Forum

Gawędy o jedzeniu

Widok wątku na forum

• Autor: Paola_r Data: 2009-03-14 07:23:19

Witam,
    Nie jest to może jakiś wielki problem, ale ostatnio zdarzało mi się dość często podczytywać wątki, gdzie "drzewko" kolejnych wypowiedzi rozrastało się nie tylko w dół, ale i dość mocno w prawo.
    Wymagało to najpierw manewrów suwaczkiem, żeby otworzyć i doczytać do końca wszystkie wypowiedzi pojawiające się w nazwijmy to "poziomie", po to, żeby wrócić do wypowiedzi w nazwijmy to "pionie".
    Dla lepszego zobrazowania, wczorajszy wątek "majonezowo-śmietanowy".
    Czy widzicie sens i możliwość poszerzenia lewego panelu z "drzewkiem", żeby usprawnić czytanie i otwieranie kolejnych wypowiedzi bez dodatkowych manewrów suwakiem ? Pozdrawiam. Paola.

• Autor: Beata500 Data: 2009-03-14 10:32:04

Miałam to samo,ale to jest chyba jakiś błąd.Bo raz otworzy się tak,a raz dobrze.

• Autor: anneau Data: 2009-03-15 12:56:03

cały czas po lewej stronie w ok 3/4 ekranu jest widok forum. To niewygodne i upierdliwe!!!

• Autor: Paola_r Data: 2009-03-15 13:51:46

Beatko, to nie błąd.
    Mam to we wszystkich trzech przeglądarkach : IE, Firefoksie i Operze.
    Wyświetlanie i konieczność przewijania w lewym panelu występuje w wątkach, gdzie "trwa ożywiona dyskusja pozioma" ;) , czyli na przykład 15 osób nie odpowiada w swoim poście na pierwszy post, a każda ustosunkowuje się tylko do wypowiedzi bezpośredniego przedmówcy. W ten sposób drzewko wątku rośnie w poziomie. A Ty przewijasz ... ;) następną dziesiątkę...

Kiedy chcesz poczytać następną dziesiątkę rozmówców, zawracasz suwakiem do początku, albo musisz wcisnać CTRL+Home.
    Mnie to troche męczy - weszłam dzisiaj na wspomniany wątek MAJONEZOWO - ŚMIETANOWY (kliknij ;) ) żeby podczytać ożywioną dyskusję poziomą ;)
    Spójrzcie sami, jak wygląda drzewko :(
    Dużo nowych postów i ... przewijania lub Ctrl+Home. Nie tylko od postów 64 - 100 lub 129 i niżej.
    Dałoby się forum dyskusyjne choć trochę rozsunąć, żeby lewy panel był choć trochę szerszy ?

Z poważaniem
    Używająca z Umiarem Śmietany, Majonezu i Jogurtu Greckiego, a Zaciekawiona Poziomym i Interesującym Wątkiem Paola :)

• Autor: Beata500 Data: 2009-03-15 17:21:50

Mam tak samo.Pisząc błąd,miałam na myśli,że wynika on nie z naszej strony,tylko WŻ.Jest to denerwujące,ale staram się pamiętać,że Pampas modernizuje stronę i co tu dużo mówić,to my jesteśmy gośćmi.Trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Przejdź do pełnej wersji serwisu