Forum

Kuchenne porady

filety z kurczaka - zamrozic?

• Autor: ewaklaudia Data: 2009-03-15 23:07:09

Witam,

Chcialabym sie dowiedziec, czy mozna mrozic filety drobiowe? Jesli tak, to w jaki sposob, na jak dlugo i jak je pozniej rozmrozic?
    Z gory dziekuje za pomoc

• Autor: myszka82 Data: 2009-03-15 23:16:26

Oczywiście - ja zwasze mrożę filety, zazwyczaj w formie pojedynczych piersi. Rozmrażam jak każdy inny gatunek mięsa.

• Autor: babydoll Data: 2009-03-15 23:19:29

Jak najbardziej! Zawsze zamrazam! A potem odmrazam, najsmaczniejsze gdy w temperaturze pokojowej, ale czasem czasu nie starcza:)

• Autor: Glumanda Data: 2009-03-16 06:36:51

Zamroz kazdy osobno, aby daly sie pojedynczo wyjmowac, wg potrzeby.
    Jesli chcesz go jeszcze jakos kroic aby np. jeszcze ciensze miec..to tez mozesz przed zamrozeniem pokroic i poprzekladac nawet cienka folia, tylko do mrozenia, wez porzadne woreczki, a nie takie bylejakie w jakie pakujemy owoce w sklepie. ;) Powodzenia :) Rozmrazaja sie odpowiednio szybciej, gdy sa na plasko, pojedynczo pomrozone.

• Autor: ewaklaudia Data: 2009-03-16 10:21:29

Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. W takim razie kupuję filety i biorę się za mrożenie Co prawda, ja potrzebuję je zamrozic tylko na 2 tygodnie, ale podobno można drób mrozic nawet przez 3 miesiące.

• Autor: as Data: 2009-03-16 12:34:54

Ja też mroże filety drobiowe w woreczkach foliowych . Rozmrażam wyciągając odpowiednio wcześniej i kładę do jakiegos naczynia  na stole w kuchni, Czasem potrzeba bardzi szybko rozmrozić, wtedy wkładam zamrożone filety do garnka z bardzo ciepłą wodą.

• Autor: Kluko Data: 2009-03-16 13:25:42

Pewnie, że można mrozic:) Bez problemu i wahania:) W zależności od tego w jakim celu mrozisz, możesz mrozic wszystkie razem lub kazdą pojedynczą osobno i wyjmowac w miarę potrzeby. Rozmrażanie jak z każdym innym mięsem:) Albo w lodówce (w sumie tak powinno się rozmrażac), albo na stole w kuchni. A jak czasu nie ma to w ciepłej wodzie lub mikrofalówce.

• Autor: ssasanka Data: 2009-03-16 14:33:06

Pewnie, że mrozić!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu