Przajechali do mnierodzice z Polski przywozac ze soba oczywiscie ogromna walowowke. Uraczyli mnie no ogromnym petem grubej kielbasy szynkowej (1,6 kg).Nikt w moim domu nie bedzie jej jadl do chleba.Poradzcie mi co ja mam z nia zrobic.Wiem, ze jak zamroze to stanie sie wodnista i do niczego.Zycze zarloczkom milego dnia
witaj zalerzy co masz na mysli jaka patrawe mozesz zwyczajnie ja usmarzyc do jajaecznicy, pierogow chyba ze szukasz czegos innego powodzonka :) MILEGO dzionka
Możesz wykorzystać pokrojoną w kostkę kiełbaskę do bigosu albo so fasolki po bretońsku.A tu masz przepis z moich zbiorów na pyszną sałatke z kiełbasą szynkową http://wielkiezarcie.com/przepis28045.html
zrób obiad( jak jeszcze masz rodziców to pomogą zjeść)- pokrój w plastry, opanieruj (lub nie, ale z panierką lepiej wchodzi, nie widać co w środku) i usmaż jak kotlety.
Poszukaj przepisu na pastę z kiełbasy - nie bardzo pomogę, bo nigdy nie robiłam i nie wiem czy będę robiłą (nie miałby kto jeść) - ale kiedyś wpadł mi w oczy całkiem fajny przepis.
Spróbuj zrobić sałatki - jest taka jedna z martadelą - daj zamiast martadeli pokrojoną kiełbasę. Jako, że jest dosyć mocno przyprawiona, chyba da sie zjeść. http://wielkiezarcie.com/przepis14434.html Albo spróbój zrobić tą - zamiast boczku daj kiełbasę - przynajmniej będzie troche mniej tłusto http://wielkiezarcie.com/przepis7721.html
Albo zrób zupę czosneczkową. Zwykły rosół z czosnkiem. Jako dodatek podaj zapiekanki z chleba (grzanki) oraz podsmażoną kiełbasę pokrojoną w prostokątne słupki (o szerokości dwa cm) - naprawdę danie jest super. Będziecie mieli namastkę Czech. Jak chcesz zobaczyć przepis - mam wśród swoich.
Szkoda ze nie lubicie szynkowej,to moja z ulubionych kiełbas ,bardzo lubie cienko pokrojona na kanapki ,ale mozesz posiekac lub zmielic, dodac pokrojony szczypiorek , odrobine pieprzu,łyzeczke majonezu i zrobić fajny farsz do jajek na swieta.Mozesz tez kroic w plastry, panierowac w jajku, bulce i usmazyc jak schabowe na patelni.
Przajechali do mnierodzice z Polski przywozac ze soba oczywiscie ogromna walowowke. Uraczyli mnie no ogromnym petem grubej kielbasy szynkowej (1,6 kg).Nikt w moim domu nie bedzie jej jadl do chleba.Poradzcie mi co ja mam z nia zrobic.Wiem, ze jak zamroze to stanie sie wodnista i do niczego.Zycze zarloczkom milego dnia
witaj zalerzy co masz na mysli jaka patrawe mozesz zwyczajnie ja usmarzyc do jajaecznicy, pierogow chyba ze szukasz czegos innego powodzonka :) MILEGO dzionka
Od czego zależy jak usmażyć dobrą jajecznice? :)
Możesz wykorzystać pokrojoną w kostkę kiełbaskę do bigosu albo so fasolki po bretońsku.A tu masz przepis z moich zbiorów na pyszną sałatke z kiełbasą szynkową http://wielkiezarcie.com/przepis28045.html
zrób obiad( jak jeszcze masz rodziców to pomogą zjeść)- pokrój w plastry, opanieruj (lub nie, ale z panierką lepiej wchodzi, nie widać co w środku) i usmaż jak kotlety.
Poszukaj przepisu na pastę z kiełbasy - nie bardzo pomogę, bo nigdy nie robiłam i nie wiem czy będę robiłą (nie miałby kto jeść) - ale kiedyś wpadł mi w oczy całkiem fajny przepis.
Spróbuj zrobić sałatki - jest taka jedna z martadelą - daj zamiast martadeli pokrojoną kiełbasę. Jako, że jest dosyć mocno przyprawiona, chyba da sie zjeść. http://wielkiezarcie.com/przepis14434.html
Albo spróbój zrobić tą - zamiast boczku daj kiełbasę - przynajmniej będzie troche mniej tłusto http://wielkiezarcie.com/przepis7721.html
Albo zrób zupę czosneczkową. Zwykły rosół z czosnkiem. Jako dodatek podaj zapiekanki z chleba (grzanki) oraz podsmażoną kiełbasę pokrojoną w prostokątne słupki (o szerokości dwa cm) - naprawdę danie jest super. Będziecie mieli namastkę Czech. Jak chcesz zobaczyć przepis - mam wśród swoich.
Szkoda ze nie lubicie szynkowej,to moja z ulubionych kiełbas ,bardzo lubie cienko pokrojona na kanapki ,ale mozesz posiekac lub zmielic, dodac pokrojony szczypiorek , odrobine pieprzu,łyzeczke majonezu i zrobić fajny farsz do jajek na swieta.Mozesz tez kroic w plastry, panierowac w jajku, bulce i usmazyc jak schabowe na patelni.
Tez mam zawsze ten problem . Ja najczesciej kielbase porcjuje, zamrazam, a potem laduje w bigosie...Pozdrowionka.
Bardzo Wam dziekuje.Jutro bedzie fasolka po bretonskua na kolacje moze jakas salatka z kielbaska:).Pozdrowienia
Dodaj do pizzy, do bomerów Alexx jeżeli robisz. Bombery polecam, są pycha:)))