hej słyszałam duzo dobrego na temat płókania włosów woda z octem jabłkowym ;-) jak myslicie czy taka płukanka moze rozjasnić farbowane włosy, a moze macie inne sposoby na dobre domowe odrzywki do włosów
A ja płuczę sokiem z cytryny, oczywiście rozcieńczonym z wodą:) Jedno i drugie jest kwaśne, chyba podobnie działają:) Mi się po tym ładniej układają i troszkę podkręcają:) Robię tak, gdy długo nie mam czasu farbować i zaczynaja się przetłuszczać.
hej słyszałam duzo dobrego na temat płókania włosów woda z octem jabłkowym ;-) jak myslicie czy taka płukanka moze rozjasnić farbowane włosy, a moze macie inne sposoby na dobre domowe odrzywki do włosów
Moja babcia po kazdym myciu ,plukala sobie wlosy woda z octem ,miala zawsze takie miekkie i blyszczace .:)
A ja płuczę sokiem z cytryny, oczywiście rozcieńczonym z wodą:)
Jedno i drugie jest kwaśne, chyba podobnie działają:) Mi się po tym ładniej układają i troszkę podkręcają:)
Robię tak, gdy długo nie mam czasu farbować i zaczynaja się przetłuszczać.
A rumianek? Szampony dla blondynek robią z rumianke, może rumianek by rozjaśnił delikatnie, albo chociaż podkreślił blondy?
Z tym rumiankiem to zdania podzielone, przy farbowanym blondzie potrafi zrobić żółty a nie jasne blondy... ja się tak własnie zalatwiłam :)
A w jakiej proporcji ten ocet z wodą?
Nie wiem dokładnie ,ale okolo 3-4 lyzki na litr wody.
Dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam