Forum

Kuchenne porady

Kielbasa szynkowa.

  • Autor: skopolendra Data: 2009-03-20 06:04:24

    Przajechali do mnierodzice z Polski przywozac ze soba oczywiscie ogromna walowowke. Uraczyli mnie no ogromnym petem  grubej kielbasy szynkowej (1,6 kg).Nikt w moim domu nie bedzie jej jadl do chleba.Poradzcie mi co ja mam z nia zrobic.Wiem, ze jak zamroze to stanie sie wodnista i do niczego.Zycze zarloczkom milego dnia

  • Autor: Sila Data: 2009-03-20 06:11:06

    witaj zalerzy co masz na mysli jaka patrawe mozesz zwyczajnie ja usmarzyc do jajaecznicy, pierogow chyba ze szukasz czegos innego powodzonka :) MILEGO dzionka

  • Autor: vikunia Data: 2009-03-20 10:08:16

    Od czego zależy jak usmażyć dobrą jajecznice? :)

  • Autor: renataz36 Data: 2009-03-20 07:31:01

    Możesz wykorzystać pokrojoną w kostkę kiełbaskę do bigosu albo so fasolki po bretońsku.A tu masz przepis z moich zbiorów na pyszną sałatke z kiełbasą szynkową http://wielkiezarcie.com/przepis28045.html

  • Autor: ekkore Data: 2009-03-20 07:53:48

    zrób obiad( jak jeszcze masz rodziców to pomogą zjeść)- pokrój w plastry, opanieruj (lub nie, ale z panierką lepiej wchodzi, nie widać co w środku) i usmaż jak kotlety.

    Poszukaj przepisu na pastę z kiełbasy - nie bardzo pomogę, bo nigdy nie robiłam i nie wiem czy będę robiłą (nie miałby kto jeść) - ale kiedyś wpadł mi w oczy całkiem fajny przepis.

    Spróbuj zrobić sałatki - jest taka jedna z martadelą - daj zamiast martadeli pokrojoną kiełbasę. Jako, że jest dosyć mocno przyprawiona, chyba da sie zjeść. http://wielkiezarcie.com/przepis14434.html
    Albo spróbój zrobić tą - zamiast boczku daj kiełbasę - przynajmniej będzie troche mniej tłusto http://wielkiezarcie.com/przepis7721.html

    Albo zrób zupę czosneczkową. Zwykły rosół z czosnkiem. Jako dodatek podaj zapiekanki z chleba (grzanki) oraz podsmażoną kiełbasę pokrojoną w prostokątne słupki (o szerokości dwa cm) - naprawdę danie jest super. Będziecie mieli namastkę Czech. Jak chcesz zobaczyć przepis - mam wśród swoich.

  • Autor: Mama Rozyczki Data: 2009-03-20 08:01:32

    Szkoda ze nie lubicie szynkowej,to moja z ulubionych kiełbas  ,bardzo lubie cienko pokrojona na kanapki ,ale mozesz posiekac lub zmielic, dodac pokrojony szczypiorek , odrobine pieprzu,łyzeczke majonezu i zrobić fajny farsz do jajek na swieta.Mozesz tez kroic w plastry,  panierowac w jajku, bulce i usmazyc jak schabowe na  patelni.

  • Autor: sanella* Data: 2009-03-20 08:07:29

    Tez mam zawsze ten problem . Ja najczesciej kielbase porcjuje, zamrazam, a potem laduje w bigosie...Pozdrowionka.

  • Autor: skopolendra Data: 2009-03-20 10:04:06

    Bardzo Wam dziekuje.Jutro bedzie fasolka po bretonskua na kolacje moze jakas salatka z kielbaska:).Pozdrowienia

  • Autor: alfa_beta Data: 2009-03-20 10:58:53

    Dodaj do pizzy, do  bomerów Alexx jeżeli robisz. Bombery polecam, są pycha:)))

Przejdź do pełnej wersji serwisu