Sa sliczne i maja te zalete,ze wszystko mozna zjesc czego niestety nie mozna powiedziec o masach plastycznych.Napewno nieraz wespre sie na Twoich pomyslach.Pozdrawiam
Iwonko, Twoje torty są piękne i bardzo apetyczne,ja osobiście nie jadam żadnych marcepanowych tortów,bo mi nie smakują,Twoje są zdrowe,mało słodkie i na pewno pyszne.Bardzo mi smakują owocowe ciasta i torty:)Pozdrawiam i gratuluję talentu:) Wstawiałam kiedyś w galeri 2 piękne torty,których zdjęcia zrobiłam w szkole,nie wiem czy widziałaś ?więc wstawię jeszcze raz,może sobie coś ściagniesz ,jak będziesz robiła następny tort:)
Użytkownik anneau napisał w wiadomości: > dekoracje super! Chyba zdetronizowałaś dotychczasowy szał- na ten ładny, acz > sztuczny kanon tortów "z plasteliny" :)
Te torty jak to napisałaś "z plasteliny" jakoś mnie nie przekonały.Moja mama kiedyś piekła torty na różne okazje,potem ja jej pomagałam.Były dekorowane kolorowymi kremami i galaretką lub polewane czekoladą.Potem ja wpadłam na dekoracje owocowe i zakochałam się w nich.Do dzś z pasją wymyślam dekoracje na każdy następny tort.
Świetne te torty z owocami. Gratuluje pomysłowości i zdolności. I mam pytanie techniczne - czy pokrywacie owoce galaretką lub samą żelatyną? pozdrawiam serdecznie :)
Niesamowicie wyglądają! Jak dla mnie sztuka zdobienia owocami jest za trudna. Pewnie miałabym problemy z wycinaniem i ukształtowaniem. Uzywasz do tego celu jakiś specjalnych nożyków?
Użytkownik Iloria napisał w wiadomości: > Niesamowicie wyglądają! Jak dla mnie sztuka zdobienia owocami jest za trudna. > Pewnie miałabym problemy z wycinaniem i ukształtowaniem. Uzywasz do tego celu > jakiś specjalnych nożyków?
Do dekoracji używam zwykłych nożyków tylko ostrych.
Pieknie - szczęka mi opadła,ale jak dla mnie to 'wyższa szkoła jazdy" ja tak nie umiem.Gratuluje talentu!!!!!!!!A mogłabys wrzucić linka z tym Twoim artykułem-chetnie poczytam i myślę,że nie tylko ja.Z góry dziekuję i serdecznie pozdrawiam!
Dziękuję za miłe słowa,kiedyś moje dekoracje były skromniejsze,z czasem przybywało pomysłów,to znów gdzieś coś zobaczyłam a potem to jakoś tak same wychodzą kompozycje w trakcie dekorowania.Zależy też czy dekorację robi się z tego co akurat mamy w domu czy też przygotowujemy wcześniej więcej owoców co daje większe możliwości wzornicze i kolorystyczne.Zapewniam Was że dekoracje nie są trudne a praktyka czyni mistrza.Powodzenia.
Piekne te torciki tylko podziwiac wygladaja naturalnie, jedyne co moge powiedziec lub zasugerowac to mozna te ozdoby owocowe delikatnie posmarowac galaretka/lub sa specjalne "glaze" beda pieknie blyszczec.
Użytkownik karolinaXXX napisał w wiadomości: > Piekne te torciki tylko podziwiac wygladaja naturalnie, jedyne co moge > powiedziec lub zasugerowac to mozna te ozdoby owocowe delikatnie posmarowac > galaretka/lub sa specjalne "glaze" beda pieknie blyszczec.
Dzięki za podpowiedź,akurat nigdy o tym nie pomyślałam żeby owoce smarować galaretką,ale to jest dobry pomysł aby owoce były błyszczące.
Ja nigdy nie smarowałam galaretką owoców,na następny dzień dekoracje wyglądają dobrze i nie sądzę aby owoce wyschły,jedynie jabłko troszkę pociemnieje.Oczywiście posmarowanie galaretką nie zaszkodzi.A to są moje torty robione ostatnio,zdjęcia robione na drógi dzień po przełożeniu tortu na klosz.
Iwonko, jeśli Ty gratulujesz mi pomysłu to "walę łebem" przed Tobą, ja na takie pomysły chyba nie wpadłbym. Chociaż ten komunijny obudził wspomnienia ... pamiętam ten swój pierwszy w życiu zrobiony własnoręcznie (Mama tylko pilnowała piekarnika ) ... cały kielich i hostię wykładałem sobie z małych drażetek wielkości śrutu, a nazywały się "Drażetki witaminizowane" były to cukierki z róży i napis " I Komunia Św. Kazia" ...
O matko!!! Iwona zlituj się Przecież ja ślinotoku dostałam i zaplułam klawiaturę. To jest cudne i na pewno smaczne. Zazdroszczę talentu oj zazdroszczę.
Popularne są dekoracje z mas plastycznych i kremów.Ja proponuję zdrowe owocowe dekoracje.A to zdjęcia moich tortów
Jakie To jest piękne!! Zachwycające!!! Coś wspaniałego!! Brak słów,żeby wyrazić podziw.
Rewela, rzeczywiście w każdym szczególe, dekoracje tort ogólnie wysztkie są super.
Bardzo ładne i apetyczne te Twoje dekoracje na pewno spróbuje wykorzystać niektóre pomysły :)
Sliczne te TWOJE TORTY!
Piękne torty!
Sa sliczne i maja te zalete,ze wszystko mozna zjesc czego niestety nie mozna powiedziec o masach plastycznych.Napewno nieraz wespre sie na Twoich pomyslach.Pozdrawiam
Brawo !!! masz talent .Wszystko piękne i estetycznie wykonane .
