Kochani zamowilam polskie ksiazki tu. Juz sie cieszylam, ze cos takiego znalazlam o przystepnych cenach...sek w tym ze czekam i czekam i nic. Czy ktos tam zamawial i dlugie (powyzej tygodnia) czekanie jest normalne ?. Czy moze poinnam szybko cofnac przelew bo tez sie juz przejechaliscie? Z zadna sprzedaza wysylkowa nie mialam dotad problemu, wszystko przychodzilo szybko. Jesli ktos ma jakies doswiadczenie z ta ksiegarnia to prosze niech sie zamelduje tu czy na gg. Moze niepotrzebnie sie denerwuje ale czekam juz prawie dwa tygodnie. A i moje pytania pozostaja bez odpowiedzi. Wczesniejsze odpowiedzi byly sprzeczne niby ma byc juz wyslane a na koncie pisze ze nie opuscilo jeszcze ksiegarni...
Dorotka Ty sie nie przejmuj, musisz uzbroić sie w cierpliwośc . Tydzien to jeszcze nie tragedia. Ja kiedys czekałam na przesyłke z Krakowa 2 tygodnie , szybciej byłoby gdybym sama ją odebrała Pozdrawiam
Dorotko ale ta ksiegarnia lezy w Niemczech i tutaj zwykle od wysylki do odbioru to najwyzej dwa dni chyba ze wypadnie na swieto badz Niedziele. 9-tego potwierdzono wplate i od 9-tego czekam. Normalnie dostaje (na przyklad w amaazon) po dwoch dniach od wplaty badz dostaje wiadomosc kiedy konkretnie bedzie i czy sie spozni.
A wiesz co jaki ja matol, ze o taym nie pomyslalam! Tak sie przyzwyczailam do amazoon(tam mozna tylko mailem), ze nawet o tym nie pomyslalam . Jutro dzwonie. Jesli bedzie ok to dam znac. Jak zle tez :-)
Dorotko, bardzo jestem ciekawa, co ustalilas. Mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni pozytywnie. Osobiscie nie zamawialam niczego w tej ksiegarni. Czekam na Twoje relacje.
No wlasnie jeszcze dokladnie nie wiem. Dostalam wiadomosc, Ze moja przesylka zostala dawno juz wyslana, po sprawdzeniu jednak podanego Numeru indentyfikacyjnego u Deutsche Post a genau DHL numer ten nie istnieje (czyli przesylka nie zostala wyslana badz zaginela) Wlascicielka ksuiegarni pani P. nie mozna tzastac przy telefonie. Niestety coraz bardziej mi to brzydko pachnie. Zdaje mi sie ze jutro cofne przelew albo musze sie udac wponiedzialek do Adwokata. Kurcze a tak sie cieszylam. Nigdy nie mialam zadnych klopotow ze sprzedaza wysylkowa tu w Niemczech a zamawiam naprawde w roznych domach wysylkowych. Tym bardziej mi przykro ze ta pani jest Polka przynajmniej z pochodzenia! Kurcze jak mam chec na polska wedline to tez zamawiam u pochodzacego z Polski masarza w Krefield i towar nadchodzi blyskawicznie bez zadnego problemu.
Dorotko, przegladnelam sobie troche ta strone, bardzo fajna, i wyczytalam, ze oni wysylaja DHL/ Hermes. Sprawdz jeszcze u Hermes, czy u nich sie ta przesylka znajduje. Ja mysle, ze ksiazki jeszcze dojda... Hermes jest jakby powolniejszy, moim zdaniem...Trzymam kciuki!
No wlasnie ja tez mialam takie wrazenie. fajna stronka, fajni ludzie. No poczekam moze sie wyjasni. Dziwi mnie tylko ze nie odpowiadaja na reklamacje a jesli juz to w stylu "ksiazki juz dawno wyslano" nie piszac ani w przyblizeniu kiedy wyslano ano kiedy przyjsc moga (najwczesniej czy najpozniej) ani ktora forme przesylki wybrano.
Sprawdzilam za Twoja rada u hermesa niby tam wyslano faktycznie (dlatego nie bylo w DHL) ale i tam sie nic nie mozna dowiedziec...czy zaginelo czy co...tylko pisze przy numerze data rachunku czyli 11.03.09 podejrzewam wiec ze musiano (jesli juz) wyslac 12 czy 13 a przesylki ni widu ni slychu. Wiesz troche sie dziwie bo gdyby zamiast lakonicznych wypowiedzi bylo podane zu i tu wyslano tym hermesem to by sie czlowiek nie denerwowal i szumu nie robil, grrr Jednak dziekuje Ci bardzo bo troszke mnie uspokoilas. Moze bedzie dobrze i sie wszystko wyjasni. Napisze by dla odmiany zrobix firmie reklame pozytywna!
Napisz koniecznie ,czy doszly, sama jestem ciekawa. Moj syn tez zawsze zamawia z roznych stron internetowych, placi Vorkasse (wiadomo,szkoda mu tych dodatkowych oplat), a potem trzesie portkami, jak cos jest nie jasne przy wysylce..., ale na szczescie jak do tej pory wszystko dotarlo. U nas hermes rozwoza prywatni ludzie i trwa o wiele dluzej niz DHL, przyjezdzaja tez czasami pozno wieczorem z przesylka. Co do tej ksiegarni, to troche dziwnie traktuja klientow...., ale badz dobrej mysli.
a u nas pobranie jest bardzo drogie (niezaleznie od wartosci przesylko okolo 10 €. Wiec jak nie zamawiasz wiele to sie nie oplaca. Jeszcze raz spojrzalam na "moja " Ksiegarnie. Honoruje tylko karte badz przedplate. Widzisz nie zwrocilam na to uwagi a to tez jest cos co wymyga dobrego serwisu by zbudowac zaufanie klienta.
Hej jeszcze nie doszla ale po moim upomnieniu i zagrozeniu ze cofne przelew badz oddam sprawe w rece adwokata dostalam wczoraj o 11 w nocy odpowiedz mailem. Wreszcie taka jaka ona mogla byc od poczatku: imie przewoznika (bylo ze przewoza albo DHL lalbo Hermes dlatego oczywiscie DHL nie mial zadnych danych), sredni czas przesylki, i wyjasnienie ze paczka wrocila bo przewoznik ja zle skierowal wiec zostanie dzis wyslana ponownie.
Poczekamy zobaczymy: Firma moze jest mloda i brak jej wprawy w obsludze Klienta bo gdyby od razu wlasciwie zreagowac nie byloby sprawy. Sa jednak pewne niejasnosci. Pani P. napisala tlumaczac sie, ze wysylaja tylko Hermesem - nalezaloby chyba wtedy usunac informacje o DHL. Otrzymam zwrot pieniedzy za jedny ksiazke ktorej nie maja na skladzie to zupelnie ok tylko...jesli pierwsza przesylka zostala juz dawno wyslana to chyba juz wtedy powinno sie mnie poinformowac, ze nie wszystkie pozycje sa dostepne. Strona wydaje mi sie byc fajna i ceny przystpne ale niestety chyba trzebaby troche dopracowac dzial kontaktu z klientem tym bardziej ze transakcja nastepuje po przelewie pieniedzy. W kazdym razie mimo przeprosin mam mieszane uczucia. Nie wykluczam jednak tego ze moglam miec po prostu pecha.
Niesolidnosc, niesolidnosc i jeszce raz niesolidnosc. Wczoraj zamowilam ksiazki na Amazon, dzisiaj sprawdzilam w historii wysylki, ze wczoraj przesylka wyszla z magazynu i dzisiaj bedzie u mnie w domu. I to zwykla poczta, bez dodatkowych doplat za ekspress. To jest serwis!! Dorotko trzymam kciuki za Twoja przesylke!!!
