Mam pytanie. Zrobiłam ciasto kluskowe,dałam 1 kg. mąki ,4 całe jajka i 6 żółtek.Po wyschnięciu i pokrojeniu na następny dzień kluski zrobiły się ciemne.Wygladają mało smacznie ,po ugotowaniu też nic się nie zmieniło. Może dałam za dużo jajek.Proszę o odpowiedz gdzie popełniłam błąd. Pozdrawiam.
Ja też uważam ,że to wina mąki.Mój tata od kilkudziesięciu lat na niedzielny obiad do rosołu zawsze robi makaron.Mąka musi być z najwyższej półki - tortowa najlepiej.
Mam pytanie. Zrobiłam ciasto kluskowe,dałam 1 kg. mąki ,4 całe jajka i 6 żółtek.Po wyschnięciu i pokrojeniu na następny dzień kluski zrobiły się ciemne.Wygladają mało smacznie ,po ugotowaniu też nic się nie zmieniło. Może dałam za dużo jajek.Proszę o odpowiedz gdzie popełniłam błąd. Pozdrawiam.
A moze nie popełniłaś błedu,tylko to wina mąki?
Ja też uważam ,że to wina mąki.Mój tata od kilkudziesięciu lat na niedzielny obiad do rosołu zawsze robi makaron.Mąka musi być z najwyższej półki - tortowa najlepiej.
Hmm... moze mąke zytnią uzyłaś .. co ?
Jeżeli jajka byly świeże i wiejskie to chyba wina mąki.