Blagam o ile to mozliwe wprowadz znow funkcje wyswietlania sie wiadomosci nieprzeczytanych. W dlugich zywo dyskutowanych watkach nie wiadomo juz pomalu o co chodzi. Traci sie orientacje kto do czego sie ustosunkowuje. Naprawde coraz trudniej jest dyskutowac a przecierz forum to dyskusje....
wiesz kwiatuszku porzycz mi Twoje oczka to bede robila mniej bledow. Niestety przy mojej wadzie wzroku (-18) bledy robie i nic na to nie poradze. Nie jestem w stanie ich wylapac. Nie mowiac juz o tym ze kupe lat mieszkam za granica i to tez robi swoje. Chetnie mozesz zostac moim korektorem jesli zechcesz, mowie zupelnie powaznie.
Nie ma sprawy przeprosiny przyjete. Moze nastepnym razm najpierw spytasz zanim strzelisz. A z tym korektorem to naprawde powaznie. Jesli zaowazysz bledy w moich przepisach, bo na forum to ciezko zmiescic sie w czasie, to zwroc mi uwage na gg ok? Bede wdzieczna.
A ja Ci polecam wejśc na profil Dorotki albo uważnie poczytac forum. Moze nie wiesz ale Dorotka nie mieszka od dawna w Polsce a co za tym idzie nie ma żywego kontaktu z jezykiem, więc ma prawo popełnić błąd. Chociaż baaardzo rzadko się jej to zdarza i pisze naprawdę dobrze.
Jak mi milo! Buzka albo pychol jakby Janek kiedys powiedzial. Ale powaznie to samo co do kwiatuszka: widzisz bledy skrobnij na gg ok? Chetnie poprawie. Oj za te bledy mi sie dostalo na polskim. Wyobraz sobie w liceum wypracowania (tresc piatka odrtografia dwoja) ale mialam swietna profesor i zniwelowalam duuuzo.
Dobra, skrobnę tylko żeby nie było że "przyganiał kocioł garnkowi. Zuważyłam dziwną prawidłowość, kiedy piszę ręcznie nie mam problemów z błędami, po prostu jakoś tak automatycznie ręka "leci" i błędy mi się nie zdarzają. Co innego klawiatura, często muszę się zastanawiać jak co się pisze. Naprawdę uważam,że jak na osobę nie majacą na co dzień kontaktu z językiem radzisz sobie swietnie.
A jeżeli mowa o błędach - wcześniej mozilla miała słownik - wyrazy z bykami były na czerwono. Zawsze to ułatwiało poprawianie, bo było widać co, no i wystarczyło wybrać zaproponowane propozycje. teraz tego nie ma. Ja sama po zmianie klawiatury nie mogę się odnaleźć. Nie to, że jest z nią źle - tyle, że efekty pisania są okropne. Otóż teraz mam klawiaturę laptopową - przyciski są obok sibie, bez odstępów. Już chyba nie umiem pisać powoli... Nie dosyć, że jedna ręka pisze szybciej od drugiej (stąd literówki, spacje o jedną literę za wcześnie, itp), to jeszcze z powodu braku odstępów uderza się nie ten klawisz co trzeba - albo dwa równocześnie, o kilka mikrosekund przytrzymany przycisk ctrl za długo i zamiast l jest ł, a zamiast a - ą. Przy dłuższym tekście - nie zdążę poprawić wszystkich, nie zdążę edytować. Jak był słownik - szło to sprawniej.
osoby są pogrubione - pod warunkiem, że czytasz. W momencie kiedy przechodzisz do odpowiedzi, bez czytania wszystkiego, do osoby na początku wątku, następne znikają jako pogrubione. Co z tego, że wiem, że były, skoro nie pamiętam gdzie.
