Forum

Rozmowy wolne i frywolne

KONKURS - oszustwo czy nie ??? Help

• Autor: Agnieszka.S. Data: 2009-03-17 13:32:06

Witam wszystkich serdecznie
    Mam taki mały dylemat, otóż zostałam zwerbowana do takiego konkursu internetowego, w którym można wygrać m.in. laptopa. Szczególy na http://laptopki4u.pl/ref=5242 Z reguły jestem sceptyczna wobec takich konkursów, wyznaję zasadę, że nic nie dostajemy za darmo. No ale.. Tak mnie nalecialo, żeby spróbować i się przekonać na własnej skórze, czy rzeczywiscie takie konkursy to "pic na wodę" czy może jednak jest szansa wygranej. W tym konkursie chodzi o ta, że zebrać jak najwiecęj punktów. Punkty zdobywa sie przez kliknięcie 1 raz dziennie w link, który się poleca znajomym.
    Na koniec mam pytanie czy ktoś z użytwkowników WŻ brał udzial w tego typu konkursach? I jakie macie zdanie o nich?
    Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz bardzo serdecznie.
    Agnieszka.

• Autor: makusia Data: 2009-03-17 13:40:05

czy to kliknięcie w link , to już jest na Twoje konto ? coś mi sie zdaje , że chcesz wykorzystac "żarłoczków" :(( sprytne nie powiem !

• Autor: ekkore Data: 2009-03-17 14:51:36

masz rację Makusiu. To nie było bezinteresowne pytanie - bo czy pyta się czy warto i czy to nie oszustwo, gdy ma się zalogowane konto? link jest do konta a nie strony informacyjnej

• Autor: justine75 Data: 2009-03-17 13:49:22

A moim zdaniem to nie jest konkurs.Cos mi sie o uszy obilo kiedys,i nie wiem,czy dobrze to ujme,ale tak mi sie wydaje,ze w ten sposob chcesz sobie zarobic,i klikniecie raz na link to jest kilka groszy.
    A poza tym ja nie biore udzialu w zadnych konkursach  udzialu-telewizyjnych,telefonicznych ani internetowych.Potem przyczepia sie jak rzep do psiego ogona bo beda mieli albo nr albo dane osobowe....

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-03-17 13:51:30

Po pierwsze klikajac na link podnosisz frekwencje striony to pierwszy mozliwy powod. Jesli link prowadzi do strony na ktora trzeba sie zameldowac  to moga byc lowcy< adresow i taki leptop sluzy za przynete gdyz niweluje mozliwosc wstawiania falszywych adresow jesli na ten adres maja przyslac nagrode. Czy sa uczciwi? Nie wiem nie ma jak sprawdzic bo wybor(losowanie) nie jest zwykle publiczne. I to na tyle.

• Autor: Agnieszka.S. Data: 2009-03-17 14:09:19

No właśnie ja też jestem sceptycznie nastawiona do takich rzeczy, ale chciałam spróbować i zobaczyć jak to naprawdę wyglada. Przy rejestracji nie wymagane bylo podanie tylko adresu e-mail. Pozostałe dane będą musieli podać tylko osoby z największą ilością punktów czyli zwycięscy.
    Oddanie głosu nic nie kosztuje, nie trzeba podawać żadnych danych, więc jeslim ktoś ma ochotę raz dziennie kliknąć i oddać głos na moje konto to podaje link:

http://laptopki4u.pl/ref=5242

Z góry dziękuję. W dalszym ciągu proszę też o Wasze opinie na temat takich konkursów.
    Pozdrawiam.

• Autor: Dorotaxx Data: 2009-03-17 15:03:24

cwana jesteś ale mogłas napisac wprost ,,potrzebuje waszej pomocy, bardzo prosze o kilknięcie w link itd. ,, wtedy więcej ludzi pomogłoby bez problemu ale Ty wolałas zachodzic od d..y strony . Tak sie nie robi

• Autor: Agnieszka.S. Data: 2009-03-18 13:04:31

Dzięki za oddawanie głosów. Mam juz ponad 100 pkt.

Przejdź do pełnej wersji serwisu