Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Allegro Matravers

• Autor: CZOS Data: 2009-03-23 16:02:14

Ja dla odmiany miałem kontakt z firmą jak w tytule. Chciałem kupić mysz dla leworęcznych lub dla oburęcznych. Przysłali mi mysz tylko dla praworęcznych. Po wymianie kilku przemiłych maili oddali mi pieniądze łącznie z zapłatą za przesyłkę i myszy nie chcieli z powrotem. W ten sposób zostałem właściciele myszy, która nie jest mi najbardziej potrzebna, ale nic mnie nie kosztowała, a korespondencja podbudowała moją wiarę w ludzi.

Pozdrawiam

Jak ktoś sobie będzie życzył to maile do wglądu.

• Autor: as Data: 2009-03-23 16:51:18

Czy kształt tej myszki jest po obu stronach symetryczny czy jest wygieta w jedna stronę? Jeżeli ma kształt symetryczny to osoba leworęczna może jej używać po zmianie ustawień w komputerze. Jeżeli masz system windows xp to trzeba to zrobic tak: strat - ustawienia- panel sterowania - mysz - przyciski i w konfiguracji przycisków zaznaczyć okienko przełąćz przycisk podstawowy i pomocniczy. Zatwierdzic to i powinno działać.

• Autor: CZOS Data: 2009-03-23 19:02:18

Po tym co napisałaś sądzę, że nie czytałaś tego co ja napisałem.

Pozdrawiam.

• Autor: as Data: 2009-03-23 19:19:24

Czytałam i wiem, że w ustawieniach tak można zmienić. Inna sprawa czy ta myszka będzie wygodna.

• Autor: ekkore Data: 2009-03-23 18:50:26

Ja się już kilkakrotnie spotkałam z uczciwością  i rzetelnością - w przypadku trudnych spraw. Kupowana koszulka polo była z plamami, nie zewnętrznymi, tylko przez materiał. Nie musiałam odsyłać wadliwej, dostała drugą, w niecały tydzień od zakupu wszystko było załatwione. Innym razem wymieniałam zakupione ubrania - w przesyłce otrzymałam zwrot poniesionych przeze mnie kosztów.

A najmilej z perspektywy czasu, choć wtedy zjadło nieziemsko dużo nerwów, wspominam przeboje z zakupem komputera. Dwa razy przyszły z uszkodzoną obudową. Moim zdaniem to wina kuriera - nei był zbyt przyjemny, niezadowolony, że musi pisać protokół. Ale to był juz nie mój problem. W każdym razie wszystkie transporty były na koszt sprzedającego, a ostatnia paczka przyszła w kartonie w którym ja bym się schowała, dno wyłozone małymi kartonami, w to karton z komputerem, na górę znowu ochrona z pudełek - z takim pancernym zabezpieczeniem chyba nawet poczta polska by sobie nie poradziła

• Autor: as Data: 2009-03-23 19:24:09

Mąż tez kiedyś kupił lampę do samochodu na allegro. Aukcja była ładnie opisana ajak przesyłka doszła to okazało się, że lampa jest inna niz w opisie. Mąż zadzwonił do tego gościa. Lampa została zwrócona. Gość oddał pieniądze za lampę dwa koszty przesyłki i jeszcze nie dużo więcej. Allegro zwróciło gościowi prowizję. Innym razem mąż kupił nożyki do maszynki do golenia ale były tempe i 1 rozsypał sie tylko po wyjęciu z pudełka. Wysłał gościowi chyba z 5 meili ale odpowiedzi żadnej nie było. Przed kupnem dzwonił do gościa, który zapewniał, że wszystko jest ok z towarem. Dobrze, że nie były to bardzo duże pieniądze.

• Autor: abiola Data: 2009-03-24 17:29:32

Napiszę Wam co powinniście wiedzieć, aby bezpiecznie kupić, bo się tym zajmuję
    1) kupując u firmy macie 10 dni ustawowo zagwarantowanych na zwrot towaru bez podania przyczyny
    2) firma jako sprzedawca umieszcza na stronie wszystkie dane, łącznie z numerem wpisu do ewidencji
    3) firma nie może odmówić wysłania za pobraniem , bo ma obowiązek je udostępnić
    4) Dokonując zakupów na licytacji, prawo do zwrotu nie przysługuje
    5) kupując u tzw "szaraków" kupicie tanie, ale żaden warunek ich nie obowiązuje, generalnie i cegła w paczce się zdarza....
    A w firmach też pracują ludzie, jacy najlepiej obrazują komentarze (zwłaszcza negatywne)......
    Ja uważam, że kupujący powinien wyjść zadowolony niezależnie czy ze zwykłego sklepu, czy z wirtualnego  ;)

• Autor: ewu Data: 2009-03-24 17:50:48

Ja ostatnio kupiłam pralkę na allegro, niestety podczas transportu ktoś położył pralkę i uszkodzeniu uległo kilka części. Sprzedający przejął się do tego stopnia, że chciał nam drugą pralkę przysłać gratis. Stanęło na tym, że przysłał nam części wszelkie możliwe do naprawy i stwierdził, że jeśli nie uda się  jej uruchomić  to zwróci nam wszystkie pieniądze lub wyślę nową. Udało się wymienić uszkodzone szpejo a ja jestem cały czas pod wrażeniem uczciwości tego człowieka.

• Autor: CZOS Data: 2009-03-24 19:09:01

Byłbym Wam wdzięczny za podawanie linków lub innych adresów do tych uczciwych sprzedawców.

Jeżeli piętnując nieuczciwych podajemy kogo się wystrzegać, to pomagajmy tym uczciwym informując gdzie ich można znaleźć.

Pozdrawiam

• Autor: ewu Data: 2009-03-24 19:29:00

http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2473085 to strona mojego uczciwego sprzedawcy

• Autor: CZOS Data: 2009-03-24 19:32:39

http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2473085

• Autor: drakas Data: 2009-03-24 21:27:45

Prowadzę sklep internetowy, oprócz tego sprzedaję również od niedawna towar przez allegro, zarówno jako sklep jak i osoba prywatna.
    Podaję link do stronki "o mnie", regulamin jest zredagowany wspólnie z Inspekcją Handlową - można podejrzeć, czego powinno się przestrzegać. http://allegro.pl/my_page.php?uid=5773066
    Dodam, że nie dalej jak miesiąc temu unikęliśmy oszustwa, okazało się, że gość jest prawdziwym wyłudzaczem. Zapraszam do lektury jego komentarzy: http://allegro.pl/show_user.php?uid=11394368. Szkoda, że allegro nie pomogło żadnemu z oszukanych, a zarabiają naprawdę duże pieniądze:)
    Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu