Czy zna ktoś jakiś domowy, skuteczny i wypróbowany sposób na pozbycie się "pomarańczowej skórki". A może jakieś sprawdzone kosmetyki, które możecie polecić?
Ja stosuje to i jestem zadowolona no i poza tym ćwiczenia, w klubie fittnes do któego chodze postawili taką platformę wibracyjną właśnie na cellulit ale nie byłam na tym 1 zł minuta trzeba być conajmniej 10 minut i 3 razy w tyg przez 6 tyg wyszłoby mnei to drożej niż karnet ale widziałam że jest bardzo dużo chętnych na to. Póki co polecam ten krem ja byłam zadowolona cena ok 13 zł.
Dla mnie nr 1 z domowych sposobów to kawa- zaparzasz mieloną kawę, kawę wypijasz, a fusy nakładasz na gąbkę (dobra jest taka sztywniejsza) i wcierasz okrężnymi ruchami. Jeżeli będziesz robić to systematycznie przez jakiś czas to naprawdę działa.
Kosmetyki jednak są jedynie dodatkiem, gdyż bez zmiany nawyków żywieniowych oraz większego wysiłku fizycznego niestety niewiele osiagniesz, więc:
1. więcej ruchu - skorzystaj z pięknej pogody za oknem i wybierz się na wycieczkę rowerową, poza tym możesz intensywnie maszerować, a z czasem także zacząć biegać; ważne aby przede wszytskim regularnie się ruszać i taka pojedyncza dawka ruchu trwała min. 30 min. Na początku zawsze jest na ogół ciężko, ale z czasem organizm przyzwyczaja się do zwiększonego wysiłku. Aha i jeśli masz taką możliwość to staraj się ćwiczyć w godzinach porannych, gdyż wtedy dużo szybciej organizm spala tłuszcz.
2. zmiana nawyków żywieniowych - tutaj trzeba przede wszytskim najlepiej wyeliminować papierosy i kawę (jedynie jak to było wcześniej wspomniane wykorzystać ją do pilingów;), a także wszelkie fast-foody i słodycze. Ważne jest też , aby zastąpić sól w kuchni ziołami - teraz w sklepach ze zdrową żywnością można znaleźć takie gotowe mieszanki przypraw, które zastępują sól i pieprz. A poza tym standartowo, czyli 3-4 posiłków dziennie, ważne aby przerwa między nimi nie wynosiła więcej niż 4 godziny. Poza tym do diety należy włączyć produkty, które mają dużo potasu (ułatwia usuwanie nadmiaru wody z organizmu).
Stosowałam kosmetyki, masaże, natrysk ciepły i zimny i zawsze z miernym skutkiem, mimo, że byłąm bardzo sysptematyczna. Aż pewniego dnia usiadłam na rower. Przez miesiąc dojeżdżania do pracy 13 km. w jedną stronę i tyle samo z powrotem, celulit ku mojejmu zaskoczeniu zniknął całkowicie!
Niskotluszczowa dieta + antyoksydanty czyli warzywa, owoce (ananasy) duzo wody Rzucic palenie Uregulowac trawienie (zlikwidowac zaparcia) Uprawiac regularnie gimnastyke (najlepiej w wodzie-basen) Pic ziola oczyszczajace i moczopedne typu centella asiatica, i wzmacniajace naczynia typu: kasztanowiec, vitis vinifera, ginko biloba (krazenie) rusco. Wzmacniaja nieprzepuszczalnosc naczyc i przedostawanie sie galaretowatej substancji pomiedzy naczynia (celulitis) Do tego kremy poprawiajace krazenie i jedrnosc skory, ale one same nic nie zalatwia. Trzeba przejsc na "higieniczny" tryb zycia, nie tylko myslac o naszych nogach wiosna, ale przez okragly rok. Pozddrawiam i zachecam do wojny z bezlitosnym wrogiem nawet szczuplych pan :)
Zdecydowanie zgadzam sie z ta wypowiedzia od 7 tygodni jestem na pierwszej w zyciu diecie do tego cwiczenia i skórka pomaranczowa odchodzi w niepamięć ... pić dużo wody, herbaty oczyszczajace+ CHECI + pozytywne myślenia a przepisy z Wielkiego zarcia wypróbowywac głownie na domownikach
Czy któraś z Was ma doświadczenie z bańka chińska?czy próbowałyście masażu nią jakie sa efekty? udało mi się zrzucić parę kilo ale niestety cellulitis mnie nie chce tak łatwo opuścić,ćwiczenia i te wszystkie kremy żele jakoś nie przynoszą efektu,pozostała mi tylko bańka
Czy zna ktoś jakiś domowy, skuteczny i wypróbowany sposób na pozbycie się "pomarańczowej skórki". A może jakieś sprawdzone kosmetyki, które możecie polecić?
http://www.dax.com.pl/userfiles/Image/PERFECTA%20EXTRA%20SLIM/Perfecta%20ExtraSlim_Cellulit.jpg
Ja stosuje to i jestem zadowolona no i poza tym ćwiczenia, w klubie fittnes do któego chodze postawili taką platformę wibracyjną właśnie na cellulit ale nie byłam na tym 1 zł minuta trzeba być conajmniej 10 minut i 3 razy w tyg przez 6 tyg wyszłoby mnei to drożej niż karnet ale widziałam że jest bardzo dużo chętnych na to. Póki co polecam ten krem ja byłam zadowolona cena ok 13 zł.
