Forum

Kuchenne porady

Ciemne ciasto na kluski,pomocy

  • Autor: kunia Data: 2009-03-08 12:51:23

    Mam pytanie. Zrobiłam ciasto kluskowe,dałam 1 kg. mąki ,4 całe jajka i 6 żółtek.Po wyschnięciu i pokrojeniu na następny dzień kluski zrobiły się ciemne.Wygladają mało smacznie ,po ugotowaniu też nic się nie zmieniło. Może dałam za dużo jajek.Proszę o odpowiedz gdzie popełniłam błąd. Pozdrawiam.

  • Autor: łasica Data: 2009-03-08 16:10:32

    A moze nie popełniłaś błedu,tylko to wina mąki?

  • Autor: koma305 Data: 2009-03-08 16:57:51

    Ja też uważam ,że to wina mąki.Mój tata od kilkudziesięciu lat na niedzielny obiad do rosołu zawsze robi makaron.Mąka musi być z najwyższej półki - tortowa najlepiej.

  • Autor: megi65 Data: 2009-03-08 17:08:59

    Hmm... moze mąke zytnią uzyłaś .. co ?

  • Autor: Rzymianka Data: 2009-03-08 18:12:57

    Jeżeli jajka byly świeże i wiejskie to  chyba wina mąki.

Przejdź do pełnej wersji serwisu