olejku rumowego? pomarańczowego? migdałowego? nie wiem z czym sie najlepiej skomponuje i co podkreśli smak..?
Ja ci polecam tort uzytkowniczki anay,jest pyszny,to jedna czekoladowa bomba,moze zmienisz swoje zamiary to do twojego pomyslu i sprobujesz ten tort http://wielkiezarcie.com/przepis37927.html Ja go robilam jest pyszny naprawde,dla mnie to tort idealny
To nie tort tylko murzynek. Prawdziwy tort to ciasto biszkoptowe.
interesująca definicja... hehe
Czekolada ładnie komponuje się z rumem i ja tak zawsze właśnie nasączam tort.Robiłam też z olejkiem pomarańczowym,lecz tort był z gorzkiej czekolady i kremem budyniowym.Nie wiem jak by się to połączenie sprawdziło z kremem na śmietanie.Migdałowego olejku nie polecam.Zdominuje czekoladę.
Użytkownik mi_lamaj napisał w wiadomości:
> Poradźcie czym nasączyc biszkopt, żeby dodał całości smaku? dodać
> olejku rumowego? pomarańczowego? migdałowego? nie wiem z czym sie najlepiej
> skomponuje i co podkreśli smak..?
zdecydowanie pomarancza. Ale nie olejek a konfitura pomaranczowa ( tak jak w przepisie anay) . Mozesz zmiksowac konfiture lub dzem pomaranczowy i tym posmarowac biszkopty przed nałozeniem kremówki czekoladowej. Konfitura sprawi,ze biszkopt bedzie wilgotny i pyszny
Do czekolady pasuje albo prawdziwy aromatyczny rum wymieszany z mocną i świeżo zaparzoną herbatą, albo dobry markowy koniak! Czyli żadne winiaki i temu podobne smrodki. Żadne czeskie czy polskie pdróby brrrrrrrrr, albo wątpliwej jakości olejki zapachowe.
Tort nasączam woda + sok z cytryny + cukier + spirytus lub wódka + aromat rumowy.. W zalezności czy tort jest na imprezę dla dzieci, czy dla dorosłych wówczas dodaję mniej lub więcej alkoholu.