Forum

Gawędy o jedzeniu

Wędlinka na święta.

  • Autor: MYSZA99 Data: 2009-04-09 06:53:29

    Witam.już wszystko mam zaplanowane na święta zostało mi jeszcze wymyślenie jakie mięso upiec na zimno do chleba. ostatnio mieliśmy w domu wędzoną własnej robty karkówkę i szynkę. trochę się to nam przejadło ale dliny ze sklepu wogóle odpadają. Może mi podpowiecie z jakich przepisów korzystacie szykując się na święta z góry bardzo dziękuję za propozycje.sama bym poszukała ale jakoś przed świętami mamy co robić w pracy i jakoś tego czasu na szperanie brakuje a w domu jeszcze się internetu nie dorobiłam

  • Autor: renataz36 Data: 2009-04-09 07:16:57

    Bardzo bardzo polecam schabik Aleex "najdelikatniejszy schab według Alexx", niestety nie moge wstawić linka coś mi Mizilla blokuje w pracy ale wpisz te nazwe i napewno znajdziesz, Ja właśnie rano wyjęłam mięsko z zamrażalnika , wieczorem przyprawię a gotować będę w piątek. Polecam i Wesołych Świąt

  • Autor: justine75 Data: 2009-04-09 08:23:54

    http://wielkiezarcie.com/przepis26173.html proszę bardzo,aktywny:)
    Ja także będę ten schabik robić bo jest naprawdę pyszny,poza tym piekę karkówkę i zrobię kurczaka faszerowanego

  • Autor: MYSZA99 Data: 2009-04-09 10:19:27

    dziękuję Wam bardzo chyba się skuszę na tem schabik bo węlinke już robiłam parę razy.

  • Autor: kasia0504 Data: 2009-04-09 09:18:48

    Ja zawsze robię karczek-wcześniej marynowany w Marynacie Staropolskiej z Kamisa i pieczony w rękawie,a także rolowany nadziewany boczek,

  • Autor: oregano Data: 2009-04-09 09:27:57

    polecam ten przepis http://wielkiezarcie.com/przepis22845.html

  • Autor: bytomianka Data: 2009-04-09 11:18:50

    Ten schab też robię, jest wspaniały, smaczny i bardzo delikatny.! Pozdrawiam.

  • Autor: dj Data: 2009-04-09 16:50:09

    http://wielkiezarcie.com/przepis28424.html a ja polecam faszerowaną roladę, jest bardzo dobra.

  • Autor: anna702 Data: 2009-04-16 19:57:46

    ja upieklam schab, wyszedl pyszny...do srodka wepchnelam 8 suszonych sliwek i zabek czosnku, z wierzchu obtarlam sola z przyprawami (rozmaryn, papryka pikantna, majeranek, pieprz) zawinelam szczelnie w folie i do piekarnika na godzine 180°C (miesa bylo 1kg) wyszlo super miekkie i soczyste :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu