Forum

Gawędy o jedzeniu

Do jakiegoś miłego moderatora;-)

• Autor: dajanka Data: 2009-04-03 22:35:19

Ja i kilku innych w-żetowiczów mielibyśmy małą prośbę...
    Ogólnie rzecz biorąc chodzi o to by w dziale diety, pojawił się nowy podrozdział, w którym można by zamieszczac przepisy na potrawy niskokaloryczne.
    Przydałoby się to tym żarłokom, które chcą odżywiac się zdrowo, tym, którzy liczą kalorie (wśród wszystkich sałatek ciężko znaleźc jakąś bez majonezu, czy wśród mięs coś niesmażonego...), a i pewnie byłoby to świetne miejsce na przepisy dla protalowiczów:)

Tak więc...  Da się zrobic?

• Autor: makusia Data: 2009-04-03 23:39:37

http://wielkiezarcie.com/grp_przep.php?grp_prz=81 , pozwolę sę wtrącić:) są przepisy na potrawy dietetyczne:)

• Autor: anay Data: 2009-04-04 00:50:04

Makusia, problem, o którym dziewczyny pisały (bo to nie pierwszy post na ten temat) sprowadza się chyba do braku precyzji w dziale diety.  Znadziesz tam i dania bezglutenowe, i niskocholesterolowe... ale faktycznie wyraźnie sformułowanego "dieta niskokaloryczna" nie ma.  A rzeczywiście być może przydałaby się.  Warto jednak też podkreślić, że pomimo sukcesywnego dodawania specyficznych działów, miewamy przecież doczynienia z  użytkownikami, którzy wydają się bezmyślnie zaznaczać każdą możliwą kategorię przy wrzucaniu przepisu.  Albo ewidentnego niezrozumienia tematu i wrzucania ciasta ze szklanką cukru wśród składników do działu diety, bo (że tak sparafrazuję niedokładnie, ale z tym samym sensem wypowiedzi) "to ciasto ma mniej kalorii niż inne, dlatego jest w dietach".
    No i spójrzmy prawdzie w oczy - nie każda sałatka jest dietetyczna - a tak też niektórzy sądzą.  Dział "dieta" to bardzo delikatna kwestia :)

• Autor: makusia Data: 2009-04-04 11:13:13

zgadzam się w 100% , właśnie to bezmyślne zaznaczanie kategorii , jest problemem , i to nie tylko w dietetyycznych :( o moze tutaj należy szukać rady..

• Autor: dajanka Data: 2009-04-04 14:54:35

Czyli nic z tego? :-(

• Autor: makusia Data: 2009-04-04 15:29:49

dajanko, to tylko dyskusja, poczekajmy co na to moderatorzy :)

• Autor: klio Data: 2009-04-07 13:45:02

No mi na przykład brakuje w przepisach na diete protal, którego etapu dotyczy. Fajnie, że można je wyszukać - dzięki dziewczyny!. A szukanie przepisów w komantarzach na forum to masakra tylko zastanawiam sie czy dział z podziałem na np dieta kopenhaska, dieta protal, dieta niskowęglowodanowa itp będzie zawierać przepisy właściwe. Jak sama sobie znajdę jakisprzepis to musze pogłowkować czy się nadaje a stosuja przepisy z zakresu danej diety muszę ufać,że są one właściwe. Chodzi mi o to, że wprowadzanie przepisów w taki dział to juz jakas odpowiedzialność. To nie to samo co cały tort w dziale kremy.

• Autor: dajanka Data: 2009-04-07 19:11:32

albo kremy w dziale torty....
    Klio, nie chodziło mi o tak szczegółowy podział, myślałam raczej ogólnie o przepisy niskokaloryczne:).
    Dziewczyny, które zamieszczają przepisy z diety protal, robią taki dopisek przy przepisie więc poprostu wpisz PROTAL w okienku "szukaj" :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu