Bardzo prosze o pomoc jestem zdesperowana. znalazlam w ktoryms przepisie ze mozna wekowac golabki tylko nie bylo napisane jak to zrobic. prosze o pomoc
Nie wekowałam nigdy ..ale polecam mrozenie .. bardzo dobrze sie przechowują ! Dlaczego nie odezwłaś sie do mnie .....?? Zwykłe witaj .. tak przynajmniej mnie uczono .. Pozdrawiam i wiecej .........odwagi ..!!
Można wekować gołąbki - włóż gołąbki do słoika , dosć ciasno (oczywiscie ugotowane), zrób sos pomidorowy luub inny wg uznania, zalej tym sosem gołąbki , tak zeby były prawie całe zakryte, zamknij słoik i zagotuj przynajmniej dwa razy po 30 min -tzn: raz 30 min i później jak ostygną drugie 30 min, można dłużej.
A moze jeszcze ktos by mnie poratowal takim spisem ile razy i jak dlugo trzeba gotowac potrawy
w sloikach np bigos itp ewentualnie ktorych nie trzeba wogole gotowac tylko zamyka sie je
na cieplo. Głownie chodzi mi o takie dania obiadowe:)
Aurelio możesz zamykać nie gotując (tylko musi być bardzo gorąca zalewa) grzybki, dżemy.. Bigos raczej trzeba gotować i jak ma dłużej stać, to też proponuje ze dwa razy, kiełbasę swojej roboty czy mięsa to koniecznie dwa razy i to po 1 godz., również pozdrawiam serdecznie i myślę , ze trochę pomogłam
Bardzo prosze o pomoc jestem zdesperowana. znalazlam w ktoryms przepisie ze mozna wekowac golabki tylko nie bylo napisane jak to zrobic. prosze o pomoc
Nie wekowałam nigdy ..ale polecam mrozenie .. bardzo dobrze sie przechowują ! Dlaczego nie odezwłaś sie do mnie .....?? Zwykłe witaj .. tak przynajmniej mnie uczono .. Pozdrawiam i wiecej .........odwagi ..!!
Można wekować gołąbki - włóż gołąbki do słoika , dosć ciasno (oczywiscie ugotowane), zrób sos pomidorowy luub inny wg uznania, zalej tym sosem gołąbki , tak zeby były prawie całe zakryte, zamknij słoik i zagotuj przynajmniej dwa razy po 30 min -tzn: raz 30 min i później jak ostygną drugie 30 min, można dłużej.
Możesz również zalac tą wodą w której gotowałaś gołąbki bez przecieru pomidorowego.
Dankarz dziekuje bardzo za informacje:)
Juz myslalam ze nikt mi nie powie jak to zrobic bo od dwoch dni przekopuje caly internet i nigdzie nie ma:)pozdrawiam serdecznie
A moze jeszcze ktos by mnie poratowal takim spisem ile razy i jak dlugo trzeba gotowac potrawy w sloikach np bigos itp ewentualnie ktorych nie trzeba wogole gotowac tylko zamyka sie je na cieplo. Głownie chodzi mi o takie dania obiadowe:)
Aurelio możesz zamykać nie gotując (tylko musi być bardzo gorąca zalewa) grzybki, dżemy..
Bigos raczej trzeba gotować i jak ma dłużej stać, to też proponuje ze dwa razy, kiełbasę swojej roboty czy mięsa to koniecznie dwa razy i to po 1 godz., również pozdrawiam serdecznie i myślę , ze trochę pomogłam
oj bardzo mi pomoglas bo wlasnie na dzisiaj mialam w planach robienie golabkow i na szczescie nie musialam tego przekladac:)