Forum

Kuchenne porady

Tort Hello Kitty-pomocy

• Autor: firalik Data: 2009-03-05 14:15:12

Witam Was wszystkich,potrzebuje Waszej porady.Mianowicie chcialam zrobic dla corki mojej kolezanki trort z hello Kitty.Upiekalm ciasto rozowe(wg przepisu Minnie),tyle,ze zabraklo mi kisieli.Wiec kupilam u nas w ruskim sklepie(mieszkam w Niemczech),ale niestety,to nie to samo,co nasze.maja wiecej cukru i masa wyszla mi taka jakas gesta.Po upieczeniu ciasto scukrzylo sie od spodu.W smaku jest dobre,tylko troche suche no i bardzo slodkie,ale dzieci to lubia.Uroslo bardzo nierownie,same gorki i pagorki i na wierzchu zrobila sie skorupka.Scielam ja do rownosci.Mialam zamiar pokryc to biala czekolada,albo jakims lukrem,bo w masie cukrowym nie mam jeszcze takiej wprawy,ale teraz nie wiem,co robic.Moze je naponczowac i pokusic sie jednak na ta mase?Myslicie,ze da sie jeszcze to ciasto jakos uratowac???Dziekuje za porady,mam nadzieje,ze wspolnie cos wymyslimy.

• Autor: koma305 Data: 2009-03-05 15:18:21

Jeśli chcesz na wierzch zrobić masę cukrową to ja osobiście naponczowałabym tylko spód.A sama masa jest prosta - tylko to skomplikowanie wygląda - sprawdziłam osobiście :)

• Autor: Dorotaxx Data: 2009-03-05 15:19:32

Pewnie,ze da sie uratowac.
    Jesli boisz sie zrobic mase cukrową to pokryj tort sztucznym marcepanem albo po prostu udekoruj tort masą maślaną za pomocą tylki
    Tutaj masz fotki hello hitty http://images.google.pl/images?gbv=2&ndsp=18&hl=pl&q=Hello+Kitty+cake&start=0&sa=N

Jesli biszkopt bedziesz dzielic na 3 krążki to naponczuj tylko dolny i środkowy krążek .Górny zostaw suchy , on i tak bedzie czerpał wilgoc z masy maslanej.

• Autor: firalik Data: 2009-03-05 18:06:28

Dziekuje Wam bardzo za pomoc.Jutro sprobuje cos wykombinowac,bo dzisiaj juz nie mam sily.Jak mi sie uda to wstawie fotki.Jeszcze raz sliczne dzieki.

• Autor: firalik Data: 2009-03-08 14:47:51

A to moje wypociny.Staralam sie jak moglam,zrobic ,co najlepsze z tego tortu,Zdjecie troche kiepskie,ale te inne mi sie zmazaly:(Mam nadzieje,ze chociaz troche na nich moj torcik widac.Jeszcze raz dzieki za pomoc.

• Autor: firalik Data: 2009-03-14 07:36:29

A tu moje zmazane zdjecie:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu