Forum

Kuchenne porady

Budyń czekoladowy......

• Autor: mariateresa Data: 2009-04-15 00:09:31

Kochani -  kupiłam  2 budynie czekoladowe  i w domu okazało się
    że są to budynie  " na zimno ".
    ------------------------------------------------------------------------------
    Zawartość torebki wsypać do 0,5 l.  zimnego mleka
    i miksować na najwyższych obrotach ok.  2 minuty, 
    -  odstawić na pół godz.  w chłodne miejsce.
    ----------------------------------------------------------------------------
    Czy taki budyń nadaje się do kremu ?  
    Robiła któraś z Was krem z budyniu na zimno ?   
     Pozdrawiam !!! 

• Autor: mariateresa Data: 2009-04-15 00:12:07

• Autor: anneau Data: 2009-04-15 00:28:53

nie! Pierwsze widzę :) Ale...swego czasu kupiłam też dr.Oetkera - taki deser/ puding (??) - w zasadzie to one wsystkie wrzuciłabym do jednego worka- puding/ śnieżkę/ kremy do tortów - te wszystkie -"wsyp-ubij". Dlatego- ja bym spróbowała do ciasta. Tzn- skoro budyń musi przestygnąć- i wtedy z masłem...czyli ten Twój zimny budyń -buch do masła. Fajne! Ale chyba nie do nabycia w Polsce :(

• Autor: megi65 Data: 2009-04-15 08:35:02

Marioterso!!! Nie polecam ... kiedys chciłam zrobic mase na budyniu śmietankowym i ..............wszystko do smietnika ! Nie twierdze , ze ewidentna wina budyniu , moze tłuszcz nie chciał '' zaprzyjaznic'' sie z masa budyniowa ... heehe .. Od tej pory nawet jako deserek nie kupuje ... a jak wiesz ja uwielbiam wszelkie ''eksperymenta '' . Słoneczne pozdrowienia .. jeszcze z Polski

• Autor: olenka_chicago Data: 2009-04-15 00:32:53

Mozna tylko daj mniej mleka, jesli moge wyrazic swoja opinie to ja osobiscie nie lubie ale dzieciaki tylko budyn/pudding na zimno nie cierpia goracego. pozdrawiam

• Autor: mariateresa Data: 2009-04-15 10:00:57

Ja ten budyń kupiłam  przez pomyłkę ,  w sklepie myślałam że to zwykły.
    Zrobię pierw sam budyń,  jeli będzie    " surowo -  proszkowo -  sztuczny "  smak
    to nie dodam do kremu. 

• Autor: Julcia Data: 2009-04-22 13:02:10

Nie sądzę, żeby miał proszkowy smak.Dr.Oetker robi naprawdę smaczne i dobre produkty. I jak krem udał się ???

Przejdź do pełnej wersji serwisu