Witaj, nic nie rozumiem z tego o co pytasz, czy to "cos" jest suszone? Bo jak masz Anchois w puszce, albo w sloiku, to sie absolutnie jej nie moczy. Sledzie Anchois sa zawsze slono/slodkie i takie byc maja:) Zwlaszcza jako dodatek do pizzy dadza jej smak wystarczajaco.
Masz rację.Zdaje się,że sama się "zamotałam"... Chciałam spytać co można z tego wyczarować?Do czego dodać ewentualnie? Anchois i kapary są sprasowane w tekturowym pudełeczku.
Kaparki proponuje:tunczyk w miecie i kaparach. 3 pomidory 25-30 dkg tunczyka z puszki/nie wiem jakie duze sa puszki/ 6 lyzek odsaczonych kaparow 18 listkow miety 11?2 lyzeczki soku z cytryny 6 lyzek oliwy Pomidory sparzyc i onrac ze skorkii posiekac w kostke.Posypac lekko sola i zostawic na 30 min ,obsuszyc z nadmiaru soku. Tunczyka wymieszac z kaparami ,mieta dodac olej i sok z cytryny .doprawic sol i pieprzem /ostroznie ze sola /.Na koncu dodac pomidory,wymieszac z zimnym makaronem. Przepis z ksiazki:Williams Sonoma Dip z anchowi 2 zabki czosnku 6 filecikow anchowi 11/2 szklanki czarnych oliwek bez pestek 3 lyzki kaparow 1/2 lyzeczki rozmarynu/suszony/ 1/2 lyzeczki oregano ok1/4 szklanki oleju Wszystko razem zmiksowac .Olej dodawac po trochu zeby nie bylo zbyt rzadkie.Nie solic.Produkty sa slone. To jest wytrawny dip przepis mam od przyjaciolki z Izraela.Podawac z bialym pieczywem Polecam bo juz wiele razy robilam wg.obu przepisow.Pozdrawiam
Wielkie dzieki mary, juz czuje jak wszystkim jutro posmakuje.Wszystkie ingredienty czekaly sobie pomiedzy lodowka i spizarnia. Jutro wydam recenzje, ale z gory czuje, ze o to chodzilo. Pozdrawiam.
Od dłuższego czasu "zalega" mi w lodówce.
Jadłam jako dodatek do pizzy.Czy to przed użyciem trzeba moczyć?
Dzięki za odp. Miłego!
Witaj, nic nie rozumiem z tego o co pytasz, czy to "cos" jest suszone? Bo jak masz Anchois w puszce, albo w sloiku, to sie absolutnie jej nie moczy. Sledzie Anchois sa zawsze slono/slodkie i takie byc maja:) Zwlaszcza jako dodatek do pizzy dadza jej smak wystarczajaco.
Pozdrowienia
Masz rację.Zdaje się,że sama się "zamotałam"...
Chciałam spytać co można z tego wyczarować?Do czego dodać ewentualnie?
Anchois i kapary są sprasowane w tekturowym pudełeczku.
Kaparki proponuje:tunczyk w miecie i kaparach.
3 pomidory
25-30 dkg tunczyka z puszki/nie wiem jakie duze sa puszki/
6 lyzek odsaczonych kaparow
18 listkow miety
11?2 lyzeczki soku z cytryny
6 lyzek oliwy
Pomidory sparzyc i onrac ze skorkii posiekac w kostke.Posypac lekko sola i zostawic na 30 min ,obsuszyc z nadmiaru soku.
Tunczyka wymieszac z kaparami ,mieta dodac olej i sok z cytryny .doprawic sol i pieprzem /ostroznie ze sola /.Na koncu dodac pomidory,wymieszac z zimnym makaronem.
Przepis z ksiazki:Williams Sonoma
Dip z anchowi
2 zabki czosnku
6 filecikow anchowi
11/2 szklanki czarnych oliwek bez pestek
3 lyzki kaparow
1/2 lyzeczki rozmarynu/suszony/
1/2 lyzeczki oregano
ok1/4 szklanki oleju
Wszystko razem zmiksowac .Olej dodawac po trochu zeby nie bylo zbyt rzadkie.Nie solic.Produkty sa slone.
To jest wytrawny dip przepis mam od przyjaciolki z Izraela.Podawac z bialym pieczywem
Polecam bo juz wiele razy robilam wg.obu przepisow.Pozdrawiam
Wielkie dzieki mary, juz czuje jak wszystkim jutro posmakuje.Wszystkie ingredienty czekaly sobie pomiedzy lodowka i spizarnia.
Jutro wydam recenzje, ale z gory czuje, ze o to chodzilo. Pozdrawiam.