Nie wiem czy to tylko mój problem, nie wiem czy to jest problem, ale mnie denerwuje. Otóż - gdy czytam poszczególne wątki, gdy są one długie i od razu dam do jakiejś wiadomości odpowiedź (pewnie przy okazji wykorzystane jest odświeżenie strony) wtedy znikają wszystkie wiadomości pogrubione - wątek wygląda jak cały przeczytany. A ja wiem, że były nowe informacje. I potem się motam szukając czego to ja jeszcze nie czytałam. Przy kilku informacjach to nie problem, jak jest ich dużo, wątek jest rozbudowany we wszystkich kierunkach stanowi to problem.
Odpisywanie po przeczytaniu wszystkiego oznacza siedzenie z kartka i długopisem - choć nie zawsze musi zdać egzamin, bo numeracja się zmienia, gdy pomiędzy pojawi się nowa wiadomość.
Faktycznie tak teraz jest. jest to konsekwencją wprowadzonych zmian i pewnym uproszczeniem. Ta funkcjonalność zostanie przywrócona w niedalekiej przyszłości i tak jak przedtem przy widoku pojedyńczej wiadomośći, jako przeczytane będą oznaczane tylko faktycznie przeczytane wiadomości.
u mnie kiedys nie mialam z tym problemow albo poslugiwalam sie norzyczkami z narzedzi albo moglam wstawiac bezposrednio. Zaraz zaraz na poczatku u mnie na mozilli tez nie dzialalo potem jak pisze nie mialam problemow(gdzies od roku chyba) moze dluzej. Teraz nie dziala. Kochany Pampasie a ktory to jest ten guzik ctrl? Na mojej niemieckiej klawiaturze takiego nie mam...a wciskajac strg (ostatni na dole po obu stronach) plus c nie dzieje sie nic. C u mnie to w drugim rzadku od dolu piaty przycisk z lewej ...
U mnie przed remontem działało kopiuj - wlej z myszy (prawoklik). Nożyczki z paska - nei działały. A teraz nie działą nic - nie możliwosci wklejenia wiadomości, cytatu skopiowanego.
A nie wiem czy zapomniałam jak to się robi - ale wydaje mi się, że wcześniej można było kopiować zdjęcia z komentarzy do przepisu bez wstawiania ich do biblioteki - w ten sposób autor pozostawał autorem. teraz ani z mozilli ani z IE nie się dzieje - zdjęcie nie wstawia się.
Drzewko wygląda nieco inaczej - jest mniejsza tczcionka, co daje taki efekt, że większą część drzewka widać w oknie. Dodatkowo samo okno jest nieco wyższe.
Pampasie,możesz mi powiedzieć co mam zrobić,żeby w mozilli dzialało"pokazuj wszystkie wiadomości"?dodam,że mam javasprit i na IE mogę tę opcje zaznaczyc,a na mozlli nie.
W takim razie, to problem z javascriptem. Może jest wyłączony w przeglądarce, labo używasz jakiejś przeglądarki innej niż IE6 lub nowszy lub Firefox 2 lub nowszy.
No to już nie wiem,jawascript na pewno włączona.I mam też niektóre drzewka na forum rozstrzelone tak jak już dziewczyny pisały.Muszę przesuwać suwakiem.Ale jak chciałam pokazać na sadzie kopiuj i wklej,to wklejają się normalnie.
Często takie efekty występują jak się kopiuje tekst z innego miejsca, nieświadomie przenosząc całą masę niewidocznych elementów (np. z innej strony www). Potem jest taki efekt, ze czegoś nie widać bo jest zły kolor, albo jest zasłonięte przez jakiś element w kolorze tła. Jeżeli tekst jest pisany od początku do końca w edytorze, to takie efekty nie mają prawa wystąpić. No chyba, że ktoś nadmiernie eksperymentuje z kolorami
No nie wiem ani nic nie kopiowalam ani nie przenosilam po prostu chcialam poprawic bledy w mojej odpowiedzi w watku. Nacisnelam przycisk edycja. Normalni w watku kolo odpowiedz. Ale dobrze wiedziec na co trzeba zwrocic uwage, dziekuje
A propos wstawiania linkow kopiowania i zaznaczanie. NA wszystkich innych stronach mam ta funkcje kiedy uzywam mozilli tylko nie na wz. Tu linki moge wstawiac tylko narzedziem. kopiowanie, wstawianie, wycinanie nie dziala i tam.
Nie wiem czy to tylko mój problem, nie wiem czy to jest problem, ale mnie denerwuje.
Otóż - gdy czytam poszczególne wątki, gdy są one długie i od razu dam do jakiejś wiadomości odpowiedź (pewnie przy okazji wykorzystane jest odświeżenie strony) wtedy znikają wszystkie wiadomości pogrubione - wątek wygląda jak cały przeczytany. A ja wiem, że były nowe informacje. I potem się motam szukając czego to ja jeszcze nie czytałam. Przy kilku informacjach to nie problem, jak jest ich dużo, wątek jest rozbudowany we wszystkich kierunkach stanowi to problem.
Odpisywanie po przeczytaniu wszystkiego oznacza siedzenie z kartka i długopisem - choć nie zawsze musi zdać egzamin, bo numeracja się zmienia, gdy pomiędzy pojawi się nowa wiadomość.
Faktycznie tak teraz jest. jest to konsekwencją wprowadzonych zmian i pewnym uproszczeniem. Ta funkcjonalność zostanie przywrócona w niedalekiej przyszłości i tak jak przedtem przy widoku pojedyńczej wiadomośći, jako przeczytane będą oznaczane tylko faktycznie przeczytane wiadomości.
uzbrajam się w cierpliwość
A to, że w mozilli nie działa kopiuj, wklej, linki są nieaktywne też jest przejsciowe?
Mam tak samo. Co prawda w modzilli mam narzedzia ale nie moge z nich korzystac - jak ekkore.
Na pewno działa kopiuj i wklej przy pomocy klawiatury czyli skróty ctrl+c i ctrl+v. Z ikonek nie działa i wcześniej też nie działało.
u mnie kiedys nie mialam z tym problemow albo poslugiwalam sie norzyczkami z narzedzi albo moglam wstawiac bezposrednio. Zaraz zaraz na poczatku u mnie na mozilli tez nie dzialalo potem jak pisze nie mialam problemow(gdzies od roku chyba) moze dluzej. Teraz nie dziala. Kochany Pampasie a ktory to jest ten guzik ctrl? Na mojej niemieckiej klawiaturze takiego nie mam...a wciskajac strg (ostatni na dole po obu stronach) plus c nie dzieje sie nic. C u mnie to w drugim rzadku od dolu piaty przycisk z lewej ...
Nie mam bladego pojęcia jak ctrl jest opisany na namieckiej klawiatrurze.
U mnie przed remontem działało kopiuj - wlej z myszy (prawoklik). Nożyczki z paska - nei działały. A teraz nie działą nic - nie możliwosci wklejenia wiadomości, cytatu skopiowanego.
A nie wiem czy zapomniałam jak to się robi - ale wydaje mi się, że wcześniej można było kopiować zdjęcia z komentarzy do przepisu bez wstawiania ich do biblioteki - w ten sposób autor pozostawał autorem. teraz ani z mozilli ani z IE nie się dzieje - zdjęcie nie wstawia się.
A czy w mozilli będzie można zaznaczyć "pokazuj wszystkie wiadomości"?
mozna i teraz przynajmniej u mnie
Drzewko wygląda nieco inaczej - jest mniejsza tczcionka, co daje taki efekt, że większą część drzewka widać w oknie. Dodatkowo samo okno jest nieco wyższe.
Pampasie,możesz mi powiedzieć co mam zrobić,żeby w mozilli dzialało"pokazuj wszystkie wiadomości"?dodam,że mam javasprit i na IE mogę tę opcje zaznaczyc,a na mozlli nie.
Wystarczy kliknąć w "pokazuj wszystkie wiadomości".
Pampasie,gdyby rzeczywiście starczyło,to głowy bym Ci nie zawracała.Wiem,że masz masę pracy.Nie,nie wystarcza,klikam i nic się nie dzieje.
W takim razie, to problem z javascriptem. Może jest wyłączony w przeglądarce, labo używasz jakiejś przeglądarki innej niż IE6 lub nowszy lub Firefox 2 lub nowszy.
Bardzo dziękuję,problem chyba leży w Firefox,bo z tego co wiem,mam najnowszy.
Raczej nie. Też mam Firefoxa 3 i nie odnotowałem żadnych problemów.
No to już nie wiem,jawascript na pewno włączona.I mam też niektóre drzewka na forum rozstrzelone tak jak już dziewczyny pisały.Muszę przesuwać suwakiem.Ale jak chciałam pokazać na sadzie kopiuj i wklej,to wklejają się normalnie.
Tez to zaowazylam na mozioilli. Bardzo utrudnia poruszanie sie po forum. Mam nadzieje, ze ten stan nie potrwa zbyt dlugo...
Wlasnie zaowazylam na mozilli ze w edytowanej przeze mnie wiadomosci nie wyswietla sie ona w calosci lecz tylko pol pierwszej linijki
Daj linka, to zobaczę co się dzieje.
no niew teraz edytuje sie normalnie Dokladnie tamtego nie moge bo skonczyl sie czas edycji jzuz dawno. Ale moze to bylo przejsciowe
Często takie efekty występują jak się kopiuje tekst z innego miejsca, nieświadomie przenosząc całą masę niewidocznych elementów (np. z innej strony www). Potem jest taki efekt, ze czegoś nie widać bo jest zły kolor, albo jest zasłonięte przez jakiś element w kolorze tła.
Jeżeli tekst jest pisany od początku do końca w edytorze, to takie efekty nie mają prawa wystąpić. No chyba, że ktoś nadmiernie eksperymentuje z kolorami
No nie wiem ani nic nie kopiowalam ani nie przenosilam po prostu chcialam poprawic bledy w mojej odpowiedzi w watku. Nacisnelam przycisk edycja. Normalni w watku kolo odpowiedz. Ale dobrze wiedziec na co trzeba zwrocic uwage, dziekuje
A propos wstawiania linkow kopiowania i zaznaczanie. NA wszystkich innych stronach mam ta funkcje kiedy uzywam mozilli tylko nie na wz. Tu linki moge wstawiac tylko narzedziem. kopiowanie, wstawianie, wycinanie nie dziala i tam.