Forum

Kuchenne porady

buraki-poradźcie

  • Autor: kasia40 Data: 2009-03-14 21:46:54

    Mam ugotowane buraki na parze i wywar z mięska z jarzynami, czyli bulion mięsny.Nie mam zakwasu ani soku z buraków a chciałabym zrobić zupkę z buraczkami.Nie robiłam wcześniej żadnej zupy z burakami w związku z tym mam do Was prośbę:czy wrzucić do wywaru ziemniaki pokrojone w kostkę a później utarte buraczki, zagotować i na koniec zabielić odrobinę śmietaną? Może to głupie pytanie , ale zupełnie nie mam wiedzy w kwesti buraków i boję się ,że jak tak zrobię to będzie niejadalne.Pomooocy

  • Autor: Shanna Data: 2009-03-14 21:59:56

    Ja ziemniakow bym nie dodala (ale to moje zdanie - rob jak lubisz). Za to na koncu, jak juz wszystko sie zagotuje sprobowalabym i jesli potrzebny bylby zakwas, a go nie ma, to dodalabym troche zwyklego octu (odrobina i sprobowac czy smakuje, w razie czego dodac jeszcze ciut). Do zabielenia smietana.

Przejdź do pełnej wersji serwisu