Ja dla odmiany miałem kontakt z firmą jak w tytule. Chciałem kupić mysz dla leworęcznych lub dla oburęcznych. Przysłali mi mysz tylko dla praworęcznych. Po wymianie kilku przemiłych maili oddali mi pieniądze łącznie z zapłatą za przesyłkę i myszy nie chcieli z powrotem. W ten sposób zostałem właściciele myszy, która nie jest mi najbardziej potrzebna, ale nic mnie nie kosztowała, a korespondencja podbudowała moją wiarę w ludzi.
Czy kształt tej myszki jest po obu stronach symetryczny czy jest wygieta w jedna stronę? Jeżeli ma kształt symetryczny to osoba leworęczna może jej używać po zmianie ustawień w komputerze. Jeżeli masz system windows xp to trzeba to zrobic tak: strat - ustawienia- panel sterowania - mysz - przyciski i w konfiguracji przycisków zaznaczyć okienko przełąćz przycisk podstawowy i pomocniczy. Zatwierdzic to i powinno działać.
Ja się już kilkakrotnie spotkałam z uczciwością i rzetelnością - w przypadku trudnych spraw. Kupowana koszulka polo była z plamami, nie zewnętrznymi, tylko przez materiał. Nie musiałam odsyłać wadliwej, dostała drugą, w niecały tydzień od zakupu wszystko było załatwione. Innym razem wymieniałam zakupione ubrania - w przesyłce otrzymałam zwrot poniesionych przeze mnie kosztów.
A najmilej z perspektywy czasu, choć wtedy zjadło nieziemsko dużo nerwów, wspominam przeboje z zakupem komputera. Dwa razy przyszły z uszkodzoną obudową. Moim zdaniem to wina kuriera - nei był zbyt przyjemny, niezadowolony, że musi pisać protokół. Ale to był juz nie mój problem. W każdym razie wszystkie transporty były na koszt sprzedającego, a ostatnia paczka przyszła w kartonie w którym ja bym się schowała, dno wyłozone małymi kartonami, w to karton z komputerem, na górę znowu ochrona z pudełek - z takim pancernym zabezpieczeniem chyba nawet poczta polska by sobie nie poradziła
Mąż tez kiedyś kupił lampę do samochodu na allegro. Aukcja była ładnie opisana ajak przesyłka doszła to okazało się, że lampa jest inna niz w opisie. Mąż zadzwonił do tego gościa. Lampa została zwrócona. Gość oddał pieniądze za lampę dwa koszty przesyłki i jeszcze nie dużo więcej. Allegro zwróciło gościowi prowizję. Innym razem mąż kupił nożyki do maszynki do golenia ale były tempe i 1 rozsypał sie tylko po wyjęciu z pudełka. Wysłał gościowi chyba z 5 meili ale odpowiedzi żadnej nie było. Przed kupnem dzwonił do gościa, który zapewniał, że wszystko jest ok z towarem. Dobrze, że nie były to bardzo duże pieniądze.
Napiszę Wam co powinniście wiedzieć, aby bezpiecznie kupić, bo się tym zajmuję 1) kupując u firmy macie 10 dni ustawowo zagwarantowanych na zwrot towaru bez podania przyczyny 2) firma jako sprzedawca umieszcza na stronie wszystkie dane, łącznie z numerem wpisu do ewidencji 3) firma nie może odmówić wysłania za pobraniem , bo ma obowiązek je udostępnić 4) Dokonując zakupów na licytacji, prawo do zwrotu nie przysługuje 5) kupując u tzw "szaraków" kupicie tanie, ale żaden warunek ich nie obowiązuje, generalnie i cegła w paczce się zdarza.... A w firmach też pracują ludzie, jacy najlepiej obrazują komentarze (zwłaszcza negatywne)...... Ja uważam, że kupujący powinien wyjść zadowolony niezależnie czy ze zwykłego sklepu, czy z wirtualnego ;)
Ja ostatnio kupiłam pralkę na allegro, niestety podczas transportu ktoś położył pralkę i uszkodzeniu uległo kilka części. Sprzedający przejął się do tego stopnia, że chciał nam drugą pralkę przysłać gratis. Stanęło na tym, że przysłał nam części wszelkie możliwe do naprawy i stwierdził, że jeśli nie uda się jej uruchomić to zwróci nam wszystkie pieniądze lub wyślę nową. Udało się wymienić uszkodzone szpejo a ja jestem cały czas pod wrażeniem uczciwości tego człowieka.
Prowadzę sklep internetowy, oprócz tego sprzedaję również od niedawna towar przez allegro, zarówno jako sklep jak i osoba prywatna. Podaję link do stronki "o mnie", regulamin jest zredagowany wspólnie z Inspekcją Handlową - można podejrzeć, czego powinno się przestrzegać. http://allegro.pl/my_page.php?uid=5773066 Dodam, że nie dalej jak miesiąc temu unikęliśmy oszustwa, okazało się, że gość jest prawdziwym wyłudzaczem. Zapraszam do lektury jego komentarzy: http://allegro.pl/show_user.php?uid=11394368. Szkoda, że allegro nie pomogło żadnemu z oszukanych, a zarabiają naprawdę duże pieniądze:) Pozdrawiam
Ja dla odmiany miałem kontakt z firmą jak w tytule. Chciałem kupić mysz dla leworęcznych lub dla oburęcznych. Przysłali mi mysz tylko dla praworęcznych. Po wymianie kilku przemiłych maili oddali mi pieniądze łącznie z zapłatą za przesyłkę i myszy nie chcieli z powrotem. W ten sposób zostałem właściciele myszy, która nie jest mi najbardziej potrzebna, ale nic mnie nie kosztowała, a korespondencja podbudowała moją wiarę w ludzi.
