Zagladam dziś do mojego przepisu..a tu...brak trzech komentarzy!!!!!!!! Dlaczego????????? Czy moderatorzy robią kolejne porządki na Wielkim Żarciu??? Tylko ja tak mam czy inni też????
Mi tez to sie nie podoba! Wprawdzie pod moimi przepisami wszystko ok, ale zniknelo kilka komentarz, ktore wystawilam pod innymi przepisami. Nie byly one w zadnym stopniu obrazliwe, ani niegrzeczne. Najwidoczniej moderatorom nie wszystkie wpisy sie podobaja :-/ i robia "porzadki" po swojemu. To juz prawie inwigilacja... ;-)
Były i będą usuwane komentarze: - obraźliwe - w sposób nieuzasadniony negatywne - stanowiące wpisy autora przepisu sztucznie podnoszące oglądalność przepisu (przykłady: polecam, bo naprawdę pyszne; też cię pozdrawiam Anusiu; wstawiłam nowe zdjęcia do mojego przepisu) - stanowiące dyskusję na temat błędów jakie przepis zawiera, a które zostały już poprawione - stanowiące wpisy lub pytania osób, które przepisu nie doczytały - niemerytoryczne
Żadne inne nie są usuwane, jeżeli tak jest, to znaczy że niektórzy moderatorzy nadużywają swoich uprawnień, w co nie chcę wierzyć.
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości: > Były i będą usuwane komentarze:- obraźliwe- w sposób nieuzasadniony > negatywne- stanowiące wpisy autora przepisu sztucznie podnoszące oglądalność > przepisu (przykłady: polecam, bo naprawdę pyszne; też cię pozdrawiam Anusiu; > wstawiłam nowe zdjęcia do mojego przepisu)- stanowiące dyskusję na temat > błędów jakie przepis zawiera, a które zostały już poprawione- > stanowiące wpisy lub pytania osób, które przepisu nie doczytały- > niemerytoryczne Żadne inne nie są usuwane, jeżeli tak jest, to znaczy że > niektórzy moderatorzy nadużywają swoich uprawnień, w co nie chcę > wierzyć.
Użytkownik Bodek napisał w wiadomości: > Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:> Były i będą usuwane komentarze:- > obraźliwe- w sposób nieuzasadniony> negatywne- stanowiące wpisy > autora przepisu sztucznie podnoszące oglądalność> przepisu (przykłady: > polecam, bo naprawdę pyszne; też cię pozdrawiam Anusiu;> wstawiłam nowe > zdjęcia do mojego przepisu)- stanowiące dyskusję na temat> błędów > jakie przepis zawiera, a które zostały już poprawione-> stanowiące > wpisy lub pytania osób, które przepisu nie doczytały-> > niemerytoryczne Żadne inne nie są usuwane, jeżeli tak jest, to znaczy że> > niektórzy moderatorzy nadużywają swoich uprawnień, w co nie chcę> > wierzyć.ja tam nic nie mieszalem :) cmok!!!
Ja też nie .....postępuję zgodnie z tym co napisała wkn Bahus
Nie kojarzę, aby tych kilka moich komentarzy, które zostały usunięte, można było podciągnąc pod którys z ww paragrafów. Mniejsza z moimi. Skora są takowe usuwane, to powinno się to robic konsekwentnie. Pod przepisami mnóstwo jest pozdrowień, poleceń, bo pyszne itp. Wiec może jednak moderatorzy od czasu do czasu naduzywaja uprawnień...? Albo działają niekonsekwentnie.
Mi się ten cytat nie podoba :-) ale mamy wszystko tak wyjasnione, ze nic nie jest wyjasnione. Trudno, taki jest regulamin... Nie bede juz podkakiwac, bo jeszcze mnie ktos z tego portalu wyrzuci bez podania przyczyny... ;-)
nie o to chodzi -- wkn wyraznie napisala ze beda kasowane komentarze -- i podala przyklady :) nikt tu nikogo nie wyrzuca za podskakiwanie uprzejme:) pozdr......
