Witajcie! Chciałam sie z Wami podzielić takim spostrzeżeniem. Nie wiem jak Wy, ale mnie jest przykro, jeśli pod przepisem znajduję głupawe komentarze, zwłaszcza noworyszy. Nie skłania to do umieszczania kolejnych, bo zawsze znajdzie sie jakiś głupi szczaw (zalogowany ze 2 dni temu), który powie, że potrawa nie jest rewelką, bo na drugiej pólkuli jedzą ją na co dzień. Może i nie jest jak zapewne wiele innych, ale może ktoś chciałby się dowiedzieć jak to, czy co innego zrobić. Zapieniłam się lekko, przyznam. Żeby jeszcze ktoś, kto ma jakieś pojęcie wogóle o WŻ, szczyci się przynajmniej kilkumiesięcznym stażem, zdążył nas, wużetowiczów poznać, SAM COKOLWIEK ZAMIEŚCIŁ, to ok. Inaczej wara! To zwykłe chamstwo. Aaaa, zdążyłam doczytać wszystkie durne komentarze i pozostawię ....bez komentarza.
Mnie też to denerwuje ,własnie taki przed chwilą przeczytałam u siebie.jak mnie coś nie interesuje to idę dalej,a po co zamieszczać te durne komentarze tak żeby tylko kogoś urazić.Nic na to sie nie poradzi.
Głupie komentarze wystawiają przewżnie ci , którzy w swym mistrzostwie kulinarnym potrafią przypalić wodę na herbatę, dlatego należy im raczej współczuć niż się przejmować ich komentarzami. Pozdrawiam
Petra!!!!!!!!! wyjelas mi to spod klawiszy!!! o tym samym chcialm napisac.. proponuje tym UPRZEJMYM naprawde ZASTANOWIC SIE ZANIM COKOLWIEK PALNA.. i pomyslec jak sami poczuliby sie gdyby otrzymali tego typu tekst!
Petro... spokojnie... Przeczytałam uważnie wszystkie komentarze wystawione przez naszego Nowego:) i jakoś wcale nie oburzyły mnie aż tak bardzo. Facet ma prawo mieć swoje zdanie i wyraża je w sposób niezbyt dotkliwy mimo wszystko. I nie jest to w mojej ocenie ani chamstwo, ani głupiość szczawiu. Szybko napisał, co pomyślał i tyle. Ilu z nas miało gorsze wejścia na WŻ... To, że jesteśmy zalogowani na stronie od jakiegoś czasu nie czyni z nas ani trochę lepszych... komentować może każdy zalogowany, niezależnie czy logowanie miało miejsce przed chwilą, czy przed miesiącem... Pierwsze zetknięcie z WŻ-tem w wielu z nas wywołało słowotok... :))))) czasem na forum, a czasem w komentarzach... Spokojnie dziewczyny i chłopaki... bądźmy wyrozumiali dla innych i dla siebie... Każdy ma prawo mieć gorszy dzień. Pozdrawiam Was serdecznie ze środka mojego nienajlepszego dnia.
Tak jest- troche tolöerancji i troche wyrozumialosciu z obu stron. Petro nie przejmuj sie! Ten ktos pisze co o czyms mysli (chyba) tak po prostu by sie podzielic swoim spostrzezeniem. Czy ma racje i czy zawsze to potrzebne - to juz inna bajka....
Co mnie jednak irytuje to to, przynajmniej ja odnosze takie wrazenie, ze nie umieszcza on komentarzy do konkretnego przepisu lecz prowadzi pod przepisami "dyskusje o przepisach " taka bardziej ogolna a to raczej chyba nie w tym miejscu powinno miec miejsce. Zreszta jak w wypadku przepisu Petry rozmawiac o tym czy chilii con carne to codzienna potrawa Mexykan czy nie, jest troche jalowe gdyz akurat to chili jest wymyslem europejskim. Tylko skladniki poszczegolne, lecz nie calosc taka a nie inna, ma cos wspolnego z Mexykiem. Tak jak i szereg innych potraw jak ryby po grecku czy inne. Trzeba jednak gwoli sprawiedliwosci powiedziec, ze nasz nowy uzytkownik moze tego wszystkiego po prostu nie wiedziec i troche niepewnie poruszac sie na stronie. Kazdy z nas to chyba przechodzil na poczatku.
Odnoszę wrażenie, że autor wie o czym pisze i nie wyczuwam tam żadnej złośliwości. Sam jeszcze nic nie zaproponował, bo może sprawdza poziom, czy nie będzie dla niego za wysoko na naszym WŻ.
Nie liczę na to ,że moje przepisy (wszystkie 3) każdy będzie zachwalał i naiwnością jest na to liczyś.
