mam pytanie czy może znacie jakieś ciekawe pomysły na to co można zabrać ze sobą do jedzenia -(planuję wyjazd z rodziną do Chorwacji),z góry dziękuję za zamieszczone pomysły
Na jak długo jedzies i kiedy? Czym pojedziecie? Gdzie zamierzacie nocować? Ile osób jedzie i czy będą też z wami dzieci? Myślę, że te informacje były by potrzebne by odpowiedzieć na twoje pytanie.
Ceny w Chorwacji prawie identyczne jak w Polsce, Sloiki odradzam, bo ze sloikami bedie jak nad Solina, a przeciez "zagraniczne wakacje"maja miec .; posmak zagranicznej cebuli, zwlaszcza jak ta cebula w tej samej cenie. Pzdr
sory za tak skąpe informacje , wyjeżdzamy swoim autem z 2 dzieci -mała ma 3 lata, syn jest 10 lat starszy-wiem że są sprawdzone przepisy nadające sie na długą podróż, chciałabym aby było oszczędniej i dlatego chcę zabrać trochę gotowego jedzenia z Polski, tam tylko niektóre produkty sa w podobnych cenach do naszych proszę o pomysły i dzięki zainteresowanie
jeśli będziesz miała dostęp do kuchni to możesz zabrać ze sobą np. weki z klopsami mięsnymi. Można je póżniej podać z jakimś gotowym sosem- pomidorowym, grzybowym. Do tego makaron lub ryż. U mnie się to sprawdziło.
Na jak długo jedzies i kiedy? Czym pojedziecie? Gdzie zamierzacie nocować? Ile osób jedzie i czy będą też z wami dzieci? Myślę, że te informacje były by potrzebne by odpowiedzieć na twoje pytanie.
Ceny w Chorwacji prawie identyczne jak w Polsce, Sloiki odradzam, bo ze sloikami bedie jak nad Solina, a przeciez "zagraniczne
wakacje"maja miec .; posmak zagranicznej cebuli, zwlaszcza jak ta cebula w tej samej cenie. Pzdr
wyjeżdzamy swoim autem z 2 dzieci -mała ma 3 lata, syn jest 10 lat starszy-wiem że są sprawdzone przepisy nadające sie na długą podróż, chciałabym aby było oszczędniej i dlatego chcę zabrać trochę gotowego jedzenia z Polski, tam tylko niektóre produkty sa w podobnych cenach do naszych
proszę o pomysły i dzięki zainteresowanie
jeśli będziesz miała dostęp do kuchni to możesz zabrać ze sobą np. weki z klopsami mięsnymi. Można je póżniej podać z jakimś gotowym sosem- pomidorowym, grzybowym. Do tego makaron lub ryż. U mnie się to sprawdziło.
proszę o wiecej pomysłów
tak chodzi o klopsy z mięsa mielonego, tylko jeśli je robisz do słoików to nie dodawaj cebuli.
możesz tu znajdziesz coś ciekawego:
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=201492&post=202221