Może ten drugi stanowił odpowiedź do komentarza kwalifikującego się do wykasowania. No ludzie, przenież moderatorzy nie mogą zostawiać komentarzy odnoszących się do czego, czego już nie ma.
uwazam za przesadny ten regulamin, przesadna cenzura, mozna zrozumiec obrazliwy komentarz, ale cala reszta jest bez sensu, komeztarz jakby nie bylo dotyczy wlasciciela przepisu i to on powinien decydowac w jaki sposob odpowiedziec...nie jestesmy dziecmi
A czy Wy nie przesadzacie. Strona ma właścicieli, oni ustalają co i jak - a my jesteśmy tylko gośćmi, którzy powinni się dostować do zasad panujących. Nie ma obowiązku bycia, konto można skasować w kazdym momencie (nie jak na niektórych stronach jest na stałe)
ekkore, sorry przeczytaj dokladnie ten regulamin u gory ktory wpisala wkn...to brzmi jakbysmy byli ubezwlasnowolnieni...przeciez w rzeczywistosci wcale tak nie jest...po co wypisywac takie rzeczy "jesli ktos nie doczytal przepisu...." to jego strata, czy nie doczytal, dziecinada i tyle
A gdzie Ty widzisz ubezwłasnowolnienie. przecież, moim zdaniem dotyczy to pytań, które są zbędne - bo wszystko jest w przepisie. A tylko ktoś nie umie czytać dokładnie. Jeżeli znajdzie odpowiedź - sam lub ktoś go naprowadzi - komentarz jest zbędny. i to WKN miała na myśli.
no chyba, że ktoś liczy komentarze - i ilość jest dla niego jakąś miarodajnością.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak bardzo nietrafne i niesprawiedliwe rzeczy piszesz. Na Wielkim Zarciu panuje bardzo duża swoboda wypowiedzi pod każdym względem. Jesteśmy nieprzychylni wyłącznie bzdurom oraz brakowi kultury. Co do reszty, po prostu staramy się utrzymywać porządek na witrynie. Dziecinadą w tym przypadku można nazwać jedynie Twój sposób rozumowania. Mało komu na tej stronie udało się mnie zdenerować, czytając Twoje uwagi na razie jestem zasmucona i poirytowana. Mam nadzieję, że gdy pobędziesz z nami dłużej, zmienisz zdanie.
Mój mąż twierdzi, że nasze forum jest bardzo łagodne. U niego, za każde niewłaściwe zachowanie jest ostrzeżenie, po trzech wylotka - i nie ma drugiej szansy. Ostrzeżenie też jest za pisanie pustych postów - ochów, achów, tak zgadzam się. Albo masz coś konkretnego do powiedzenia, albo siedzisz cicho.
Nie wiedzialam, ze tak niewiele trzeba, zeby cie wkurzyc....uwazam, ze jesli jakikolwiek komentarz dotyczy konkretnej osoby to jedynie ta osoba powinna decydowac o to czy go usunac czy nie, i w jaki sposob odpowiedziec, a nie ktos trzeci...a poza tym czy to jest jakis konkurs przepisow? czy ten ktory ma wiecej komentarzy jest lepszy? smaczniejszy?
Temat był wałkowany parokrotnie. Zamieszczający przepis nie ma prawa ingerencji w komentarze właśnie po to, aby nie dochodziło na naszej stronie do nadużyć, na przykład kasowania przez autora komentarzy słusznie krytykujących zamieszczony przez niego przepis.
Pomyslalas o tym ze wtedy kasowano wszystko co krytykuje i nie podoba sie autorowi? To by byla sielanka szkoda tylko, ze najpewniej pod najmniej scislymi przepisami.
Moderatorzy SA od pilnowania porzadku. Czy nam sie to podoba czy nie. Tak jak i Ty we wlasnym domu pilnujesz by sie goscie nie pobili i nie poobrazali nawzajem. I jezeli Ty powiesz, ze w Twoim domu sie nie pali, nie pluje na podloge, nie tworzy kolka wzajemnej adoracji to obowiazkiem goscia jest sie dostosowac. A jesli on nie ma na to ochoty to Twoj dom pozostaje Twoim domem i Ty decydujesz czy tolerujesz takiego goscia czy nie. Oczywiscie i gosc ktoremu sie to nie podoba moze wyjsc i nie musi wrocic...
