Witam. Zostało mi jeszcze trochę kotletów mielonych i chciałabym na obiad podać je w jakimś sosie. Nie mam pomysłu więc ślicznie proszę o pomoc forumowiczów. Pozdrawiam
Sos pomidorowy, sos z grzybów suszonych, sos z pieczarek. Możesz zrobic klopsy po grecku (zetrzyj marchew, pietruszkę, pokroj cebulę, duś do miekkości, dodaj koncentrat pomidorowy, łyżeczkę musztardy, dopraw do smaku i wrzuc na chwilę kotlety). Możesz też zrobic http://wielkiezarcie.com/przepis43567.html
A ja zawsze zostawiam sok - wywar - z pieczenia mięsa, zamrażam albo czeka sobie w lodówce ( na wierzchu zawsze jest warstwa tłuszczyku wiec nic sie nie zepsuje). Podsmarzam cebulke i dodaję wywar, zagęszczam mąką - pycha. Dobrze mieć cos takiego w zapasie, kiedy nie wiesz jak urozmaicić zwykłe danie. pozdrawiam
Witam.
Zostało mi jeszcze trochę kotletów mielonych i chciałabym na obiad podać je w jakimś sosie. Nie mam pomysłu więc ślicznie proszę o pomoc forumowiczów. Pozdrawiam
Może koperkowy lub chrzanowy na bazie beszamelu ?
Sos pomidorowy, sos z grzybów suszonych, sos z pieczarek. Możesz zrobic klopsy po grecku (zetrzyj marchew, pietruszkę, pokroj cebulę, duś do miekkości, dodaj koncentrat pomidorowy, łyżeczkę musztardy, dopraw do smaku i wrzuc na chwilę kotlety). Możesz też zrobic http://wielkiezarcie.com/przepis43567.html
Bardzo dziękuję za pomysły, zrobię sos po grecki. Zmykam do kuchni gotować sosik. Pozdrawiam cieplutko
Do mielonych?
Korniszonowy zasmażany jest przepyszny , w moich przepisach go znajdziesz.
A ja zawsze zostawiam sok - wywar - z pieczenia mięsa, zamrażam albo czeka sobie w lodówce ( na wierzchu zawsze jest warstwa tłuszczyku wiec nic sie nie zepsuje). Podsmarzam cebulke i dodaję wywar, zagęszczam mąką - pycha. Dobrze mieć cos takiego w zapasie, kiedy nie wiesz jak urozmaicić zwykłe danie.
pozdrawiam
Ja robię tak jak Tercia