Czos swieta prawda ! ja tez nie wyczuwam w komentarzach markajanusza zadnych zlosliwosci,moze czlowiek jadal w bardzo luksusowych knajpach i nie zna skromnych i smacznych potraw ,kazdy ma inny smak i gust , wiec nie ma sie czym przejmowac :)
Petra prosze nie rob tego - przeciez tu skorka nie warta wyprawki, masz fajne przepisy, a ze kazdy ma inny smak czy ocene? No tak juz jest na swiecie nie ma sie czym przejmowac...
Petra nie przejmuj się! Ja myśle, że każda z nas jak czyta złośliwy komentarz to patrzy na jego autora czy sam ma coś ciekawego do zaproponowania. Pozdrawiam Was dziewczyny i czekam na nowe przepisy.
Co racja to racja! Mnie też irytują komentarze pod przepisem typu "a nam nie smakowało", "niedobre" bla bla bla. Każdy ma swój gust. Niech ludziska komentują przepis a nie czy im smakowało czy nie.
...takie głupie komentarze powinno się mieć prawo wywalać. A co? W końcu moja strona z przepisami to moja wizytówka. No może nie od razu- manipulować że same superlatywy. Ale jesli koment jest oszczerzy i złośliwy - jak najbardziej get out
Ja mysle ze jak komus danie nie smakowalo, to dlaczego ma siedziec cicho, coz w tym zlego, oczywiscie takie komentarze powinny byc pisane z klasa. Dlaczego boicie sie krytyki?
Napisz proszę,w jaki sposób według Ciebie powinno się komentować przepisy.Bo ja rozumiem,że jak komuś nie smakuje,to nie odpowiada mu ten przepis ,albo popełnił błąd wykonując danie lub ciasto.
Witajcie!
Chciałam sie z Wami podzielić takim spostrzeżeniem. Nie wiem jak Wy, ale mnie jest przykro, jeśli pod przepisem znajduję głupawe komentarze, zwłaszcza noworyszy. Nie skłania to do umieszczania kolejnych, bo zawsze znajdzie sie jakiś głupi szczaw (zalogowany ze 2 dni temu), który powie, że potrawa nie jest rewelką, bo na drugiej pólkuli jedzą ją na co dzień. Może i nie jest jak zapewne wiele innych, ale może ktoś chciałby się dowiedzieć jak to, czy co innego zrobić.
Zapieniłam się lekko, przyznam. Żeby jeszcze ktoś, kto ma jakieś pojęcie wogóle o WŻ, szczyci się przynajmniej kilkumiesięcznym stażem, zdążył nas, wużetowiczów poznać, SAM COKOLWIEK ZAMIEŚCIŁ, to ok. Inaczej wara! To zwykłe chamstwo.
Aaaa, zdążyłam doczytać wszystkie durne komentarze i pozostawię ....bez komentarza.
Mnie też to denerwuje ,własnie taki przed chwilą przeczytałam u siebie.jak mnie coś nie interesuje to idę dalej,a po co zamieszczać te durne komentarze tak żeby tylko kogoś urazić.Nic na to sie nie poradzi.
Głupie komentarze wystawiają przewżnie ci , którzy w swym mistrzostwie kulinarnym potrafią przypalić wodę na herbatę, dlatego należy im raczej współczuć niż się przejmować ich komentarzami. Pozdrawiam
Petra!!!!!!!!! wyjelas mi to spod klawiszy!!! o tym samym chcialm napisac.. proponuje tym UPRZEJMYM naprawde ZASTANOWIC SIE ZANIM COKOLWIEK PALNA.. i pomyslec jak sami poczuliby sie gdyby otrzymali tego typu tekst!
Petro... spokojnie...
Przeczytałam uważnie wszystkie komentarze wystawione przez naszego Nowego:) i jakoś wcale nie oburzyły mnie aż tak bardzo.
Facet ma prawo mieć swoje zdanie i wyraża je w sposób niezbyt dotkliwy mimo wszystko. I nie jest to w mojej ocenie ani chamstwo, ani głupiość szczawiu. Szybko napisał, co pomyślał i tyle.
Ilu z nas miało gorsze wejścia na WŻ...
To, że jesteśmy zalogowani na stronie od jakiegoś czasu nie czyni z nas ani trochę lepszych... komentować może każdy zalogowany, niezależnie czy logowanie miało miejsce przed chwilą, czy przed miesiącem...
Pierwsze zetknięcie z WŻ-tem w wielu z nas wywołało słowotok... :))))) czasem na forum, a czasem w komentarzach...
Spokojnie dziewczyny i chłopaki... bądźmy wyrozumiali dla innych i dla siebie...
Każdy ma prawo mieć gorszy dzień.
