Zajady powstaja w wyniku braku wit B w organiźmie więc jak najbardziej powinieneś łykać te witaminę. Poza tym ułatwia gojenie maść Chlorchinaldinum. Polecam.
Moja córa też ma problem z zajadami.Znalazła jednak gdzieś informację,że pomaga Aspiryna.Należy ją skruszyć na proszek i przyklepać nią chore miejsce.Rewelacyjnie się sprawdza - najlepsza jest Aspiryna Bayera.
Witaminy B tak, ale najlepiej w wersji naturalnej. Czyli drożdże. Kulkę drożdży wielkości orzecha laskowego trzeba zalać wrzątkiem (chodzi o zabicie drożdży - wiem, to brzmi strasznie ). Jak ostygnie -wypić. Tak przez kilka dni. Nie wiem, kto to kiedyś polecał, ale naprawdę skutkuje, sprawdziłam na sobie niejednokrotnie. Jeśli nie pomoże, to proponuję wizytę u dobrego dermatologa, bo to może być jakaś grzybica.
drożdże jak najbardziej Zalane ciepłą wodą z odrobiną cukru (nie wrzątek). Musi odstać godzinkę. Wypic najlepiej wieczorem, zajady znikają. A witamine B można brać dodatkowo.
Dziękuję serdecznie Wam wszystkim za podzielenie się swoimi doświadczeniami,kupiłam dziś VIT B2,kupiłam też aspirynę BAYERA i też kupiłam drożdże będę wszystko stosowała by się pozbyc tych nieprzyjemnych zajad.Niektóre z Was zalecały drożdże zalac wrzątkiem a w jednej podpowiedzi jest podane by zalac letnią wodą,trudno wyczuc który sposób skuteczny.Jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam!!!
Zalane ciepłą wodą czy wrzątkiem skutecznośc mają taką samą. Tyle, że jak zalejesz ciepłą wodą i dodasz jeszcze cukier, to drożdże się rozmnażają, a jak je zjesz, to jeszcze to robią w przewodzie pokarmowym. Nie jest to korzystne z różnych względów (m.in. paskudnie się odbija, a może nawet brzuch boleć i wymioty się zdarzają). Dlatego dietetycy i lekarze polecają, aby przed zdjedzeniem drożdży je zabić, a to skutecznie robi wrzątek. Pozdrawiam :)
Może ma ktoś sprawdzony sposób by pozbyc się dokuczliwych zajad.
witamina B complex
maść cynkowa...
Zajady powstaja w wyniku braku wit B w organiźmie więc jak najbardziej powinieneś łykać te witaminę. Poza tym ułatwia gojenie maść Chlorchinaldinum. Polecam.
Moja córa też ma problem z zajadami.Znalazła jednak gdzieś informację,że pomaga Aspiryna.Należy ją skruszyć na proszek i przyklepać nią chore miejsce.Rewelacyjnie się sprawdza - najlepsza jest Aspiryna Bayera.
Uwazam, ze najlepsza jest witamina B 2, zawsze pomaga !
Można jeszcze smarować miodem, ale nie ze sklepu tylko prawdziwym od pszczelarza. Sprawdzone działa. Witamina B2 też
Jeśli nie pomoże, to proponuję wizytę u dobrego dermatologa, bo to może być jakaś grzybica.
Witamina B2, sprawdzone.
drożdże jak najbardziej Zalane ciepłą wodą z odrobiną cukru (nie wrzątek). Musi odstać godzinkę. Wypic najlepiej wieczorem, zajady znikają. A witamine B można brać dodatkowo.
Dziękuję serdecznie Wam wszystkim za podzielenie się swoimi doświadczeniami,kupiłam dziś VIT B2,kupiłam też aspirynę BAYERA i też kupiłam drożdże będę wszystko stosowała by się pozbyc tych nieprzyjemnych zajad.Niektóre z Was zalecały drożdże zalac wrzątkiem a w jednej podpowiedzi jest podane by zalac letnią wodą,trudno wyczuc który sposób skuteczny.Jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam!!!