Forum

Rozmowy wolne i frywolne

ściągacz pod szyją - pilne

• Autor: ella Data: 2009-03-10 13:36:33

pomocy - jak zrobiś plisę pod szyją (ściągaczem) żeby była elastyczne i nie odstawała.

• Autor: łasica Data: 2009-03-10 13:45:46

A jakiego typu to jest odzienie?;-)I z czego wykonane?

• Autor: ella Data: 2009-03-10 13:51:29

taka jestem przejęta rolą i zapomniałam dodać że chodzi o bluzkę robioną na drutach- przepraszam

• Autor: łasica Data: 2009-03-10 14:00:57

No to jeśli był dobrze uformowany dekolt,to najlepiej nabrać oczka drutem nieco cieńszym niż była robiona bluzka i zrobić ściągacz prostym sciegiem:jedno oczko prawe i jedno lewe,a potem,po uzyskaniu odpowiedniej wysokości ścagacza zamknąć oczka dosyć ściśle.
    Ja zwykle robię to na prostym drucie,mając jedno ramię jeszcze nie zaszyte.a potem zszywam razem z pliską.
    Możesz też zrobić podwójny ściągacz podszyty potem pod spód,wtedy na wysokości jaką chcesz mieć możesz przerobić same oczka lewe na prawej stronie roboty i w tym miejscu pliska się ładnie złoży.Można też wykonać Po dwa oczka razem i narzut,to wtedy po złożeniu powstaną ładne ząbki.
    Wszystko zależy od wyglądu sweterka.

• Autor: ella Data: 2009-03-10 14:51:46

Dziękuje Ci Łasico bardzo - tak tez zrobiłam (pierwszym sposobem) ale wydawało mi się że z osttanich ocek robi mi sie falbanka lecz na modelu jekoś się wgładziło. Myslałam że może jest jakiś nie znanymi marnemu dłubaczowi sposób. Dziękuję

• Autor: łasica Data: 2009-03-10 15:23:21

Polecam się na przyszłość o ile moje wiadomości z tej dziedziny będą wystarczające;-)

• Autor: ella Data: 2009-03-11 09:36:41

Przejdź do pełnej wersji serwisu