Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wypoczynek nad polskim morzem....

• Autor: nadia Data: 2009-03-22 23:20:34

Chcialabym sie Was poradzic, gdzie najlepiej mozna wypoczac nad morzem z dziecmi i najtaniej, jesli oczywiscie jedno z drugim idzie w parze... Dziekuje z gory za pomoc :)

• Autor: klio Data: 2009-03-23 08:50:09

Ja na początki lipca wybieram się do Międzywodzia. Pierwszy raz ale słyszałam dużo  dobrych opini. Oby pogoda dopisała!

• Autor: urszulka Data: 2009-03-23 08:58:41

Witaj. Powiem ci tak w zeszłym roku to byłam nad morzem(władysławowo) z rodzina ale na polu kempingowym pod namiotem bo po pierwsze to miejsc nie było a jak były to tylko w drogich hotelach na co mnie nie stac.Wiem ze w pensjonatach i agroturystycznych kwaterach to biorą 50 zł. za przyczepe kempingowa 35- 40 zł za osobę to tak mniejwiecej wyglada na pomorzu.Ale powiem ci ze duzo osób kwateruje sie dalej od morza i potem dojeżdza bo wychodzi im to taniej.Ja tez prowadze agroturystyke z tym że do morza do sopotu to ze 40 km a le jak juz na Hel to ok70-80. No i duzo miałam własnie takich osób co to u nas spali a rano na sopot ruszali i wieczorem spowrotem.
    Ale najlepiej to sama poserwuj po necie  to wtedy najlepiej sie zorientujesz.Pozdrawiam

• Autor: karasia Data: 2009-03-23 12:30:50

Ja w sierpniu jadę do Władysławowa do villi Victoria. Pierwszy raz ale sporo o nich czytałam i wiem że jest to ośrodek nastawiony na dzieci ( z placem zabaw, rowerkami, blisko morza, blisko wesołe miasteczko i z wyżywieniem na miejscu ). Co do cen to trzeba dzwonić - bo np 2-ka z wyżywieniem: 180 zł ale jak chcesz 3 lub 4 os to nie wiem. Pooglądaj na internecie - mi się podoba.

• Autor: AndrzejLew Data: 2009-03-23 13:08:00

Witaj. Z całą odpowiedzialnością polecam Grzybowo koło Kołobrzegu. Atuty: Szeroka piaszczysta plaża. Względnie płytkie morze, noclegi w różnych cenach i te droższe i tanie również. Zaplecze typu bary, restauracje są. Sklepy, nawet całodobowe również. Jak dla mnie podstawowa sprawa, nie ma głośnych dyskotek a co się z tym wiąże hałasu bawiącej się młodzieży. Ktoś może zarzucić ze to dla emerytów albo dla małych dzieci... I niech tak będzie. Dla mnie to wspaniałe miejsce. Jeżdżę już nie z dziećmi ale z żoną co roku przynajmniej na tydzień. Żeby nie było tak pięknie Grzybowo ma jedną wadę. Dość zimna woda. Ale i tak jest super. Pozdrawiam Andrzej. 

• Autor: ekkore Data: 2009-03-23 14:27:02

A ja z czystym sumieniem mogę polecić Rogowo (20 km od Kołobrzegu, w kierunku Świnoujścia), które tanie niestety nie jest. Miejscowość składa się tylko z ośrodka wypoczynkowego i kilku bloków. Jest cisza, spokój, duża czysta plaża, plac zabaw dla dzieci. Są dwa sklepy. Jak potrzeba jakieś rozrywki to do Mrzezyna jest chyba 5 km plażą a do Dźwiżyna 12 - jest tam na co kasę wydać.
    A  i jedzenie wyśmienite

• Autor: sylwina1 Data: 2009-03-23 14:46:36

Witam Ja sama jako mieszkanka miejscowości nadmorskiej(Słupsk) poleciłabym Rowy bądz Poddąbie a raczej to drugie otwarty od niedawna świetny ośrodek wypoczynkowy  i jedyny tak duży w tamtej okolicy nie należy do najdroższych  jedyna wada to miejsca  trzeba rezerwować troszkę z wyprzedzeniem spokojnie i cicho  na łonie natury spacerkiem przez las  i już jestes na plaży  pozdrawiam i zycze miłych wakacji

