Chciałam założyć też wątek o tym samym :( Bardzo mi to siadło... Hotel socjalny jest tam od dwóch lat ( a raczej był ;((), wcześniej był tam hotel pracowniczy. Jezdzilismy tam przez lata. Co roku. Zaczęło się od tego, ze przejeżdzając pół wybrzeża, nigdzie nie mogliśmy znaleźć noclegu. Tam był. I mimo, ze standard chyba najgorszy, a oko brzydko i ten wszechobecny azbest, to jednak luby nie chciał nigdzie indziej nocować, twierdził, zę bardzo dobrze się tam czuje. Mocno to czuję. I jakoś tak ... bolesnie. Przeszło 20 osób straciło zycie. Ponad 50 - dach nad głową.
(*) Stawianie świeczek to symbol, że jednoczymy się duchowo z ofiarami i ich bliskimi, by pomóc im przetrwać tą bolesną tragedię Nie bądźmy obojętni...
wlasnie przeczytalam....przykre ;(
[*][*][*][*]
Trzeba pomóc a nie świeczki stawiać.
Chciałam założyć też wątek o tym samym :(
Bardzo mi to siadło...
Hotel socjalny jest tam od dwóch lat ( a raczej był ;((), wcześniej był tam hotel pracowniczy. Jezdzilismy tam przez lata. Co roku.
Zaczęło się od tego, ze przejeżdzając pół wybrzeża, nigdzie nie mogliśmy znaleźć noclegu. Tam był. I mimo, ze standard chyba najgorszy, a oko brzydko i ten wszechobecny azbest, to jednak luby nie chciał nigdzie indziej nocować, twierdził, zę bardzo dobrze się tam czuje.
Mocno to czuję. I jakoś tak ... bolesnie.
Przeszło 20 osób straciło zycie.
Ponad 50 - dach nad głową.
Straszne. Nie powinno się było nigdy zdarzyć.
Trudno w to uwierzyć!!! A pomoc w kazdej formie jest dobra. Stawianie świeczek tez ma sens.
(*)
Stawianie świeczek to symbol, że jednoczymy się duchowo z ofiarami i ich bliskimi, by pomóc im przetrwać tą bolesną tragedię
Nie bądźmy obojętni...
Wieczne odpoczywanie racz Im dać Panie.
to straszne...
dobrze, że u nas postanowiono likwidację podobnego hotelu...
nowy budynek juz prawie ukończony....
(*)
Strasznie przykre, u nas rowniez byla tragedia pokazana w tv i wszystkie dzienniki o tym mowily,,,,