Moj były szef posci 2 razy w roku.... Przed Bozym Narodzeniem caly Adwent i przez 40 dni od ostatkow do Wielkiej Soboty. Katolik z niego zaden ale pare lat temu stwierdzil ze zrobi to dla zdrowia. Korzyść z tego taka , że ubywa mu pare kg a w swieta smakuje mu kazda wędlina :)
Dziś nie ma postu.Jutro w Wielki Piątek jest post ścisły, ilościowy i jakościowy - najważniejszy post w roku.W Wielką Sobotę kościół też zaleca pościć ale nakazu jako takiego nie ma.
Wstyd to kraść i z dupy spaść jak mawia moja teściowa... Nie rozumiem Twojego "niby katoliczka"...To jesteś tak na niby czy zdeklarowana katoliczka? Świątecznie pozdrawiam!
W Wielki Czwartek można jeść mięso. Post ścisły ilościowy i jakościowy jest W wielki Piątek. W Wielką sobotę nie jest obowiązkowy post od mięsa ale jest tradycja. Kto chce może jeść i nie ma grzech w wielką sobotę.
Niby katoliczka a nie wiem czy dzisiaj, w Wielki Czwartek można jeść mięso????
ja też nie wiem. I wcale mi nie wstyd :)
Tak ale ja zaprosiłam na kolację rasowych katolików i nie wiem co robić hihihi
z tego co ja sama wiem to dziś można jutro jest post
pytałam babci. W Wielki CZwartek można mięsić. Ale...co szkodzi, jesli poczęstujesz gości czymś a'la jarosz :)
dzis sie je mięso!!!!!
DZIĘKI!!!
Moj były szef posci 2 razy w roku.... Przed Bozym Narodzeniem caly Adwent i przez 40 dni od ostatkow do Wielkiej Soboty. Katolik z niego zaden ale pare lat temu stwierdzil ze zrobi to dla zdrowia. Korzyść z tego taka , że ubywa mu pare kg a w swieta smakuje mu kazda wędlina :)
Wielki Piatek to taka katolicka jednodniowa dieta :))
Jutro jest ścisły post.
Dziś nie ma postu.Jutro w Wielki Piątek jest post ścisły, ilościowy i jakościowy - najważniejszy post w roku.W Wielką Sobotę kościół też zaleca pościć ale nakazu jako takiego nie ma.
Dzisiaj mięso jemy ! od jutra nie ,aż do niedzieli do śniadania:)
Niektórzy poszczą od wielkiej środy:)
Wstyd to kraść i z dupy spaść jak mawia moja teściowa...
Nie rozumiem Twojego "niby katoliczka"...To jesteś tak na niby czy zdeklarowana katoliczka?
Świątecznie pozdrawiam!
W Wielki Czwartek można jeść mięso. Post ścisły ilościowy i jakościowy jest W wielki Piątek. W Wielką sobotę nie jest obowiązkowy post od mięsa ale jest tradycja. Kto chce może jeść i nie ma grzech w wielką sobotę.