Fakt, nie pomyslalam o tym...bo nie jest to w mojej naturze....zapomnialam, ze jesli sie "da palec to wezma ci lokiec" sorry, temat jest bardziej skomplikowany, niz te 4 zdania z regulaminu, ktory przeczytalam wyzej...zwracam honor....nie pale, i nie pluje na podloge, nie rzucam papierkow na ulicy, wyrzucam osobno szklo i papier....;)
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości: > Pomyslalas o tym ze wtedy kasowano wszystko co krytykuje i nie podoba sie > autorowi? To by byla sielanka szkoda tylko, ze najpewniej pod najmniej > scislymi przepisami. > > Moderatorzy SA od pilnowania porzadku. Czy nam sie to podoba czy nie. Tak jak > i Ty we wlasnym domu pilnujesz by sie goscie nie pobili i nie poobrazali > nawzajem. I jezeli Ty powiesz, ze w Twoim domu sie nie pali, nie pluje na > podloge, nie tworzy kolka wzajemnej adoracji to obowiazkiem goscia jest sie > dostosowac. A jesli on nie ma na to ochoty to Twoj dom pozostaje Twoim domem i > Ty decydujesz czy tolerujesz takiego goscia czy nie. Oczywiscie i gosc ktoremu > sie to nie podoba moze wyjsc i nie musi wrocic...
Wyjęłaś mi to z ust, choć to bardzo niehigienicznie Bahus
Może dobrze by było gdyby wystawiając komentarz trzeba było zaznaczyć czy jest on pozytywny, neutralny czy negatywny? Wtedy nie ilość tylko jakość by się liczyła.
Tylko (o ile by to bylo widoczne bo jesli nie to nie widze sensu) dostalabyc latke taka czy inna. I zamiast rankingu przepisiow w sesie ich dopracowania i czytelnosci zrobil by sie ranking osob cacy i bebe bo one zawsze komentuja pozytywnie badz negatywnie....W zwiazku z tym mozliwosc odgryzajacych sie komentarzy pod Twoimi przepisami bez wzgledu na przepis. Juzi teraz osoby krytykujace nie mowiác juz o naprawde krytykanckich laduja czesto na dywaniku.
Teraz, gdy można edytować przepis w każdej chwili to komentarze dotyczące błędów ortograwficznych w przepisach można usuwać.
Mnie taki komentarz wstawiła w pierwszym moim przepisie na WŻ, Delfinkaza co jej dziękuję. Ja nie byłbym sobą, gdybym nie wpadł w jej przepisy i czegoś tam nie znalazł. Teraz mamy swoje błędy usunięte i pozostały jedynie komentarze, które nowemu użytkownikowi naszych przepisów jedynie wprowadzą zamęt w głowie, bo nie wiadomo czego one dotyczą. USUWAĆ!!!
Zagladam dziś do mojego przepisu..a tu...brak trzech komentarzy!!!!!!!! Dlaczego?????????
Czy moderatorzy robią kolejne porządki na Wielkim Żarciu???
Tylko ja tak mam czy inni też????
Mi tez to sie nie podoba! Wprawdzie pod moimi przepisami wszystko ok, ale zniknelo kilka komentarz, ktore wystawilam pod innymi przepisami. Nie byly one w zadnym stopniu obrazliwe, ani niegrzeczne. Najwidoczniej moderatorom nie wszystkie wpisy sie podobaja :-/ i robia "porzadki" po swojemu. To juz prawie inwigilacja... ;-)
Były i będą usuwane komentarze:
- obraźliwe
- w sposób nieuzasadniony negatywne
- stanowiące wpisy autora przepisu sztucznie podnoszące oglądalność przepisu (przykłady: polecam, bo naprawdę pyszne; też cię pozdrawiam Anusiu; wstawiłam nowe zdjęcia do mojego przepisu)
- stanowiące dyskusję na temat błędów jakie przepis zawiera, a które zostały już poprawione
- stanowiące wpisy lub pytania osób, które przepisu nie doczytały
- niemerytoryczne
Żadne inne nie są usuwane, jeżeli tak jest, to znaczy że niektórzy moderatorzy nadużywają swoich uprawnień, w co nie chcę wierzyć.
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> Były i będą usuwane komentarze:- obraźliwe- w sposób nieuzasadniony
> negatywne- stanowiące wpisy autora przepisu sztucznie podnoszące oglądalność
> przepisu (przykłady: polecam, bo naprawdę pyszne; też cię pozdrawiam Anusiu;
> wstawiłam nowe zdjęcia do mojego przepisu)- stanowiące dyskusję na temat
> błędów jakie przepis zawiera, a które zostały już poprawione-
> stanowiące wpisy lub pytania osób, które przepisu nie doczytały-
> niemerytoryczne Żadne inne nie są usuwane, jeżeli tak jest, to znaczy że
> niektórzy moderatorzy nadużywają swoich uprawnień, w co nie chcę
> wierzyć.
ja tam nic nie mieszalem :)
cmok!!!
Użytkownik Bodek napisał w wiadomości:
> Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:> Były i będą usuwane komentarze:-
> obraźliwe- w sposób nieuzasadniony> negatywne- stanowiące wpisy
> autora przepisu sztucznie podnoszące oglądalność> przepisu (przykłady:
> polecam, bo naprawdę pyszne; też cię pozdrawiam Anusiu;> wstawiłam nowe
> zdjęcia do mojego przepisu)- stanowiące dyskusję na temat> błędów
> jakie przepis zawiera, a które zostały już poprawione-> stanowiące
> wpisy lub pytania osób, które przepisu nie doczytały->
> niemerytoryczne Żadne inne nie są usuwane, jeżeli tak jest, to znaczy że>
> niektórzy moderatorzy nadużywają swoich uprawnień, w co nie chcę>
> wierzyć.ja tam nic nie mieszalem :) cmok!!!
Ja też nie .....postępuję zgodnie z tym co napisała wkn
Bahus
w porządku........teraz przynajmniej wiem dlaczego zostały usunięte.
Informację przyjęłam do wiadomości......i zastosuję sie do niej rzetelnie :-)
Nie kojarzę, aby tych kilka moich komentarzy, które zostały usunięte, można było podciągnąc pod którys z ww paragrafów. Mniejsza z moimi. Skora są takowe usuwane, to powinno się to robic konsekwentnie. Pod przepisami mnóstwo jest pozdrowień, poleceń, bo pyszne itp. Wiec może jednak moderatorzy od czasu do czasu naduzywaja uprawnień...? Albo działają niekonsekwentnie.
a mnie sie podoba ten cytat z regulaminu :
"Autorzy strony zastrzegają sobie prawo do modyfikowania zamieszczonych przez innych użytkowników tekstów lub usuwania ich, bez podania przyczyny. "
czyli mamy wyjasnione wszystko :):):):):):):)
Mi się ten cytat nie podoba :-) ale mamy wszystko tak wyjasnione, ze nic nie jest wyjasnione. Trudno, taki jest regulamin... Nie bede juz podkakiwac, bo jeszcze mnie ktos z tego portalu wyrzuci bez podania przyczyny... ;-)
Nie bede juz podSkakiwac :-)
nie o to chodzi -- wkn wyraznie napisala ze beda kasowane komentarze -- i podala przyklady :)
nikt tu nikogo nie wyrzuca za podskakiwanie uprzejme:)
pozdr......
mi zniknęły dwa komentarze - jeden faktycznie był od osoby nie znającej się na rzeczy ale drugi był normalny więc nie rozumiem
Może ten drugi stanowił odpowiedź do komentarza kwalifikującego się do wykasowania. No ludzie, przenież moderatorzy nie mogą zostawiać komentarzy odnoszących się do czego, czego już nie ma.
uwazam za przesadny ten regulamin, przesadna cenzura, mozna zrozumiec obrazliwy komentarz, ale cala reszta jest bez sensu, komeztarz jakby nie bylo dotyczy wlasciciela przepisu i to on powinien decydowac w jaki sposob odpowiedziec...nie jestesmy dziecmi
Zgadzam sie i juz!
A czy Wy nie przesadzacie. Strona ma właścicieli, oni ustalają co i jak - a my jesteśmy tylko gośćmi, którzy powinni się dostować do zasad panujących. Nie ma obowiązku bycia, konto można skasować w kazdym momencie (nie jak na niektórych stronach jest na stałe)
Tak, ale bez gosci ta strona nie bedzie miala sensu...cenzura nie prowadzi do niczego dobrego...
Ja bym nie nazwała tego cenzurą - to dbanie o porządek we własnym domu
ekkore, sorry przeczytaj dokladnie ten regulamin u gory ktory wpisala wkn...to brzmi jakbysmy byli ubezwlasnowolnieni...przeciez w rzeczywistosci wcale tak nie jest...po co wypisywac takie rzeczy "jesli ktos nie doczytal przepisu...." to jego strata, czy nie doczytal, dziecinada i tyle
A gdzie Ty widzisz ubezwłasnowolnienie. przecież, moim zdaniem dotyczy to pytań, które są zbędne - bo wszystko jest w przepisie. A tylko ktoś nie umie czytać dokładnie. Jeżeli znajdzie odpowiedź - sam lub ktoś go naprowadzi - komentarz jest zbędny. i to WKN miała na myśli.
no chyba, że ktoś liczy komentarze - i ilość jest dla niego jakąś miarodajnością.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak bardzo nietrafne i niesprawiedliwe rzeczy piszesz.
Na Wielkim Zarciu panuje bardzo duża swoboda wypowiedzi pod każdym względem.
Jesteśmy nieprzychylni wyłącznie bzdurom oraz brakowi kultury. Co do reszty, po prostu staramy się utrzymywać porządek na witrynie.
Dziecinadą w tym przypadku można nazwać jedynie Twój sposób rozumowania.
Mało komu na tej stronie udało się mnie zdenerować, czytając Twoje uwagi na razie jestem zasmucona i poirytowana.
Mam nadzieję, że gdy pobędziesz z nami dłużej, zmienisz zdanie.
Mój mąż twierdzi, że nasze forum jest bardzo łagodne. U niego, za każde niewłaściwe zachowanie jest ostrzeżenie, po trzech wylotka - i nie ma drugiej szansy.
Ostrzeżenie też jest za pisanie pustych postów - ochów, achów, tak zgadzam się. Albo masz coś konkretnego do powiedzenia, albo siedzisz cicho.
i tak wolę nasze!!!
Nie wiedzialam, ze tak niewiele trzeba, zeby cie wkurzyc....uwazam, ze jesli jakikolwiek komentarz dotyczy konkretnej osoby to jedynie ta osoba powinna decydowac o to czy go usunac czy nie, i w jaki sposob odpowiedziec, a nie ktos trzeci...a poza tym czy to jest jakis konkurs przepisow? czy ten ktory ma wiecej komentarzy jest lepszy? smaczniejszy?
Temat był wałkowany parokrotnie. Zamieszczający przepis nie ma prawa ingerencji w komentarze właśnie po to, aby nie dochodziło na naszej stronie do nadużyć, na przykład kasowania przez autora komentarzy słusznie krytykujących zamieszczony przez niego przepis.
Pomyslalas o tym ze wtedy kasowano wszystko co krytykuje i nie podoba sie autorowi? To by byla sielanka szkoda tylko, ze najpewniej pod najmniej scislymi przepisami. Moderatorzy SA od pilnowania porzadku. Czy nam sie to podoba czy nie. Tak jak i Ty we wlasnym domu pilnujesz by sie goscie nie pobili i nie poobrazali nawzajem. I jezeli Ty powiesz, ze w Twoim domu sie nie pali, nie pluje na podloge, nie tworzy kolka wzajemnej adoracji to obowiazkiem goscia jest sie dostosowac. A jesli on nie ma na to ochoty to Twoj dom pozostaje Twoim domem i Ty decydujesz czy tolerujesz takiego goscia czy nie. Oczywiscie i gosc ktoremu sie to nie podoba moze wyjsc i nie musi wrocic...
Fakt, nie pomyslalam o tym...bo nie jest to w mojej naturze....zapomnialam, ze jesli sie "da palec to wezma ci lokiec" sorry, temat jest bardziej skomplikowany, niz te 4 zdania z regulaminu, ktory przeczytalam wyzej...zwracam honor....nie pale, i nie pluje na podloge, nie rzucam papierkow na ulicy, wyrzucam osobno szklo i papier....;)
:-) Czyli jestes praktycznie bez zarzutu :-) Po prostu pomyslalas o tym jak bys Ty dorosla i rozsadna osoba, zrobila. Pozdrawiam!
bez zarzutu nie....
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
> Pomyslalas o tym ze wtedy kasowano wszystko co krytykuje i nie podoba sie
> autorowi? To by byla sielanka szkoda tylko, ze najpewniej pod najmniej
> scislymi przepisami.
>
> Moderatorzy SA od pilnowania porzadku. Czy nam sie to podoba czy nie. Tak jak
> i Ty we wlasnym domu pilnujesz by sie goscie nie pobili i nie poobrazali
> nawzajem. I jezeli Ty powiesz, ze w Twoim domu sie nie pali, nie pluje na
> podloge, nie tworzy kolka wzajemnej adoracji to obowiazkiem goscia jest sie
> dostosowac. A jesli on nie ma na to ochoty to Twoj dom pozostaje Twoim domem i
> Ty decydujesz czy tolerujesz takiego goscia czy nie. Oczywiscie i gosc ktoremu
> sie to nie podoba moze wyjsc i nie musi wrocic...
Wyjęłaś mi to z ust, choć to bardzo niehigienicznie
Bahus
No dobra wyjelam ale tylko od CIEBIE :-) Bo tak to nie wyjmuje :-)
Może dobrze by było gdyby wystawiając komentarz trzeba było zaznaczyć czy jest on pozytywny, neutralny czy negatywny? Wtedy nie ilość tylko jakość by się liczyła.
Tylko (o ile by to bylo widoczne bo jesli nie to nie widze sensu) dostalabyc latke taka czy inna. I zamiast rankingu przepisiow w sesie ich dopracowania i czytelnosci zrobil by sie ranking osob cacy i bebe bo one zawsze komentuja pozytywnie badz negatywnie....W zwiazku z tym mozliwosc odgryzajacych sie komentarzy pod Twoimi przepisami bez wzgledu na przepis. Juzi teraz osoby krytykujace nie mowiác juz o naprawde krytykanckich laduja czesto na dywaniku.
jak na allegro wlasnie
Ja wystawiając komuś komentarz się pomyliłam. Obserwowałam potem co się stanie z nim i całe szczęście został usunięty.
U mnie wszystko ok. Nie znikły żadne komentarze: ani otrzymane ani wystawione.
Teraz, gdy można edytować przepis w każdej chwili to komentarze dotyczące błędów ortograwficznych w przepisach można usuwać.
Mnie taki komentarz wstawiła w pierwszym moim przepisie na WŻ, Delfinka za co jej dziękuję. Ja nie byłbym sobą, gdybym nie wpadł w jej przepisy i czegoś tam nie znalazł. Teraz mamy swoje błędy usunięte i pozostały jedynie komentarze, które nowemu użytkownikowi naszych przepisów jedynie wprowadzą zamęt w głowie, bo nie wiadomo czego one dotyczą. USUWAĆ!!!
Pozdrawiam
usuniete:)
http://wielkiezarcie.com/przepis20591.html Ciekawy komentarz, raczej do usunięcia:))
sa tam 3 komentarze
autorka przepisu nie okreslila pojemnosci puszeczek a inni mysla o puszkach :)
hmmm
ja tam nie wiem czy usuwac:)
pozdr...
Ktoś był szybszy i usunął już brzydki komentarz:)))
Ciekawa jestem, co w WZ jest wazne? - przepisy czy komentarze........................????????????
Ważni są ludzie, fajni i empatyczni.
Nad usprawnieniem publikowania przepisów musimy popracować, tylko czasu nie starcza :(