Od jutra ma być wiosna choć nic na to nie wskazuje. Jedziemy na działkę , gdzie jest rzeka utopić zimę. Mam nadzieję ,że skutecznie ją pożegnamy i naprawdę nadejdzie wiosna. Czy u Was też się praktykuje żegnanie zimy ?
Praktykuje się... Nieletnie razem z całym przedszkolem pomaszerowały nad Bzurę, żeby utopić co trzeba. I spalić, jak donosiła wczoraj podekscytowana Nieletnia Starsza. Wolę nie myśleć, w co będą się chciały bawić po powrocie do domu...
Ja z opoznieniem ale planuje utopic marzanne. Na razie synek przeziebiony wiec nie mozemy wyjsc z domu ale jak wyzdrowieje to sie przejdziemy na spacerek. Widzielismy z okna szkolne dzieciaki szły z marzannami wiec bylo pytan 100 po co, dlaczego, na co, gdzie, pokaz, jaki znak itp itd :)
Od jutra ma być wiosna choć nic na to nie wskazuje. Jedziemy na działkę , gdzie jest rzeka utopić zimę. Mam nadzieję ,że skutecznie ją pożegnamy i naprawdę nadejdzie wiosna.
Czy u Was też się praktykuje żegnanie zimy ?
W szkole podstawowej był taki zwyczaj. Teraz nie wiem czy się to praktykuje.
Jedź, jedź i pożegnaj tą zimę. Trzymam kciuki żeby Ci się udało :).
Praktykuje się... Nieletnie razem z całym przedszkolem pomaszerowały nad Bzurę, żeby utopić co trzeba. I spalić, jak donosiła wczoraj podekscytowana Nieletnia Starsza. Wolę nie myśleć, w co będą się chciały bawić po powrocie do domu...
Żeby dobrze się utopiła!!!
Ja z opoznieniem ale planuje utopic marzanne. Na razie synek przeziebiony wiec nie mozemy wyjsc z domu ale jak wyzdrowieje to sie przejdziemy na spacerek. Widzielismy z okna szkolne dzieciaki szły z marzannami wiec bylo pytan 100 po co, dlaczego, na co, gdzie, pokaz, jaki znak itp itd :)
U nas dzieci ze szkoły córki ida topić marzannę w poniedziałek ze względu na pogodę.
Dzisiaj biore moich uczniow i idziemy topic Marzanne.