Niektorzy uwazaja, ze my sami przyczyniamy sie do wielu niedomagan i ze np. krwawiace dziasla sa oznaka zle podejmowanych w zyciu decyzji. Jesli masz jakies problemy (a kto ich nie ma) sprobuj odnalezc rownowage i radosc zycia. Pozdrawiam!
Czyli masz zapalenie dziąseł:( Podobno pomaga pasta i płyn Meridiol(chyba taka nazwa...no albo podobna),dokładne czyszczenie nitką szczelin międzyzębowych(ale delikatne),i rutinoscorbin 3 razy dziennie po 1 tabletce przez minimum miesiąc...Moja znajoma miała ten problem i tak jej lekarz zalecił. Pozdrawiam:)
Jest tez dobry.Żel do stosowania na dziasła Dentinox-Gel N .: na opakowaniu , jest napisane przy bolesnym żąbkowaniu i zapaleniu dziąseł. I myj żęby pastą SENSODYNE jest przeciw zapalna i na krwawiące dziasła ,ale konieczna jest wizyta u dentysty to nie są zarty .pozdrawiam
Mi stomatolog zalecić zmianę szczoteczki-zawsze używałam twardej bądź średniej. Dopiero kiedy spróbowałam używać miękkiej problem zniknął. Może to Ci pomoże?
Vitamina C, rutinoscorbin...skoro sie leczysz to pewnie znasz plyny i pasty do zebow specyficzne dla tej dolegliwosci...mi pomogly po 3 mies. kuracji nie pamietam nazwy
Wypróbowałam już wszystkie najlepsze pasty i sensodyne i lacalut i wiele innych.Teraz mam meridol.Rutinoscorbin też brałam i mam mięciutką szczoteczkę i naprawdę nie wiem co jeszcze można zrobić:(
szałwią też płukam jamę ustną, chociaż muszę przyznać że opuchlizna schodzi:) A do stomatologa idę w następnym tygodniu:) DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA CHĘCI I POMOC:)
Znacie może jakieś sprawdzone sposoby na krwawiące dziąsła?
Wizyta u stomatologa .............. !!
I to jak najszybciej.
ach ci stomatolodzy:(już pół roku się leczę:(
Niektorzy uwazaja, ze my sami przyczyniamy sie do wielu niedomagan i ze np. krwawiace dziasla sa oznaka zle podejmowanych w zyciu decyzji. Jesli masz jakies problemy (a kto ich nie ma) sprobuj odnalezc rownowage i radosc zycia. Pozdrawiam!
Czyli masz zapalenie dziąseł:(
Podobno pomaga pasta i płyn Meridiol(chyba taka nazwa...no albo podobna),dokładne czyszczenie nitką szczelin międzyzębowych(ale delikatne),i rutinoscorbin 3 razy dziennie po 1 tabletce przez minimum miesiąc...Moja znajoma miała ten problem i tak jej lekarz zalecił.
Pozdrawiam:)
mam pastę i ten płyn i czekam na efekty:)
Jest tez dobry.Żel do stosowania na dziasła
Dentinox-Gel N .: na opakowaniu , jest napisane przy bolesnym żąbkowaniu i zapaleniu dziąseł.
I myj żęby pastą SENSODYNE jest przeciw zapalna i na krwawiące dziasła ,ale konieczna jest wizyta u dentysty
to nie są zarty .pozdrawiam
A może to po prostu niedobór witaminy C? Spróbuj uwzględnić większą ilość surowych warzyw i owoców w diecie, może pomoże.
Iwonko dziękuję:) postaram się jeść więcej warzyw i owoców:)
Bardzo dobra jest pasta Lacalut.
Użytkownik Aniula27 napisał w wiadomości:
> Bardzo dobra jest pasta Lacalut.
Potwierdzam
Mi stomatolog zalecić zmianę szczoteczki-zawsze używałam twardej bądź średniej. Dopiero kiedy spróbowałam używać miękkiej problem zniknął. Może to Ci pomoże?
Vitamina C, rutinoscorbin...skoro sie leczysz to pewnie znasz plyny i pasty do zebow specyficzne dla tej dolegliwosci...mi pomogly po 3 mies. kuracji nie pamietam nazwy
Wypróbowałam już wszystkie najlepsze pasty i sensodyne i lacalut i wiele innych.Teraz mam meridol.Rutinoscorbin też brałam i mam mięciutką szczoteczkę i naprawdę nie wiem co jeszcze można zrobić:(
Spróbuj płukać jamę ustną płynem Eludril. Ma wyjątkowe działanie przeciwzapalne i bakteriobójcze.
Użytkownik Juta napisał w wiadomości:
> Znacie może jakieś sprawdzone sposoby na krwawiące dziąsła?
Sprobuj babcinego sposobu, plukanie jamy ustnej szalwia 3-4 razy dziennie. Choc mysle ze jednak musisz przprosic sie ze stomatologiem.
szałwią też płukam jamę ustną, chociaż muszę przyznać że opuchlizna schodzi:) A do stomatologa idę w następnym tygodniu:)
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA CHĘCI I POMOC:)