Nie wiem czy coś się zadziało -ale przed chwilą po napisaniu i wysłaniu wypowiedzi o ortografi miałam wypowiedzi Doroty pogrubione. Tylko pytanie - czy nastąpiła zmiana, czy też jej wypowiedzi były pisane później (w tym samym czasie) nim ja wysłałam swoja wypowiedź.
nie u mnie dalej tak samo. A jesli chodzi o bledy: ja mam nimiecka klawiature i jak ktos nie wie to nie mam a z ogonkiem, l z belka itd. No i gdyby mozilla miala ten slownik byloby lepiej...
Owszem ale jak cofnę strone do momentu z przed pisaniem to te osoby znowu sa pogrubione. Owszem jest to denerwujące ale do przeskoczenia. Dobrze by było by to poprawić.
Tak as, ale do czasu (chyba bo tak u mnie jest) az odpowiesz komus. Przyklad 4 nowe odpowiedzi ty chcesz odpowiedziec pierwszej po jej przeczytaniu. Odpowiadasz, wstawiasz i juz pozostale trzy masz jako przeczytane choc de facto ich nie przeczytalas. Dopiero jak opuscisz watek wyswietlaja sie nowe wstawione pozniej niz te trzy.
Pampasie,możesz do mnie strzelać,że zawracam głowę.Nie będę pisać,co u mnie działa,a co nie,ale napisz proszę na kiedy przewidujesz,że będzie wszystko działało ja TY byś chciał.Chodzi mi o to,żebyśmy nie zawracali Ci głowy,tylko spokojnie poczekali na efekt Twojej pracy.Pozdrawiam.
Blagam o ile to mozliwe wprowadz znow funkcje wyswietlania sie wiadomosci nieprzeczytanych. W dlugich zywo dyskutowanych watkach nie wiadomo juz pomalu o co chodzi. Traci sie orientacje kto do czego sie ustosunkowuje. Naprawde coraz trudniej jest dyskutowac a przecierz forum to dyskusje....
Oj to prawda. Podpisuje sie pod prośbą Doroty.
A ja polecam Ci słownik ortograficzny...
Co za złośliwośc!!!
Leszek dziekuje
wiesz kwiatuszku porzycz mi Twoje oczka to bede robila mniej bledow. Niestety przy mojej wadzie wzroku (-18) bledy robie i nic na to nie poradze. Nie jestem w stanie ich wylapac. Nie mowiac juz o tym ze kupe lat mieszkam za granica i to tez robi swoje. Chetnie mozesz zostac moim korektorem jesli zechcesz, mowie zupelnie powaznie.
Przepraszam Cię,nie wiedziałam,bo niby skąd???!
Błędy to moje zboczenie zawodowe...
Nie ma sprawy przeprosiny przyjete. Moze nastepnym razm najpierw spytasz zanim strzelisz. A z tym korektorem to naprawde powaznie. Jesli zaowazysz bledy w moich przepisach, bo na forum to ciezko zmiescic sie w czasie, to zwroc mi uwage na gg ok? Bede wdzieczna.
Kurcze, a ja w Twojej obronie....:))))))
dziekuje!
A ja Ci polecam wejśc na profil Dorotki albo uważnie poczytac forum. Moze nie wiesz ale Dorotka nie mieszka od dawna w Polsce a co za tym idzie nie ma żywego kontaktu z jezykiem, więc ma prawo popełnić błąd. Chociaż baaardzo rzadko się jej to zdarza i pisze naprawdę dobrze.
Jak mi milo! Buzka albo pychol jakby Janek kiedys powiedzial. Ale powaznie to samo co do kwiatuszka: widzisz bledy skrobnij na gg ok? Chetnie poprawie. Oj za te bledy mi sie dostalo na polskim. Wyobraz sobie w liceum wypracowania (tresc piatka odrtografia dwoja) ale mialam swietna profesor i zniwelowalam duuuzo.
Dobra, skrobnę tylko żeby nie było że "przyganiał kocioł garnkowi. Zuważyłam dziwną prawidłowość, kiedy piszę ręcznie nie mam problemów z błędami, po prostu jakoś tak automatycznie ręka "leci" i błędy mi się nie zdarzają. Co innego klawiatura, często muszę się zastanawiać jak co się pisze.
Naprawdę uważam,że jak na osobę nie majacą na co dzień kontaktu z językiem radzisz sobie swietnie.
A jeżeli mowa o błędach - wcześniej mozilla miała słownik - wyrazy z bykami były na czerwono. Zawsze to ułatwiało poprawianie, bo było widać co, no i wystarczyło wybrać zaproponowane propozycje. teraz tego nie ma.
Ja sama po zmianie klawiatury nie mogę się odnaleźć. Nie to, że jest z nią źle - tyle, że efekty pisania są okropne. Otóż teraz mam klawiaturę laptopową - przyciski są obok sibie, bez odstępów. Już chyba nie umiem pisać powoli... Nie dosyć, że jedna ręka pisze szybciej od drugiej (stąd literówki, spacje o jedną literę za wcześnie, itp), to jeszcze z powodu braku odstępów uderza się nie ten klawisz co trzeba - albo dwa równocześnie, o kilka mikrosekund przytrzymany przycisk ctrl za długo i zamiast l jest ł, a zamiast a - ą. Przy dłuższym tekście - nie zdążę poprawić wszystkich, nie zdążę edytować. Jak był słownik - szło to sprawniej.
Czy może on wrócić?
Ja tez sie podpisuję:)))
Ja mam pogrubione osoby jeżeli są nowe wypowiedzi, więc jestem zdziwiona że ktoś tak nie ma.
osoby są pogrubione - pod warunkiem, że czytasz. W momencie kiedy przechodzisz do odpowiedzi, bez czytania wszystkiego, do osoby na początku wątku, następne znikają jako pogrubione. Co z tego, że wiem, że były, skoro nie pamiętam gdzie.
Nie wiem czy coś się zadziało -ale przed chwilą po napisaniu i wysłaniu wypowiedzi o ortografi miałam wypowiedzi Doroty pogrubione. Tylko pytanie - czy nastąpiła zmiana, czy też jej wypowiedzi były pisane później (w tym samym czasie) nim ja wysłałam swoja wypowiedź.
a nie wiem moze mnie ktos poprawil? lece sprawdzic
nie u mnie dalej tak samo. A jesli chodzi o bledy: ja mam nimiecka klawiature i jak ktos nie wie to nie mam a z ogonkiem, l z belka itd. No i gdyby mozilla miala ten slownik byloby lepiej...
Owszem ale jak cofnę strone do momentu z przed pisaniem to te osoby znowu sa pogrubione. Owszem jest to denerwujące ale do przeskoczenia. Dobrze by było by to poprawić.
Tak as, ale do czasu (chyba bo tak u mnie jest) az odpowiesz komus. Przyklad 4 nowe odpowiedzi ty chcesz odpowiedziec pierwszej po jej przeczytaniu. Odpowiadasz, wstawiasz i juz pozostale trzy masz jako przeczytane choc de facto ich nie przeczytalas. Dopiero jak opuscisz watek wyswietlaja sie nowe wstawione pozniej niz te trzy.
Faktyczni dobry pomysl, dziala. Zawsze to jakis ratunek. To do Ciebie as zle sie podpielam
Już wcześniej pisałem, że będzie, więc nie bardzo rozumiem po co ten post.
Bo my kobiety ciekawe...kiedy bedzie ..zreszta (moze cos przeoczylam) mialam wrazenie ze to nie bylo jeszcze pewne. Stad watek.
Dokładnego terminu nie potrafię podać, ale na pewno będzie to w tym tygodniu.
dziekuje za odpowiedz! Pozdrawiam!
Pampasie,możesz do mnie strzelać,że zawracam głowę.Nie będę pisać,co u mnie działa,a co nie,ale napisz proszę na kiedy przewidujesz,że będzie wszystko działało ja TY byś chciał.Chodzi mi o to,żebyśmy nie zawracali Ci głowy,tylko spokojnie poczekali na efekt Twojej pracy.Pozdrawiam.