żarłoczki!!! poradźcie mi prosze.. robialm adwokata z przepisu tekluni - tam jest podana puszka mleka - ile ma miec ta puszka??? bo moj adwokat wyszedl pyszny w smaku ale nie taki gęsty jak sie w sklepie kupuje, raczej dosć rzadki :( ..
Puszka ma chyba 400 ml. określenie puszka pochodzi z czasów, gdy puszkowe mleko robił Gostynin. Teraz pojawiły się inne firmy - i już widziałam nawet 330 ml (o ile nei mylę ze słodzonym). Nie wyszło Ci gęste, bo zapewne - jak w przepisie użyłaś wódki. Na wódce - nie wychodzi gęste. Trzeba by robić na spirytusie - adwokat jest tak gęsty, że trzeba wyjadać łyżeczką. I ma ogromną moc. Ale jak już mamy gęsty - to zawze mozemy rozcieńczać.
żarłoczki!!! poradźcie mi prosze.. robialm adwokata z przepisu tekluni - tam jest podana puszka mleka - ile ma miec ta puszka??? bo moj adwokat wyszedl pyszny w smaku ale nie taki gęsty jak sie w sklepie kupuje, raczej dosć rzadki :( ..
Puszka ma chyba 400 ml. określenie puszka pochodzi z czasów, gdy puszkowe mleko robił Gostynin. Teraz pojawiły się inne firmy - i już widziałam nawet 330 ml (o ile nei mylę ze słodzonym).
Nie wyszło Ci gęste, bo zapewne - jak w przepisie użyłaś wódki. Na wódce - nie wychodzi gęste. Trzeba by robić na spirytusie - adwokat jest tak gęsty, że trzeba wyjadać łyżeczką. I ma ogromną moc. Ale jak już mamy gęsty - to zawze mozemy rozcieńczać.
Zobacz w moim torcie - likier stoi na nim sztywno a nie jest dodany żaden zagęstnik http://wielkiezarcie.com/przepis28451.html
Tam też jest przepis na likier.