Forum

Kuchenne porady

Masa krówkowa

  • Autor: piła Data: 2009-03-28 17:01:53

    Mam tę masę w puszce i zastanawiam się , czy przed rozsmarowaniem jej na biszkopcie ( który jest mięciutki ) nie podgrzać jej , jeżeli tak to jaką powinna mieć konsystencję ?

  • Autor: mariolan76 Data: 2009-03-28 19:09:18

    ja nie podgrzewam ale miksuje mikserem w tedy masa robi sie bardziej elastyczna i łatwiej ja rozsmarować na miekim ciescie

  • Autor: yette Data: 2009-03-28 19:50:39

    Masę krówkową dobrze jest nakładać na ciasto za pomocą szprycki do tortów i wcale nie trzeba jej podgrzewać

  • Autor: crisen Data: 2009-03-28 19:56:04

    To zależy jaką ma konsystencję. Jednego razu po otwarciu okazało się , że w puszce jest masa jak kamień i w dodatku zcukrzona.
    Musiałam dodać trochę mleka i rozpuścić. Masę krówkową miałam kupioną gotową ,  nie gotowałam mleka w domu.

  • Autor: uleczka58 Data: 2009-03-28 20:06:22

    Ja ucieram 1/2 kostki masła i dodaje po łyżce masy krówkowej. Swietnie rozsmarowuje się na biszkopcie.

  • Autor: as Data: 2009-03-28 23:01:57

    Dawałaś tą masę w środek przeciętego biszkoptu i z ilu jaj biszkopt na tą ilość masy?

  • Autor: as Data: 2009-05-22 21:34:54

    Chcę zrobic taki placek. Biszkopt, ta masa która podałaś i może na wieżch galaretka. Zastanawiam się jaka kolejność obrać. Biszkopt przekroić i w środek dać masę i czy wtedy galaretka będzie mi się trzymać na wierzchu biszkoptu. może masę dać na biszkopt i na to wylać galaretkę. Pomóżcie.

  • Autor: mariaand Data: 2009-03-28 21:18:15

    Ja też ucieram z 1/2 kostki masła i masa świetnie się rozprowadza.

  • Autor: as Data: 2009-03-28 22:40:39

    U mnie stoi taka puszka i pewnie masę zrobię tak jak piszesz.

  • Autor: piła Data: 2009-03-29 11:26:57

    dzięki serdeczne, wykorzystam radę z 1/2 kostki masła , pozdrowienia dla wszystkich którzy odpowiedzieli na podjety temat

Przejdź do pełnej wersji serwisu