Forum

Kuchenne porady

tarcie chrzanu

  • Autor: sionia7 Data: 2009-04-07 22:04:13

    Jestem ciekawa czy trzecie chran przy pomocy jakies elektrycznej maszynerii.

  • Autor: agik Data: 2009-04-07 22:19:07

    Moja kolezanka rozdrabinała  w malakserze :)
    Mówiła, ze puściła sobie wiatraczek( taki zwykły, chłodzący) na twarz- i wtedy normalnie mogła oddychać, ani jej oczy nie wyłaziły  z orbit :)

  • Autor: as Data: 2009-04-07 22:46:13

    ja do tej pory tarłam na zwykłej tarce do jarzyn. W tym roku kupie chrzan -papkę w słoiku.

  • Autor: Mama Rozyczki Data: 2009-04-07 23:12:40

    Ja uzywam chrzanu polonaise ,jest super ! mozna wymieszac z lyzka gestej smietany,lub dodac do ugotowanych startych czerwonych buraczkow .Polecam.

    Dobry jest tez staroplski .

    Jak zyl moj tata,sam kopal i tarl chrzan,mama zaparzala gotujacym mlekiem byl wysmienity,teraz kupujemy.

  • Autor: Masza Data: 2009-04-07 23:33:41

    Moja Mama ściera chrzan w maszynce do mięsa, na której "wylot" zakłada torebkę foliową ściągniętą gumką. Szybko i bez płaczu;)

  • Autor: miauka Data: 2009-04-08 00:53:26

    ja tre w malakserze bez wiekszych przygod :)

  • Autor: angela27 Data: 2009-04-09 08:48:25

    Ja przecieram chrzan w dodatkowej wkładce dołączonej do maszynki do mięsa Zelmer.Wychodzi jak tarty na tarce:)

  • Autor: jaska2503 Data: 2009-04-12 19:46:56

    dobry pomysł-musze wypróbować

  • Autor: lampa Data: 2009-04-09 15:42:13

    Robot wielofunkcyjny zelmera Fenomen - świetnie radzi sobie z chrzanem. A co do gotowych, sklepowych chrzanów - to rzeczywiście w smaku są, dobre, ale zawierają wypełniacze i substaancje konserwujące.

Przejdź do pełnej wersji serwisu