• Autor: nadia Data: 2009-03-23 17:57:55

Dziekuje wszystkim za rady, ktore dla mnie sa bardzo istotne... Jeszcze raz dziekuje :)

• Autor: agik Data: 2009-03-24 00:52:13

Z czystym sumienie poleciłabym taką agroturystykę między Kamieniem Pomorskim a Łukęcinem.
    Miejscowośc nazywa się Strzyżewo. Nowiutkie kwatery, bardzo mili gospodarze, wszystkie wygody i taniutko- 25 zł od osoby ( tzn - w tamtym roku, w tym- to nie wiem), bardzo ładny ogród. Sklep 10 kroków od kwatery. Aneks kuchenny. Nad morze - 3 km. do Kamienia- tez może z 5. W Kamieniu znajdziesz wiele rzeczy wartych obejrzenia- katedrę, ciekawe kaształty geologiczne.
    Nie przy głownej drodze- więc spokój a cisza, az dzwoni w uszach.

Jeśli chcesz tanio- to przejrzyj oferty agroturystyki.

Zajrzyj na stronke

http://www.eholiday.pl/
    Mozesz wybrać kryteria wyszukiwania np wg ceny, możesz obejrzeć standard- i pokrywa się z rzeczywistością.

O tym Strzyżewie pisze już któryś raz, bo bardzo dobrze się tam czułam. jak dla mnie było tak po prostu idealnie- miałam wszystko, czego potrzebowałam ( oprócz neta, ale ponoć ma być)- lodówkę, kuchenkę, czyściutką łazienkę, życzliwe ( acz nienachalne) zainteresowanie gospodarzy.

Jeśłi masz możliwość dojazdu nad morze to jest też jeszcze taka fajna kwatera w Trzebiatowie ( ok 8 km od morza)- domek, spokojnie wyspi się tam siedem osób, Łazienka, aneks kuchenny, net, miejsce na grilla, równiez przemili gospodarze, przyjemne wnetrze. Cały domek kosztuje 150 zł.- Moim zdaniem malutko. Jeśłi jeszcze wezmiesz pod uwagę fakt, ze masz możliwość żywienia się na miejscu a nie w lokalu- to to są naprawdę tanie wakacje.

Pisze tak to goscinności i staraniu gospodarzy, ale to naprawdę ważne. Szczególnie jeśli jedziesz z dziećmi, a z gospodarzami można się dogadać w kwestii np prania.

Pozdrawiam

( jeśli Cię któreś z tych miejsc interesuje- to daj znać, podam konkretne namiary)

• Autor: alfa_beta Data: 2009-03-24 11:06:12

Agik 150zł dniówka?

• Autor: agik Data: 2009-03-24 12:58:44

Tak- za cały domek, w którym spokojnie wyspi się 7 osób,

• Autor: alfa_beta Data: 2009-03-25 08:11:24

Agik masz namiary na to miejsce?Nr telefonu, mail, możesz podać?
    Czy w cenę są wliczone posiłki, czy to już we własnym zakresie? Myślę że z posiłkami to by było za dużo szczęścia na raz:))

• Autor: agik Data: 2009-03-25 08:37:09

http://www.eholiday.pl/noclegi-8246.html

Zobaczyc możesz sobie :)
    To jest taki domek, który gospodarze wynajmuja,posiłków nie oferują- masz ankes kuchenny i możesz sobie gotować.

• Autor: agik Data: 2009-03-25 08:38:38

http://www.eholiday.pl/noclegi-8246.html

Zobaczyc możesz sobie :)
    To jest taki domek, który gospodarze wynajmuja,posiłków nie oferują- masz ankes kuchenny i możesz sobie gotować.

• Autor: agik Data: 2009-03-25 08:41:29

Zerknęłam sobie na zdjęcia- ja my tam bylismy, to troszkę inaczej było urządzone wnetrze- stała jeszcze sofa- mozna na niej psać, ale w dzień tak przytulniej się robi i bardziej domowo- jak mozna się rozsiąść przed telewizorem na kanapie :)

• Autor: alfa_beta Data: 2009-03-25 10:14:00

Dziękuję Agik:)))

Przejdź do pełnej wersji serwisu