Kochani - kupiłam 2 budynie czekoladowe i w domu okazało się że są to budynie " na zimno ". ------------------------------------------------------------------------------ Zawartość torebki wsypać do 0,5 l. zimnego mleka i miksować na najwyższych obrotach ok. 2 minuty, - odstawić na pół godz. w chłodne miejsce. ---------------------------------------------------------------------------- Czy taki budyń nadaje się do kremu ? Robiła któraś z Was krem z budyniu na zimno ? Pozdrawiam !!!
nie! Pierwsze widzę :) Ale...swego czasu kupiłam też dr.Oetkera - taki deser/ puding (??) - w zasadzie to one wsystkie wrzuciłabym do jednego worka- puding/ śnieżkę/ kremy do tortów - te wszystkie -"wsyp-ubij". Dlatego- ja bym spróbowała do ciasta. Tzn- skoro budyń musi przestygnąć- i wtedy z masłem...czyli ten Twój zimny budyń -buch do masła. Fajne! Ale chyba nie do nabycia w Polsce :(
Marioterso!!! Nie polecam ... kiedys chciłam zrobic mase na budyniu śmietankowym i ..............wszystko do smietnika ! Nie twierdze , ze ewidentna wina budyniu , moze tłuszcz nie chciał '' zaprzyjaznic'' sie z masa budyniowa ... heehe .. Od tej pory nawet jako deserek nie kupuje ... a jak wiesz ja uwielbiam wszelkie ''eksperymenta '' . Słoneczne pozdrowienia .. jeszcze z Polski
Mozna tylko daj mniej mleka, jesli moge wyrazic swoja opinie to ja osobiscie nie lubie ale dzieciaki tylko budyn/pudding na zimno nie cierpia goracego. pozdrawiam
Ja ten budyń kupiłam przez pomyłkę , w sklepie myślałam że to zwykły. Zrobię pierw sam budyń, jeli będzie " surowo - proszkowo - sztuczny " smak to nie dodam do kremu.
Kochani - kupiłam 2 budynie czekoladowe i w domu okazało się
że są to budynie " na zimno ".
------------------------------------------------------------------------------
Zawartość torebki wsypać do 0,5 l. zimnego mleka
i miksować na najwyższych obrotach ok. 2 minuty,
- odstawić na pół godz. w chłodne miejsce.
----------------------------------------------------------------------------
Czy taki budyń nadaje się do kremu ?
Robiła któraś z Was krem z budyniu na zimno ?
Pozdrawiam !!!
nie! Pierwsze widzę :) Ale...swego czasu kupiłam też dr.Oetkera - taki deser/ puding (??) - w zasadzie to one wsystkie wrzuciłabym do jednego worka- puding/ śnieżkę/ kremy do tortów - te wszystkie -"wsyp-ubij". Dlatego- ja bym spróbowała do ciasta. Tzn- skoro budyń musi przestygnąć- i wtedy z masłem...czyli ten Twój zimny budyń -buch do masła. Fajne! Ale chyba nie do nabycia w Polsce :(
Marioterso!!! Nie polecam ... kiedys chciłam zrobic mase na budyniu śmietankowym i ..............wszystko do smietnika ! Nie twierdze , ze ewidentna wina budyniu , moze tłuszcz nie chciał '' zaprzyjaznic'' sie z masa budyniowa ... heehe .. Od tej pory nawet jako deserek nie kupuje ... a jak wiesz ja uwielbiam wszelkie ''eksperymenta '' . Słoneczne pozdrowienia .. jeszcze z Polski
Mozna tylko daj mniej mleka, jesli moge wyrazic swoja opinie to ja osobiscie nie lubie ale dzieciaki tylko budyn/pudding na zimno nie cierpia goracego. pozdrawiam
Ja ten budyń kupiłam przez pomyłkę , w sklepie myślałam że to zwykły.
Zrobię pierw sam budyń, jeli będzie " surowo - proszkowo - sztuczny " smak
to nie dodam do kremu.
Nie sądzę, żeby miał proszkowy smak.Dr.Oetker robi naprawdę smaczne i dobre produkty. I jak krem udał się ???