Pozdrawiam Was serdecznie ze środka mojego nienajlepszego dnia.
Tak jest- troche tolöerancji i troche wyrozumialosciu z obu stron. Petro nie przejmuj sie! Ten ktos pisze co o czyms mysli (chyba) tak po prostu by sie podzielic swoim spostrzezeniem. Czy ma racje i czy zawsze to potrzebne - to juz inna bajka....
Co mnie jednak irytuje to to, przynajmniej ja odnosze takie wrazenie, ze nie umieszcza on komentarzy do konkretnego przepisu lecz prowadzi pod przepisami "dyskusje o przepisach " taka bardziej ogolna a to raczej chyba nie w tym miejscu powinno miec miejsce. Zreszta jak w wypadku przepisu Petry rozmawiac o tym czy chilii con carne to codzienna potrawa Mexykan czy nie, jest troche jalowe gdyz akurat to chili jest wymyslem europejskim. Tylko skladniki poszczegolne, lecz nie calosc taka a nie inna, ma cos wspolnego z Mexykiem. Tak jak i szereg innych potraw jak ryby po grecku czy inne. Trzeba jednak gwoli sprawiedliwosci powiedziec, ze nasz nowy uzytkownik moze tego wszystkiego po prostu nie wiedziec i troche niepewnie poruszac sie na stronie. Kazdy z nas to chyba przechodzil na poczatku.
Przeczytałem wszystkie komentarze napisanę przez marekjanusz.
http://wielkiezarcie.com/komentarze.php?id=154282&offset=0
Odnoszę wrażenie, że autor wie o czym pisze i nie wyczuwam tam żadnej złośliwości. Sam jeszcze nic nie zaproponował, bo może sprawdza poziom, czy nie będzie dla niego za wysoko na naszym WŻ.
Nie liczę na to ,że moje przepisy (wszystkie 3) każdy będzie zachwalał i naiwnością jest na to liczyś.
Pozdrawiam
Czos swieta prawda ! ja tez nie wyczuwam w komentarzach markajanusza zadnych zlosliwosci,moze czlowiek jadal w bardzo luksusowych knajpach i nie zna skromnych i smacznych potraw ,kazdy ma inny smak i gust , wiec nie ma sie czym przejmowac :)
A ja nie wiem, o co chodzi, ale to nawet lepiej. Pozdrawienia dla "starych " zarłoczków i tych świezo opierzonych.
Petra kochana, nie przejmuj sie prosze, szkoda nerwow, chwasty rosna wszedzie i sa ciezkie do zwalczenia.
Buziaki sle
tineczka:)
Z krytyką kogokolwiek lub czegokolwiek należy bardzo uważać. Ja zaś już nie będe umieszczać przepisów, bo zawsze mogą wydać się komuś banalne.
Petra prosze nie rob tego - przeciez tu skorka nie warta wyprawki, masz fajne przepisy, a ze kazdy ma inny smak czy ocene? No tak juz jest na swiecie nie ma sie czym przejmowac...
Dzięki Kochana, idę do norki lizać rany.
Petra nie przejmuj się! Ja myśle, że każda z nas jak czyta złośliwy komentarz to patrzy na jego autora czy sam ma coś ciekawego do zaproponowania. Pozdrawiam Was dziewczyny i czekam na nowe przepisy.
Czesc - masz swieta racje! Chociaz na tej naszej stronce to jeszcze jako tako ujdzie, bywalam na jeszcze gorszych...
Goraco pozdrawiam!
P.S. Dzieki Bogu na WZ przewazaja zarloczki mile i rozsadne ;o)
Co racja to racja! Mnie też irytują komentarze pod przepisem typu "a nam nie smakowało", "niedobre" bla bla bla. Każdy ma swój gust. Niech ludziska komentują przepis a nie czy im smakowało czy nie.
...takie głupie komentarze powinno się mieć prawo wywalać. A co? W końcu moja strona z przepisami to moja wizytówka. No może nie od razu- manipulować że same superlatywy. Ale jesli koment jest oszczerzy i złośliwy - jak najbardziej get out
Niechby był konstruktywny, typu: niesmakowało mi, może coś zepsułem, ale dodałem to i tamto, wyszło nawet znośnie... Mam rację?
Ja mysle ze jak komus danie nie smakowalo, to dlaczego ma siedziec cicho, coz w tym zlego, oczywiscie takie komentarze powinny byc pisane z klasa. Dlaczego boicie sie krytyki?
O to mi wlaśnie chodzi.
Napisz proszę,w jaki sposób według Ciebie powinno się komentować przepisy.Bo ja rozumiem,że jak komuś nie smakuje,to nie odpowiada mu ten przepis ,albo popełnił błąd wykonując danie lub ciasto.