Mam tę masę w puszce i zastanawiam się , czy przed rozsmarowaniem jej na biszkopcie ( który jest mięciutki ) nie podgrzać jej , jeżeli tak to jaką powinna mieć konsystencję ?
To zależy jaką ma konsystencję. Jednego razu po otwarciu okazało się , że w puszce jest masa jak kamień i w dodatku zcukrzona. Musiałam dodać trochę mleka i rozpuścić. Masę krówkową miałam kupioną gotową , nie gotowałam mleka w domu.
Chcę zrobic taki placek. Biszkopt, ta masa która podałaś i może na wieżch galaretka. Zastanawiam się jaka kolejność obrać. Biszkopt przekroić i w środek dać masę i czy wtedy galaretka będzie mi się trzymać na wierzchu biszkoptu. może masę dać na biszkopt i na to wylać galaretkę. Pomóżcie.
Mam tę masę w puszce i zastanawiam się , czy przed rozsmarowaniem jej na biszkopcie ( który jest mięciutki ) nie podgrzać jej , jeżeli tak to jaką powinna mieć konsystencję ?
ja nie podgrzewam ale miksuje mikserem w tedy masa robi sie bardziej elastyczna i łatwiej ja rozsmarować na miekim ciescie
Masę krówkową dobrze jest nakładać na ciasto za pomocą szprycki do tortów i wcale nie trzeba jej podgrzewać
To zależy jaką ma konsystencję. Jednego razu po otwarciu okazało się , że w puszce jest masa jak kamień i w dodatku zcukrzona.
Musiałam dodać trochę mleka i rozpuścić. Masę krówkową miałam kupioną gotową , nie gotowałam mleka w domu.
Ja ucieram 1/2 kostki masła i dodaje po łyżce masy krówkowej. Swietnie rozsmarowuje się na biszkopcie.
Dawałaś tą masę w środek przeciętego biszkoptu i z ilu jaj biszkopt na tą ilość masy?
Chcę zrobic taki placek. Biszkopt, ta masa która podałaś i może na wieżch galaretka. Zastanawiam się jaka kolejność obrać. Biszkopt przekroić i w środek dać masę i czy wtedy galaretka będzie mi się trzymać na wierzchu biszkoptu. może masę dać na biszkopt i na to wylać galaretkę. Pomóżcie.
Ja też ucieram z 1/2 kostki masła i masa świetnie się rozprowadza.
U mnie stoi taka puszka i pewnie masę zrobię tak jak piszesz.
dzięki serdeczne, wykorzystam radę z 1/2 kostki masła , pozdrowienia dla wszystkich którzy odpowiedzieli na podjety temat