Od kilku dni mieliśmy godzinną zimę - tzn padało, robiło się biało, śnieg się topił i znowu od początku, tak kilka razy dziennie. Dzisiaj odsłaniam żaluzje - świat biały, śniegu na kilka centymetrów i do tego mrozek.
U mnie sypie od rana , już jest biało i trzyma lekki mrozik.. Jeszcze stary snieg nie stopniał a już dosypuje swieży.Mam juz dosyć zimy:(( A jeszcze przedwczoraj nad rzeką były dyżury bo gwałtownie podniósł się poziom wody i zalewało domy najbliżej rzeki.
Witam dziewczyny.Współczuję Wam tej polskiej zimy a jednocześnie troche zazdroszcze.Umnie śniegu było jak na lekarstwo-raptownie może ze 3 dni wszystkiego ale mimo wszystko zima tego roku była odczuwalna. A tak dla wszystkich spragnionych wiosny.Trzymajcie się cieplutko.Oby to wiosny.
Ja mam powtórkę z rozrywki!! Tu czasami całą zimę normalnie , ale jak śniegu nawali w połowie marca to czasami do maja mamy zaspy. Teraz mam śniegu momentami do półtora metra i to jeszcze nie koniec prawdopodobnie!
Baaaardzo brzydko!!! Szaro, mokro i zimno . Nienawidze zimy! Nie moge w to uwierzyc, ale od jutra zapowiadaja cieplej, w sobote podobno 15° i slonecznie ????
Podkarpacie. Rano padał deszcz. W południe to pada śnieg czy śnieg z deszczem, który roztapia sie zaraz po spadnięciu na ziemi. Okropnie, a mówili że w marcu ma byc wiosna.
Jak juz pisalam w kawiarence, zasypalo nas tym bialym znowu:) W poniedzialek byl kompletny obled,ponad 100 wypadkow, autobusy w rowach, ciezarowki stojace wszedzie,,,, We wtorek nie chodzily podmiejskie pociagi i autobusy staly rowniez. Dzisiaj jest juz sucho na drogach ( u nas sola ) a ja moglam jechac 120 km / h autostrada,,,
Witam, najpierw napalę w kominku, zimno. Wczoraj cudowne słoneczko, aż było miło. W nocy od 23.00 leci z nieba jakieś białe g.... nasypało sporo i nadal pada. Jakoś nie topnieje. Muszę wyjść z psami to sprawdzę co to jest. Trzymajcie się.
Fest nasypało... Wkurza mnie to... choc z drugiej strony... jest naprawdę pieknie... wczoraj stałam na parkingu i łapałam, jak za bajtla przeogromne płątki śniegu w dłonie... Pierwsze zlapały "białe" drzewa... wyglądają naprawdę bajkowo...
A jutro :) zapowiadają +6- wiec to wszystko stopnieje... :)
W Gdańsku powiedzmy, że wiosna, przebiśniegi widziałam już na początku ubiegłego tygodnia, dziś też widziałam na deptaku niedaleko miejsca gdzie mieszkam. w wazonie mam juz żonkile - pachną jak oszalałe a przyniosłam mocno zwinięte pączki Wczoraj i dziś morze ciemno szare, miejscami czarne a bałwany, że ho ho. Wieje dość silny wiatr i ogólnie sztormowo, tyle, że dziś nic dodatkowo nie pada z nieba :/
Od kilku dni mieliśmy godzinną zimę - tzn padało, robiło się biało, śnieg się topił i znowu od początku, tak kilka razy dziennie. Dzisiaj odsłaniam żaluzje - świat biały, śniegu na kilka centymetrów i do tego mrozek.
A jak u Was?
U mnie sypie od rana , już jest biało i trzyma lekki mrozik.. Jeszcze stary snieg nie stopniał a już dosypuje swieży.Mam juz dosyć zimy:((
A jeszcze przedwczoraj nad rzeką były dyżury bo gwałtownie podniósł się poziom wody i zalewało domy najbliżej rzeki.
W Krakowie ( odpukać ) nie ma zimy ale kropi deszcz, wieje paskudny wiatr a słonko nie moze wyjsć zza chmur :-(
W tym momencie zrobiło sie ciemno i zaczął sypac śnieg ! Chyba mnie trafi
!!! Mam juz dosc tej zimy !
Na południu Małopolsk i+6 bez śniegu oby tak dalej.
W okolicach Wrocławia spadły pojedyncze płatki, ale zaraz stopniały.Na termometrze +3.:(
Witam dziewczyny.Współczuję Wam tej polskiej zimy a jednocześnie troche zazdroszcze.Umnie śniegu było jak na lekarstwo-raptownie może ze 3 dni wszystkiego ale mimo wszystko zima tego roku była odczuwalna.
.Trzymajcie się cieplutko.Oby to wiosny.
A tak dla wszystkich spragnionych wiosny
Melduję, że w wielkopolsce świeci słonko i to dość ostro :). Poza tym dość chłodno i zero śniegu.
Ja mam powtórkę z rozrywki!! Tu czasami całą zimę normalnie , ale jak śniegu nawali w połowie marca to czasami do maja mamy zaspy. Teraz mam śniegu momentami do półtora metra i to jeszcze nie koniec prawdopodobnie!
Baaaardzo brzydko!!! Szaro, mokro i zimno
. Nienawidze zimy!
????
Nie moge w to uwierzyc, ale od jutra zapowiadaja cieplej, w sobote podobno 15° i slonecznie
cóż, ..u nas też pośnieżyło.. grrr.. a ja chce wiosny ..
sypie cały czas , śniegu mnóstwo.... już dostaję białej gorączki.wrrrrrrrrrrrrr
Podkarpacie. Rano padał deszcz. W południe to pada śnieg czy śnieg z deszczem, który roztapia sie zaraz po spadnięciu na ziemi. Okropnie, a mówili że w marcu ma byc wiosna.
Jak juz pisalam w kawiarence, zasypalo nas tym bialym znowu:)
a to widok z okna mojego syna.
W poniedzialek byl kompletny obled,ponad 100 wypadkow, autobusy w rowach, ciezarowki stojace wszedzie,,,,
We wtorek nie chodzily podmiejskie pociagi i autobusy staly rowniez.
Dzisiaj jest juz sucho na drogach ( u nas sola ) a ja moglam jechac 120 km / h autostrada,,,
Snieg nadal dookola na wysokosc 50 cm
Zapowiadaja 6+ na weekend:)
Szokowo - wieczorem byłam w marcu, a dzisiaj rano obudziłam się... w listopadzie :(
Witam, najpierw napalę w kominku, zimno. Wczoraj cudowne słoneczko, aż było miło. W nocy od 23.00 leci z nieba jakieś białe g.... nasypało sporo i nadal pada. Jakoś nie topnieje. Muszę wyjść z psami to sprawdzę co to jest. Trzymajcie się.
Wrrr...... biało....biało....biało......
przyjmijcie moje wyrazy współczucia.Zima jest fajna ale gdzie ta wiosna?U mnie chłodno co najwyżej popada deszczyk ale tou normalne.Pozdrawiam.
Fest nasypało...
Wkurza mnie to... choc z drugiej strony... jest naprawdę pieknie... wczoraj stałam na parkingu i łapałam, jak za bajtla przeogromne płątki śniegu w dłonie...
Pierwsze zlapały "białe" drzewa... wyglądają naprawdę bajkowo...
A jutro :) zapowiadają +6- wiec to wszystko stopnieje... :)
Już niedługo .... :)
Ekkore, wiosna przyszla do nas, wczoraj widzialam kwitnace przebisniegi i krokusy,,,
Dzisiaj niebieskie niebo, slonce grzeje, na termometrze 13,5 :)))
W Gdańsku powiedzmy, że wiosna, przebiśniegi widziałam już na początku ubiegłego tygodnia, dziś też widziałam na deptaku niedaleko miejsca gdzie mieszkam. w wazonie mam juz żonkile - pachną jak oszalałe a przyniosłam mocno zwinięte pączki
Wczoraj i dziś morze ciemno szare, miejscami czarne a bałwany, że ho ho. Wieje dość silny wiatr i ogólnie sztormowo, tyle, że dziś nic dodatkowo nie pada z nieba :/