Mam pytanie-czy ktoś z Was ma wiedzę na temat mini piekarników? coś z tego typu http://www.allegro.pl/search.php?string=mini+piekarnik&from_showcat=1&category=8817&country=1 nie pokazuje konkretnego, żeby nie było, że coś reklamuję. Od pewnego czasu mam zepsuty piekarnik(nie kupuję nowego bo narazie wynajmujemy mieszkanie a kiedyś kupię sobi taki, żeby mi do reszty pasował) i jak coś chcę sobie upiec to jadę do mamy. Stąd moje pytanie-czy w takim piekarniki można upiec jakieś lekkie ciasta, ciasteczka, czy służy tylko do zapiekania?? Jeśli wiecie więcej niż ja to proszę o rade. Pozdrawiam!!
To sa swietne piekarniki! maly koszt, pieka ekspresowo i bardzo dobrze, ciasta wszystkie, miesa itd...jedyna wada jest to, ze sa male, i jesli chcesz upiec wiekszy okragly tort to Ci nie wejdzie, musisz piec wszystko w prostokatnych formach, i na mniejszej temp. niz podaje przepis bo czesto, bedac male, przypiekaja. Polecam :)
Ja mam piekarnik 20litrowy, wchodzi do niego forma okrągła 28cm i taka mniejsza blaszka, piecze super, biszkopty, ciasteczka, naprawde dla mnie też to było zbawienie bo wynajmuje mieszkanie bez piekarnika. Ja kupiłam na allegro jakieś niemieckiej firmy ale jak już kupować to min. 20litrów. Pozdrawiam
Dzięki dziewczyny!!! Z ogromną radośccią przeczytałam, że jednak się nadają!! Teraz tylko muszę sprawdzić ceny i pojemności w lokalnych sklepach, porównać z netem i będę się znowu cieszyła pieczeniem u siebie. WIELKIE dzięki!!!
ja w takim piekarniku piekłam wszytko-pizze,placki,serniki,miał dwie grzalki góra dół,mozna było regulować temperaturę,byłam zadowolona.jedynie blaszki trzeba było małe bo był niewielki:-)
Mam pytanie-czy ktoś z Was ma wiedzę na temat mini piekarników? coś z tego typu http://www.allegro.pl/search.php?string=mini+piekarnik&from_showcat=1&category=8817&country=1 nie pokazuje konkretnego, żeby nie było, że coś reklamuję.
Od pewnego czasu mam zepsuty piekarnik(nie kupuję nowego bo narazie wynajmujemy mieszkanie a kiedyś kupię sobi taki, żeby mi do reszty pasował) i jak coś chcę sobie upiec to jadę do mamy. Stąd moje pytanie-czy w takim piekarniki można upiec jakieś lekkie ciasta, ciasteczka, czy służy tylko do zapiekania??
Jeśli wiecie więcej niż ja to proszę o rade.
Pozdrawiam!!
ja jestem posiadaczką takiego piekarnicza i wg mnie nadaje się on wyłącznie do opiekania. Ciasta nie da się w nim upiec.
Dzięki!!! Czyli dalej zostaje mi pieczenie u mamy:((
Nie koniecznie. Na placach targowych można kupić piekarniki elektryczne właśnie do pieczenia.
Spróbuj tam zobaczyć.
To sa swietne piekarniki! maly koszt, pieka ekspresowo i bardzo dobrze, ciasta wszystkie, miesa itd...jedyna wada jest to, ze sa male, i jesli chcesz upiec wiekszy okragly tort to Ci nie wejdzie, musisz piec wszystko w prostokatnych formach, i na mniejszej temp. niz podaje przepis bo czesto, bedac male, przypiekaja. Polecam :)
Ja mam piekarnik 20litrowy, wchodzi do niego forma okrągła 28cm i taka mniejsza blaszka, piecze super, biszkopty, ciasteczka, naprawde dla mnie też to było zbawienie bo wynajmuje mieszkanie bez piekarnika. Ja kupiłam na allegro jakieś niemieckiej firmy ale jak już kupować to min. 20litrów. Pozdrawiam
Dzięki dziewczyny!!! Z ogromną radośccią przeczytałam, że jednak się nadają!! Teraz tylko muszę sprawdzić ceny i pojemności w lokalnych sklepach, porównać z netem i będę się znowu cieszyła pieczeniem u siebie. WIELKIE dzięki!!!
Ja moj mam juz lata chyba 10, kupilam nowa kuchnie i nadal uzywam malego piekarnika, bo mnie nigdy nie zawodzi, czego nie moge powiedziec o duzym