Czy jakaś dobra duszyczka mogła by mnie oświecić i powiedzieć gdzie mam wstawić this, that, these i those? Oczywiście wiem że, w poj. this i that, a w mnogiej these i those, ale jak mam to rozróżnic w tych przykładach? 1. ...... are Wendy's gloves. 2. ....... are Miss Parker's glasses. 3. ........is Cindy's radio. 4. ........are Oscar's shoes. 5. ........ is Wendy-s computer.
this -> these (jeśli coś jest blisko) that -> those (jeśli jest coś daleko) it -> they (w ogóle)
this-ten,ta,to(osoba która jest blisko) that-tamten,tamta,tamto(osoba która jest daleko) these-te,ci(osoby które sa blisko) those-tamte,tamci(osoby które śa daleko)
Użytkownik kopii napisał w wiadomości: > Czy jakaś dobra duszyczka mogła by mnie oświecić i powiedzieć gdzie mam > wstawić this, that, these i those? Oczywiście wiem że, w poj. this i that, a w > mnogiej these i those, ale jak mam to rozróżnic w tych > przykładach?
Faktycznie, nawet nie zauwazyłam bo sie rozpisałam na temat naszej ,,wspaniałej,, służby zdrowia . Skoro mamy tak samo to moze bedzie dobrze ;-) chociaz najprostsze rzeczy czesto bywają najtrudniejsze . Pozdrawiam
Czy jakaś dobra duszyczka mogła by mnie oświecić i powiedzieć gdzie mam wstawić this, that, these i those? Oczywiście wiem że, w poj. this i that, a w mnogiej these i those, ale jak mam to rozróżnic w tych przykładach?
1. ...... are Wendy's gloves.
2. ....... are Miss Parker's glasses.
3. ........is Cindy's radio.
4. ........are Oscar's shoes.
5. ........ is Wendy-s computer.
Z góry dziękuje za oświecenie:-)
l. poj. -> lmn.
this -> these (jeśli coś jest blisko)
that -> those (jeśli jest coś daleko)
it -> they (w ogóle)
this-ten,ta,to(osoba która jest blisko)
that-tamten,tamta,tamto(osoba która jest daleko)
these-te,ci(osoby które sa blisko)
those-tamte,tamci(osoby które śa daleko)
1. these are ,,,
2, those are,,,
3. this is,,,
4. those are,,,
5. this is,,,
wedlug mnie, ale moge sie mylic:)
Użytkownik kopii napisał w wiadomości:
> Czy jakaś dobra duszyczka mogła by mnie oświecić i powiedzieć gdzie mam
> wstawić this, that, these i those? Oczywiście wiem że, w poj. this i that, a w
> mnogiej these i those, ale jak mam to rozróżnic w tych
> przykładach?
wg. mnie tak
1. These...... are Wendy's gloves.
2. Those....... are Miss Parker's glasses.
3. This........is Cindy's radio.
4. Those.......are Oscar's shoes.
5. This........is Wendy-s computer
Dorotko, to sie zgadzamy:)
Faktycznie, nawet nie zauwazyłam bo sie rozpisałam na temat naszej ,,wspaniałej,, służby zdrowia
.
Skoro mamy tak samo to moze bedzie dobrze ;-) chociaz najprostsze rzeczy czesto bywają najtrudniejsze .
Pozdrawiam
Moze:)
Pozdrawiam!
Bardzo Wam dziękuję za pomoc:-) Pozdrawiam
Bardzo prosze:)
Pozdrawiam serdecznie!