Biala rzodkiew bardzo smaczna ostrzejsza w smaku od rzodkiewek. Ja ja uwielbiam starta na grubych oczkach z sola, pieprzem, cukrem ciut octu i oleju. Wymieszac ze spora iloscia posiekanej pietruszki i zajadac. Mozna tez zrobic sos z kwasnej smietany badz jogurtu. Casem tre do niej jedna marchew i pol ogorka albo kalarepki. Bardzo dobrze smakuje starta w zupie jarzynowiej.
Ale piękna rzepka !! U nas do kupienia jest jedynie czarna rzepa , którą bardzo lubię , ale nie wygląda tak pięknie i ma bardzo ostry zapach . Czy wiecie może jak się pozbyć tego zapachu ?
Co to jest?
Wg mnie rzodkiew .
Biała rzodkiew, rzepa jest bardziej okrągła
Jest to biała rzodkiew :)
Biala rzodkiew bardzo smaczna ostrzejsza w smaku od rzodkiewek. Ja ja uwielbiam starta na grubych oczkach z sola, pieprzem, cukrem ciut octu i oleju. Wymieszac ze spora iloscia posiekanej pietruszki i zajadac. Mozna tez zrobic sos z kwasnej smietany badz jogurtu. Casem tre do niej jedna marchew i pol ogorka albo kalarepki. Bardzo dobrze smakuje starta w zupie jarzynowiej.
To jest rzodkiew a rzepa wygląda tak
Dziękuję Wam za pomoc. Chciałam znaleźć jakiś przepis na surówkę ale nie wiedziałam czy mam szukać z rzepą czy rzodkwią.
Ale piękna rzepka !!
U nas do kupienia jest jedynie czarna rzepa , którą bardzo lubię , ale nie wygląda tak pięknie i ma bardzo ostry zapach .
Czy wiecie może jak się pozbyć tego zapachu ?
Biała rzodkiew!
Smaka mi narobiłaś. Juz dawno nie kupowałam. Ja uwielbiam na kanapkę. Alboo pokrojoną w drobną kostkę (lub startą) do twarogu.
Może ktoś wie jak rozróżnić tą, która będzie gorzka od dobrej?
Ja jeszczcze gorzkiej nie spotkalam ...moze jak jest starsza to gorzknieje?