Roztopiłam, krówki, myślałam, że wyjdzie z tego coś a la kajmak, nie wyszło, ciągnie się i nie nadaje się do ciasta, jak to coś uratować? co dodac do krówek, żeby wyszła fajna masa do ciasta??? pomocy!!!
dodaj masło i troche mleka ja na ok 30 dkg krówek daje ok 10 dkg masła i z 4 łyzki mleka i na ogniu podgrzewam super masa ! ale używam do polania , nie wiem na co ty chcesz??
Na takie ciasto: biszkopt orzechowy-kajmak z puszki-ciasto z białek i kokosu-kajmak z puszki-biszkopty-polewa, przepyszne jest to ciasto, zawsze robiłam z kajmakiem z puszki, ale teraz mam nadmiar krówek, dodałam masło i rzeczywiście jest lepsza, na razie robiłam próbke masy, w weekend będzie ciasto. Dzięki za rady!!! :-))) a już się obawiałam, że nic z krówek nie wyjdzie ;-)
Roztopiłam, krówki, myślałam, że wyjdzie z tego coś a la kajmak, nie wyszło, ciągnie się i nie nadaje się do ciasta, jak to coś uratować? co dodac do krówek, żeby wyszła fajna masa do ciasta??? pomocy!!!
Dodać masła i polać wierzch ciasta, posypać orzechami.
dodaj masło i troche mleka ja na ok 30 dkg krówek daje ok 10 dkg masła i z 4 łyzki mleka i na ogniu podgrzewam super masa ! ale używam do polania , nie wiem na co ty chcesz??
Na takie ciasto: biszkopt orzechowy-kajmak z puszki-ciasto z białek i kokosu-kajmak z puszki-biszkopty-polewa, przepyszne jest to ciasto, zawsze robiłam z kajmakiem z puszki, ale teraz mam nadmiar krówek, dodałam masło i rzeczywiście jest lepsza, na razie robiłam próbke masy, w weekend będzie ciasto. Dzięki za rady!!! :-))) a już się obawiałam, że nic z krówek nie wyjdzie ;-)
dodaj mleko w proszku- z wyczuciem. Masa zrobi się krucha
http://wielkiezarcie.com/przepis29114.html
Tutaj znajdziesz przepis na masę z krówek