Forum

Kuchenne porady

Babka drożdżowa jako przekąska do wina

  • Autor: lubczyk69 Data: 2009-03-09 16:28:24

    Kto czytywał wie, że moje pisanie na temat wina właśnie się skończyło.
    Zaintersesowanych odsyłem do przepisów Lubczyka, bo właśnie w tej chwili zamieściłem tam prepis na drożdżową babkę z żółtym serem i szynką. Wspaniałą przekąskę zarówno do białego jak i czerwonego, ale wytrawnego.
    Przestrzegam przed użyciem do wypieku wędzonej szynki. Ten zapach w czasie pieczenia zdominuje całość w nieprzyjemny sposób!
    A więc szynka tylko: albo gotowana, albo konserwowa (najlepsza) albo parmeńska.

    http://wielkiezarcie.com/przepis42958.html

  • Autor: tineczka Data: 2009-03-09 18:33:15

    no to i moja rowniez bedzie pasowala:)
    http://wielkiezarcie.com/przepis33181.html

  • Autor: Wkn Data: 2009-03-09 22:50:40

    Co do wędzonki w cieście, nawet wytrawnym - oj tak, masz stuprocentową rację.
    To samo robią wędzone śliwki użyte do ciast murzynkopodobnych, jeśli się nieszczęsny piekący pomyli w doborze składników i na niuch ich porządny nie weźmie. Albo wędzone i suszone trzyma w woreczkach obok siebie, jak ja swego czasu. Reszty możecie się domyślić...  :D

Przejdź do pełnej wersji serwisu