No wlasnie ja zawsze tak przez Amazon zamawialam i wszystko idzie blyskawicznie. Nawet jak zamiawialam przez Amazon z "rynku" czyli od ludzi prywatnych nie mialam nigdy zadnych problemow. Czasem trzeba wtedy dluzej czekac no i placi sie za przesylke (w Amazon ksiazki sa zwolnione z kosztow przesylki) ale dochodzi i jesli ma sie jakies pytanie to wyczeroujaca odpowiedz uzyskuje sie czesto nawet jeszcze tego samego dnia, Na nieszczescie nie maja prawie wcaöle polskich pozycji...Polski Amazon ma wysokie koszty przesylki i chyba nawet tylko karte kredytowa a kceptuje. No Maddaleno rozpuszczona byla ot co!
No melduje poslusznie dostalam! Wiadomosci o wyslaniu i w ogol co sie dzieje z przesylka nadeszly expresowo, jedna za druga, bez upominania i dopytywania, przesylka w ciagu trzech dni od wyslania - wiec mozna i tak! przykro ze dopiero po grozbach i nieprzyjemnosciach...Zamowilam 6-tego, doszlo 25-tego. Zapewne gdybym cierpliwie czekala czekalabym nadal. Nie powinno tak byc (moim zdaniem) w sytuacji kiedy transakcji dokonuje sie i przyjmuje tylko przedplata.
Kochani zamowilam polskie ksiazki tu. Juz sie cieszylam, ze cos takiego znalazlam o przystepnych cenach...sek w tym ze czekam i czekam i nic. Czy ktos tam zamawial i dlugie (powyzej tygodnia) czekanie jest normalne ?. Czy moze poinnam szybko cofnac przelew bo tez sie juz przejechaliscie? Z zadna sprzedaza wysylkowa nie mialam dotad problemu, wszystko przychodzilo szybko. Jesli ktos ma jakies doswiadczenie z ta ksiegarnia to prosze niech sie zamelduje tu czy na gg. Moze niepotrzebnie sie denerwuje ale czekam juz prawie dwa tygodnie. A i moje pytania pozostaja bez odpowiedzi. Wczesniejsze odpowiedzi byly sprzeczne niby ma byc juz wyslane a na koncie pisze ze nie opuscilo jeszcze ksiegarni...
Dorotka Ty sie nie przejmuj, musisz uzbroić sie w cierpliwośc . Tydzien to jeszcze nie tragedia. Ja kiedys czekałam na przesyłke z Krakowa 2 tygodnie
, szybciej byłoby gdybym sama ją odebrała
Pozdrawiam
hm, wiecie co to ja nie mam co narzekac, moje ksiazki z Polski ida 4-5 dni.
Dorotko ale ta ksiegarnia lezy w Niemczech i tutaj zwykle od wysylki do odbioru to najwyzej dwa dni chyba ze wypadnie na swieto badz Niedziele. 9-tego potwierdzono wplate i od 9-tego czekam. Normalnie dostaje (na przyklad w amaazon) po dwoch dniach od wplaty badz dostaje wiadomosc kiedy konkretnie bedzie i czy sie spozni.
Moze zadzwon do nich, zapytaj.Na pewno wszystko sie wyjasni.
Ja nauczyłam sie zamawiac wszystko za pobraniem. Trzeba zaplacic troszke wiecej ale mam spokojną głowe
A wiesz co jaki ja matol, ze o taym nie pomyslalam! Tak sie przyzwyczailam do amazoon(tam mozna tylko mailem), ze nawet o tym nie pomyslalam . Jutro dzwonie. Jesli bedzie ok to dam znac. Jak zle tez :-)
Dzwoń,dzwon i koniecznie daj znac .
