Robiłam chlebek z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis24290.html już po raz drugi. I po raz drugi mam ten sam problem. Nałożyłam ciasta do połowy keksówki i przykryłam ścierką. Odczekałam godzinę i ciasto ładnie wyrosło, ale przykleiło się do ścierki.Potem muszę to odklejać i mam wrażenie, że przez to ciasto się zapada do środka jak zaczynam piec. A może tak powinno być. Na zdjęciach często widzę chlebki wyrośnięte i podpieczone z każdej storny a u mnie po bokach raczej blady no i zapadnięty. Ale może to wina pieca. Ja mam taki elektryczny, ale nie w kuchence. Może jak jest termoobieg to wtedy zapieka się tez po bokach.To jak to z tą ś\cierką?
Robiłam chlebek z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis24290.html już po raz drugi. I po raz drugi mam ten sam problem. Nałożyłam ciasta do połowy keksówki i przykryłam ścierką. Odczekałam godzinę i ciasto ładnie wyrosło, ale przykleiło się do ścierki.Potem muszę to odklejać i mam wrażenie, że przez to ciasto się zapada do środka jak zaczynam piec. A może tak powinno być. Na zdjęciach często widzę chlebki wyrośnięte i podpieczone z każdej storny a u mnie po bokach raczej blady no i zapadnięty. Ale może to wina pieca. Ja mam taki elektryczny, ale nie w kuchence. Może jak jest termoobieg to wtedy zapieka się tez po bokach.To jak to z tą ś\cierką?