Pozdrawiam
Jak ktoś sobie będzie życzył to maile do wglądu.
Czy kształt tej myszki jest po obu stronach symetryczny czy jest wygieta w jedna stronę? Jeżeli ma kształt symetryczny to osoba leworęczna może jej używać po zmianie ustawień w komputerze. Jeżeli masz system windows xp to trzeba to zrobic tak: strat - ustawienia- panel sterowania - mysz - przyciski i w konfiguracji przycisków zaznaczyć okienko przełąćz przycisk podstawowy i pomocniczy. Zatwierdzic to i powinno działać.
Po tym co napisałaś sądzę, że nie czytałaś tego co ja napisałem.
Pozdrawiam.
Czytałam i wiem, że w ustawieniach tak można zmienić. Inna sprawa czy ta myszka będzie wygodna.
Ja się już kilkakrotnie spotkałam z uczciwością i rzetelnością - w przypadku trudnych spraw. Kupowana koszulka polo była z plamami, nie zewnętrznymi, tylko przez materiał. Nie musiałam odsyłać wadliwej, dostała drugą, w niecały tydzień od zakupu wszystko było załatwione. Innym razem wymieniałam zakupione ubrania - w przesyłce otrzymałam zwrot poniesionych przeze mnie kosztów.
A najmilej z perspektywy czasu, choć wtedy zjadło nieziemsko dużo nerwów, wspominam przeboje z zakupem komputera. Dwa razy przyszły z uszkodzoną obudową. Moim zdaniem to wina kuriera - nei był zbyt przyjemny, niezadowolony, że musi pisać protokół. Ale to był juz nie mój problem. W każdym razie wszystkie transporty były na koszt sprzedającego, a ostatnia paczka przyszła w kartonie w którym ja bym się schowała, dno wyłozone małymi kartonami, w to karton z komputerem, na górę znowu ochrona z pudełek - z takim pancernym zabezpieczeniem chyba nawet poczta polska by sobie nie poradziła
Mąż tez kiedyś kupił lampę do samochodu na allegro. Aukcja była ładnie opisana ajak przesyłka doszła to okazało się, że lampa jest inna niz w opisie. Mąż zadzwonił do tego gościa. Lampa została zwrócona. Gość oddał pieniądze za lampę dwa koszty przesyłki i jeszcze nie dużo więcej. Allegro zwróciło gościowi prowizję. Innym razem mąż kupił nożyki do maszynki do golenia ale były tempe i 1 rozsypał sie tylko po wyjęciu z pudełka. Wysłał gościowi chyba z 5 meili ale odpowiedzi żadnej nie było. Przed kupnem dzwonił do gościa, który zapewniał, że wszystko jest ok z towarem. Dobrze, że nie były to bardzo duże pieniądze.
1) kupując u firmy macie 10 dni ustawowo zagwarantowanych na zwrot towaru bez podania przyczyny
2) firma jako sprzedawca umieszcza na stronie wszystkie dane, łącznie z numerem wpisu do ewidencji
3) firma nie może odmówić wysłania za pobraniem , bo ma obowiązek je udostępnić
4) Dokonując zakupów na licytacji, prawo do zwrotu nie przysługuje
5) kupując u tzw "szaraków" kupicie tanie, ale żaden warunek ich nie obowiązuje, generalnie i cegła w paczce się zdarza....
A w firmach też pracują ludzie, jacy najlepiej obrazują komentarze (zwłaszcza negatywne)......
Ja uważam, że kupujący powinien wyjść zadowolony niezależnie czy ze zwykłego sklepu, czy z wirtualnego ;)
Ja ostatnio kupiłam pralkę na allegro, niestety podczas transportu ktoś położył pralkę i uszkodzeniu uległo kilka części. Sprzedający przejął się do tego stopnia, że chciał nam drugą pralkę przysłać gratis. Stanęło na tym, że przysłał nam części wszelkie możliwe do naprawy i stwierdził, że jeśli nie uda się jej uruchomić to zwróci nam wszystkie pieniądze lub wyślę nową. Udało się wymienić uszkodzone szpejo a ja jestem cały czas pod wrażeniem uczciwości tego człowieka.
Byłbym Wam wdzięczny za podawanie linków lub innych adresów do tych uczciwych sprzedawców.
Jeżeli piętnując nieuczciwych podajemy kogo się wystrzegać, to pomagajmy tym uczciwym informując gdzie ich można znaleźć.
Pozdrawiam
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2473085 to strona mojego uczciwego sprzedawcy
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2473085
Prowadzę sklep internetowy, oprócz tego sprzedaję również od niedawna towar przez allegro, zarówno jako sklep jak i osoba prywatna.
Podaję link do stronki "o mnie", regulamin jest zredagowany wspólnie z Inspekcją Handlową - można podejrzeć, czego powinno się przestrzegać. http://allegro.pl/my_page.php?uid=5773066
Dodam, że nie dalej jak miesiąc temu unikęliśmy oszustwa, okazało się, że gość jest prawdziwym wyłudzaczem. Zapraszam do lektury jego komentarzy: http://allegro.pl/show_user.php?uid=11394368. Szkoda, że allegro nie pomogło żadnemu z oszukanych, a zarabiają naprawdę duże pieniądze:)
Pozdrawiam