Dla mnie nr 1 z domowych sposobów to kawa- zaparzasz mieloną kawę, kawę wypijasz, a fusy nakładasz na gąbkę (dobra jest taka sztywniejsza) i wcierasz okrężnymi ruchami. Jeżeli będziesz robić to systematycznie przez jakiś czas to naprawdę działa.
Kosmetyki jednak są jedynie dodatkiem, gdyż bez zmiany nawyków żywieniowych oraz większego wysiłku fizycznego niestety niewiele osiagniesz, więc:
1. więcej ruchu - skorzystaj z pięknej pogody za oknem i wybierz się na wycieczkę rowerową, poza tym możesz intensywnie maszerować, a z czasem także zacząć biegać; ważne aby przede wszytskim regularnie się ruszać i taka pojedyncza dawka ruchu trwała min. 30 min. Na początku zawsze jest na ogół ciężko, ale z czasem organizm przyzwyczaja się do zwiększonego wysiłku. Aha i jeśli masz taką możliwość to staraj się ćwiczyć w godzinach porannych, gdyż wtedy dużo szybciej organizm spala tłuszcz.
2. zmiana nawyków żywieniowych - tutaj trzeba przede wszytskim najlepiej wyeliminować papierosy i kawę (jedynie jak to było wcześniej wspomniane wykorzystać ją do pilingów;), a także wszelkie fast-foody i słodycze. Ważne jest też , aby zastąpić sól w kuchni ziołami - teraz w sklepach ze zdrową żywnością można znaleźć takie gotowe mieszanki przypraw, które zastępują sól i pieprz.
A poza tym standartowo, czyli 3-4 posiłków dziennie, ważne aby przerwa między nimi nie wynosiła więcej niż 4 godziny. Poza tym do diety należy włączyć produkty, które mają dużo potasu (ułatwia usuwanie nadmiaru wody z organizmu).
życzę powodzenia w walce i podrawiam gorąco:)
Dzięki dziewczyny za rady i porady na pewno skorzystam, bo już czas wziąść się za siebie, lato tuż, tuż... Pozdrawiam cieplutko.
zerknij tutaj http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=178426&post=178426&offset=60
Stosowałam kosmetyki, masaże, natrysk ciepły i zimny i zawsze z miernym skutkiem, mimo, że byłąm bardzo sysptematyczna. Aż pewniego dnia usiadłam na rower. Przez miesiąc dojeżdżania do pracy 13 km. w jedną stronę i tyle samo z powrotem, celulit ku mojejmu zaskoczeniu zniknął całkowicie!
Niskotluszczowa dieta + antyoksydanty czyli warzywa, owoce (ananasy) duzo wody
Rzucic palenie
Uregulowac trawienie (zlikwidowac zaparcia)
Uprawiac regularnie gimnastyke (najlepiej w wodzie-basen)
Pic ziola oczyszczajace i moczopedne typu centella asiatica, i wzmacniajace naczynia typu: kasztanowiec, vitis vinifera, ginko biloba (krazenie) rusco. Wzmacniaja nieprzepuszczalnosc naczyc i przedostawanie sie galaretowatej substancji pomiedzy naczynia (celulitis)
Do tego kremy poprawiajace krazenie i jedrnosc skory, ale one same nic nie zalatwia.
Trzeba przejsc na "higieniczny" tryb zycia, nie tylko myslac o naszych nogach wiosna, ale przez okragly rok. Pozddrawiam i zachecam do wojny z bezlitosnym wrogiem nawet szczuplych pan :)
To ja jeszcze dodam do tego, żeby ograniczyć zjadanie soli, bo już samo to i niskotłuszczowa dieta u mnie zdziałały cuda:)
Zdecydowanie zgadzam sie z ta wypowiedzia od 7 tygodni jestem na pierwszej w zyciu diecie do tego cwiczenia i skórka pomaranczowa odchodzi w niepamięć ... pić dużo wody, herbaty oczyszczajace+ CHECI + pozytywne myślenia a przepisy z Wielkiego zarcia wypróbowywac głownie na domownikach
A do tego polecam masaż specjalnym kieliszkiem lub bańką chińską:)
Czy któraś z Was ma doświadczenie z bańka chińska?czy próbowałyście masażu nią jakie sa efekty? udało mi się zrzucić parę kilo ale niestety cellulitis mnie nie chce tak łatwo opuścić,ćwiczenia i te wszystkie kremy żele jakoś nie przynoszą efektu,pozostała mi tylko bańka
Bardzo dobre nawodnienie organizmu i picie 2 l wody dziennie.
widze ze żadna z Was nie probówała masażu chińskimi bańkami ok.w takim razie bedę pierwsza