Dorotko, bardzo jestem ciekawa, co ustalilas. Mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni pozytywnie. Osobiscie nie zamawialam niczego w tej ksiegarni. Czekam na Twoje relacje.
No wlasnie jeszcze dokladnie nie wiem. Dostalam wiadomosc, Ze moja przesylka zostala dawno juz wyslana, po sprawdzeniu jednak podanego Numeru indentyfikacyjnego u Deutsche Post a genau DHL numer ten nie istnieje (czyli przesylka nie zostala wyslana badz zaginela) Wlascicielka ksuiegarni pani P. nie mozna tzastac przy telefonie. Niestety coraz bardziej mi to brzydko pachnie. Zdaje mi sie ze jutro cofne przelew albo musze sie udac wponiedzialek do Adwokata. Kurcze a tak sie cieszylam. Nigdy nie mialam zadnych klopotow ze sprzedaza wysylkowa tu w Niemczech a zamawiam naprawde w roznych domach wysylkowych. Tym bardziej mi przykro ze ta pani jest Polka przynajmniej z pochodzenia! Kurcze jak mam chec na polska wedline to tez zamawiam u pochodzacego z Polski masarza w Krefield i towar nadchodzi blyskawicznie bez zadnego problemu.
BUUUUUUUUU
Dorotko, przegladnelam sobie troche ta strone, bardzo fajna, i wyczytalam, ze oni wysylaja DHL/ Hermes. Sprawdz jeszcze u Hermes, czy u nich sie ta przesylka znajduje. Ja mysle, ze ksiazki jeszcze dojda... Hermes jest jakby powolniejszy, moim zdaniem...Trzymam kciuki!
No wlasnie ja tez mialam takie wrazenie. fajna stronka, fajni ludzie. No poczekam moze sie wyjasni. Dziwi mnie tylko ze nie odpowiadaja na reklamacje a jesli juz to w stylu "ksiazki juz dawno wyslano" nie piszac ani w przyblizeniu kiedy wyslano ano kiedy przyjsc moga (najwczesniej czy najpozniej) ani ktora forme przesylki wybrano.
Sprawdzilam za Twoja rada u hermesa niby tam wyslano faktycznie (dlatego nie bylo w DHL) ale i tam sie nic nie mozna dowiedziec...czy zaginelo czy co...tylko pisze przy numerze data rachunku czyli 11.03.09 podejrzewam wiec ze musiano (jesli juz) wyslac 12 czy 13 a przesylki ni widu ni slychu.
Wiesz troche sie dziwie bo gdyby zamiast lakonicznych wypowiedzi bylo podane zu i tu wyslano tym hermesem to by sie czlowiek nie denerwowal i szumu nie robil, grrr
Jednak dziekuje Ci bardzo bo troszke mnie uspokoilas. Moze bedzie dobrze i sie wszystko wyjasni. Napisze by dla odmiany zrobix firmie reklame pozytywna!
Napisz koniecznie ,czy doszly, sama jestem ciekawa.
Moj syn tez zawsze zamawia z roznych stron internetowych, placi Vorkasse (wiadomo,szkoda mu tych dodatkowych oplat), a potem trzesie portkami, jak cos jest nie jasne przy wysylce..., ale na szczescie jak do tej pory wszystko dotarlo.
U nas hermes rozwoza prywatni ludzie i trwa o wiele dluzej niz DHL, przyjezdzaja tez czasami pozno wieczorem z przesylka.
Co do tej ksiegarni, to troche dziwnie traktuja klientow...., ale badz dobrej mysli.
a u nas pobranie jest bardzo drogie (niezaleznie od wartosci przesylko okolo 10 €. Wiec jak nie zamawiasz wiele to sie nie oplaca. Jeszcze raz spojrzalam na "moja " Ksiegarnie. Honoruje tylko karte badz przedplate. Widzisz nie zwrocilam na to uwagi a to tez jest cos co wymyga dobrego serwisu by zbudowac zaufanie klienta.
no i co Dorotko, doszła ta paczka?
Hej jeszcze nie doszla ale po moim upomnieniu i zagrozeniu ze cofne przelew badz oddam sprawe w rece adwokata dostalam wczoraj o 11 w nocy
odpowiedz mailem. Wreszcie taka jaka ona mogla byc od poczatku: imie przewoznika (bylo ze przewoza albo DHL lalbo Hermes dlatego oczywiscie DHL nie mial zadnych danych), sredni czas przesylki, i wyjasnienie ze paczka wrocila bo przewoznik ja zle skierowal wiec zostanie dzis wyslana ponownie.
Poczekamy zobaczymy: Firma moze jest mloda i brak jej wprawy w obsludze Klienta bo gdyby od razu wlasciwie zreagowac nie byloby sprawy. Sa jednak pewne niejasnosci. Pani P. napisala tlumaczac sie, ze wysylaja tylko Hermesem - nalezaloby chyba wtedy usunac informacje o DHL. Otrzymam zwrot pieniedzy za jedny ksiazke ktorej nie maja na skladzie to zupelnie ok tylko...jesli pierwsza przesylka zostala juz dawno wyslana to chyba juz wtedy powinno sie mnie poinformowac, ze nie wszystkie pozycje sa dostepne. Strona wydaje mi sie byc fajna i ceny przystpne ale niestety chyba trzebaby troche dopracowac dzial kontaktu z klientem tym bardziej ze transakcja nastepuje po przelewie pieniedzy. W kazdym razie mimo przeprosin mam mieszane uczucia. Nie wykluczam jednak tego ze moglam miec po prostu pecha.
Oczywiscie napisze jak przesylka dojdzie.
Niesolidnosc, niesolidnosc i jeszce raz niesolidnosc. Wczoraj zamowilam ksiazki na Amazon, dzisiaj sprawdzilam w historii wysylki, ze wczoraj przesylka wyszla z magazynu i dzisiaj bedzie u mnie w domu. I to zwykla poczta, bez dodatkowych doplat za ekspress. To jest serwis!! Dorotko trzymam kciuki za Twoja przesylke!!!
No wlasnie ja zawsze tak przez Amazon zamawialam i wszystko idzie blyskawicznie. Nawet jak zamiawialam przez Amazon z "rynku" czyli od ludzi prywatnych nie mialam nigdy zadnych problemow. Czasem trzeba wtedy dluzej czekac no i placi sie za przesylke (w Amazon ksiazki sa zwolnione z kosztow przesylki) ale dochodzi i jesli ma sie jakies pytanie to wyczeroujaca odpowiedz uzyskuje sie czesto nawet jeszcze tego samego dnia, Na nieszczescie nie maja prawie wcaöle polskich pozycji...Polski Amazon ma wysokie koszty przesylki i chyba nawet tylko karte kredytowa a kceptuje.
No Maddaleno rozpuszczona byla ot co!
No to ładne przejscia masz z tą ,,firmą,, jesli mozna ją tak nazwac.
W taki właśnie sposób tracą klientów
No i co imienniczko moja, dostałas w koncu te ksiażki?
cos Cie mało ostatnio na wżcie widzialam
No melduje poslusznie dostalam! Wiadomosci o wyslaniu i w ogol co sie dzieje z przesylka nadeszly expresowo, jedna za druga, bez upominania i dopytywania, przesylka w ciagu trzech dni od wyslania - wiec mozna i tak! przykro ze dopiero po grozbach i nieprzyjemnosciach...Zamowilam 6-tego, doszlo 25-tego. Zapewne gdybym cierpliwie czekala czekalabym nadal. Nie powinno tak byc (moim zdaniem) w sytuacji kiedy transakcji dokonuje sie i przyjmuje tylko przedplata.
Ciesze sie,ze wszystko dobrze sie skonczyło. Szkoda tylko,ze kosztem Twoich nerwów.