Witam, chciałam zakupic posciel antyalergiczna ,mysle o poscieli MEDICAL firmy AMW ,moze ktos ja ma i moze sie wypowiedziec na jej temat ?A moze jakas inna? Pozdrawiam
Ja się przymierzam do czterech pór roku - z serii Medical. Więc też chętnie skorzystam z porad i doświadczeń.
A na razie zainwestowałam niewiele - w worki próżniowe - próżnia niszczy rotocza. Na razie na próbę kupiłam różne rozmiary - aby wytestować, które będą najbardziej potrzebne. Sukcesywnie będe dokupować nowe - aby wszystkie kołdry, koce, prześcieradła nie używane na bieżąco zamknąć w workach
witajcie, jesli chodzi i MEDICAL to zakupiłam ją 7 lat temu,w czasach kiedy mało kto wiedział jakie sa jej (znaczy kołdry) zalety,jest super i kołdra i firma, z tym,ze po czaasie ok.5-6 lat sie zużywa i kulkuje, teraz od jakiegos czasu mam kołdrę antyalergiczną 4 pory roku 250X200 -duża, mniejsze rozmiary też są, ma piękną zaletę składa sie z 2 kołder połaczonych napami9nitami jak kto woli), pierwsza jest cieniutka, druga jest grubsza, a razem tworzą gruba i leciutka kołdre, mozna te grubą stosowac w zimie, tę średnia jesienia i wiosna , a te najcieńsza latem:) poszukajcie na allegro sa reqelacyjne ceny http://www.allegro.pl/item545001538_koldra_antyalergiczna_4_pory_roku_250x200_okazja.html np. cały zestaw z posuszkami i kodrą jest tu
To są worki na wszystko. Są różne rozmiary - od małych (umownie) - przeznaczonych na jeden koc lub kilka prześcieradeł czy bluzek do całkiem duzych, w które wejdzie puchowa kołdra. Są też worki na odzież wiszącą - z metalowymi (przynajmniej moje) wieszakami - to super sposób na sezonowe przechowywanie odzieży - kurtki, płaszcze. Ja kupowałam na allegro. Przeczytałam komentarze - szczególnie odnośnie szczelności. Wybrałam sprzedawcę, który nie miał ani jednego komentarza, że worki nie trzymają próżni. Mam je jakieś trzy tygodnie - z czystej ciekawości sprawdzam czy sie nie rozszczelniły - nadal trzymają. A ile więcej miejsca. Zresztą nawet gdyby miały być nieszczelne - to i tak wyciągnięcie powietrza co jakiś czas niszczy roztocza.
Działają bardzo prosto - zamykamy worek na dwupoziomowe zamknięcie strunowe - ważne jest aby worek był większy od przechowywanych rzeczy, aby został zapas do zamknięcia. Musi być dokładnie zaciśnięte - jest taki "dzyndzek" do zaciskania - bo inaczej powietrze sie dostaje. Następnie odkręcamy zawór, odkurzaczem, z założona rurą przedłużajacą (samym wężem sie nie da) wyciągamy powietrze. Dobrze jest mieć kogoś do pomocy, bo jak się wyłączy odkurzacz to powietrze od razu podchodzi - i pojedynczo brakuje ręki do szybkiego manipulowania nakrętką. I tyle.,
Jak wpiszesz na allegro worki prózniowe w wyszukiwarkę na stronie głównej wyświetli się pięć stron aukcji (na ta chwilę). Tylko wybierać
Witam, chciałam zakupic posciel antyalergiczna ,mysle o poscieli MEDICAL firmy AMW ,moze ktos ja ma i moze sie wypowiedziec na jej temat ?A moze jakas inna? Pozdrawiam
Ja się przymierzam do czterech pór roku - z serii Medical. Więc też chętnie skorzystam z porad i doświadczeń.
A na razie zainwestowałam niewiele - w worki próżniowe - próżnia niszczy rotocza. Na razie na próbę kupiłam różne rozmiary - aby wytestować, które będą najbardziej potrzebne. Sukcesywnie będe dokupować nowe - aby wszystkie kołdry, koce, prześcieradła nie używane na bieżąco zamknąć w workach
Pierwsze słyszę o workach prózniowych na pościel.Daj jakiegoś linka i namiary gdzie w takowe sie zaopatrujesz.Pozdr.
witajcie, jesli chodzi i MEDICAL to zakupiłam ją 7 lat temu,w czasach kiedy mało kto wiedział jakie sa jej (znaczy kołdry) zalety,jest super i kołdra i firma, z tym,ze po czaasie ok.5-6 lat sie zużywa i kulkuje, teraz od jakiegos czasu mam kołdrę antyalergiczną 4 pory roku 250X200 -duża, mniejsze rozmiary też są, ma piękną zaletę składa sie z 2 kołder połaczonych napami9nitami jak kto woli), pierwsza jest cieniutka, druga jest grubsza, a razem tworzą gruba i leciutka kołdre, mozna te grubą stosowac w zimie, tę średnia jesienia i wiosna , a te najcieńsza latem:) poszukajcie na allegro sa reqelacyjne ceny
http://www.allegro.pl/item545001538_koldra_antyalergiczna_4_pory_roku_250x200_okazja.html
np. cały zestaw z posuszkami i kodrą jest tu
http://www.allegro.pl/item562866881_koldry_koldra_4pory_roku_160x200_2x70x80_2x40x40.html
a z Medicala tu
http://www.allegro.pl/item562866876_koldry_koldra_medical_160x200_2x_poduszki_2xjas.html
To są worki na wszystko. Są różne rozmiary - od małych (umownie) - przeznaczonych na jeden koc lub kilka prześcieradeł czy bluzek do całkiem duzych, w które wejdzie puchowa kołdra. Są też worki na odzież wiszącą - z metalowymi (przynajmniej moje) wieszakami - to super sposób na sezonowe przechowywanie odzieży - kurtki, płaszcze. Ja kupowałam na allegro. Przeczytałam komentarze - szczególnie odnośnie szczelności. Wybrałam sprzedawcę, który nie miał ani jednego komentarza, że worki nie trzymają próżni. Mam je jakieś trzy tygodnie - z czystej ciekawości sprawdzam czy sie nie rozszczelniły - nadal trzymają. A ile więcej miejsca. Zresztą nawet gdyby miały być nieszczelne - to i tak wyciągnięcie powietrza co jakiś czas niszczy roztocza.
Działają bardzo prosto - zamykamy worek na dwupoziomowe zamknięcie strunowe - ważne jest aby worek był większy od przechowywanych rzeczy, aby został zapas do zamknięcia. Musi być dokładnie zaciśnięte - jest taki "dzyndzek" do zaciskania - bo inaczej powietrze sie dostaje. Następnie odkręcamy zawór, odkurzaczem, z założona rurą przedłużajacą (samym wężem sie nie da) wyciągamy powietrze. Dobrze jest mieć kogoś do pomocy, bo jak się wyłączy odkurzacz to powietrze od razu podchodzi - i pojedynczo brakuje ręki do szybkiego manipulowania nakrętką.
I tyle.,
Jak wpiszesz na allegro worki prózniowe w wyszukiwarkę na stronie głównej wyświetli się pięć stron aukcji (na ta chwilę). Tylko wybierać