To jest cudne !!! Prawdziwe mistrzostwo! Ja sobie to wydrukuje i będę próbowała zrobić podobne dekoracje :D
cudne gratuluje pomyslu
Iwonko, Twoje torty są piękne i bardzo apetyczne,ja osobiście nie jadam żadnych marcepanowych tortów,bo mi nie smakują,Twoje są zdrowe,mało słodkie i na pewno pyszne.Bardzo mi smakują owocowe ciasta i torty:)Pozdrawiam i gratuluję talentu:)
Wstawiałam kiedyś w galeri 2 piękne torty,których zdjęcia zrobiłam w szkole,nie wiem czy widziałaś ?więc wstawię jeszcze raz,może sobie coś ściagniesz ,jak będziesz robiła następny tort:)
przepiękne i apetyczne, na pewno będe podpatrywac i próbowac nasladowac
Przepiękne!
Ale masz talent kobieto!!!
Bardzo mi się podobają, tylko pozazdrościć :).
Piękne!!!
Prawdziwe dzieła, kapelusze z głów .A tak poważnie to normalnie cuda,aż dech zapiera.
Przepiekne! Masz talent i wyobraznie :)
Po prostu cudne, a co najważniejsze dużo witamin i wyglądają tak apetycznie.
Piękne ! Niektórych owoców nie mogę rozszyfrować
Przepiękne!!!
Dziękuję za miłe słowa.Jeśli coś chcecie wiedzieć to pytajcie.Umieściłam też artykuł jak można zrobić dekoracje.
dekoracje super! Chyba zdetronizowałaś dotychczasowy szał- na ten ładny, acz sztuczny kanon tortów "z plasteliny" :)
Użytkownik anneau napisał w wiadomości:
> dekoracje super! Chyba zdetronizowałaś dotychczasowy szał- na ten ładny, acz
> sztuczny kanon tortów "z plasteliny" :)
Te torty jak to napisałaś "z plasteliny" jakoś mnie nie przekonały.Moja mama kiedyś piekła torty na różne okazje,potem ja jej pomagałam.Były dekorowane kolorowymi kremami i galaretką lub polewane czekoladą.Potem ja wpadłam na dekoracje owocowe i zakochałam się w nich.Do dzś z pasją wymyślam dekoracje na każdy następny tort.
tutaj jeszcze jeden:)
Świetne te torty z owocami. Gratuluje pomysłowości i zdolności.
I mam pytanie techniczne - czy pokrywacie owoce galaretką lub samą żelatyną?
pozdrawiam serdecznie :)
Ina73 owoce nie są pokrywane niczym,pozdrawiam.
Niesamowicie wyglądają! Jak dla mnie sztuka zdobienia owocami jest za trudna. Pewnie miałabym problemy z wycinaniem i ukształtowaniem. Uzywasz do tego celu jakiś specjalnych nożyków?
Użytkownik Iloria napisał w wiadomości:
> Niesamowicie wyglądają! Jak dla mnie sztuka zdobienia owocami jest za trudna.
> Pewnie miałabym problemy z wycinaniem i ukształtowaniem. Uzywasz do tego celu
> jakiś specjalnych nożyków?
Do dekoracji używam zwykłych nożyków tylko ostrych.
Pieknie - szczęka mi opadła,ale jak dla mnie to 'wyższa szkoła jazdy" ja tak nie umiem.Gratuluje talentu!!!!!!!!A mogłabys wrzucić linka z tym Twoim artykułem-chetnie poczytam i myślę,że nie tylko ja.Z góry dziekuję i serdecznie pozdrawiam!
jednak znalazłam te arcydzieła .... http://wielkiezarcie.com/artykul.php?id=1078
Mam do Ciebie prośbe. Czy mogla bys powiedziec mi jak robi się taki piękny kwiat z brzoskwini? Z góry dziękuję
bardzo ładne i przede wszytkim zdrowe te dekoracje ,jadalme dzieła sztuki,na pewno cos odgapię z tych pomysłów
Rewelacyjne te ozdoby z owoców, jak dla mnie to już "wyższa szkoła jazdy"
Dziękuję za miłe słowa,kiedyś moje dekoracje były skromniejsze,z czasem przybywało pomysłów,to znów gdzieś coś zobaczyłam a potem to jakoś tak same wychodzą kompozycje w trakcie dekorowania.Zależy też czy dekorację robi się z tego co akurat mamy w domu czy też przygotowujemy wcześniej więcej owoców co daje większe możliwości wzornicze i kolorystyczne.Zapewniam Was że dekoracje nie są trudne a praktyka czyni mistrza.Powodzenia.
Piekne te torciki tylko podziwiac wygladaja naturalnie, jedyne co moge powiedziec lub zasugerowac to mozna te ozdoby owocowe delikatnie posmarowac galaretka/lub sa specjalne "glaze" beda pieknie blyszczec.
Użytkownik karolinaXXX napisał w wiadomości:
> Piekne te torciki tylko podziwiac wygladaja naturalnie, jedyne co moge
> powiedziec lub zasugerowac to mozna te ozdoby owocowe delikatnie posmarowac
> galaretka/lub sa specjalne "glaze" beda pieknie blyszczec.
Dzięki za podpowiedź,akurat nigdy o tym nie pomyślałam żeby owoce smarować galaretką,ale to jest dobry pomysł aby owoce były błyszczące.
Czy taką dekoracje można zrobić dzień wcześniej przed podaniem?
Można, tylko trzema zrobić lekką galaretkę np. cytrynową i cieniutko posmarować owoce, aby nie wyschły.
Rzymianka dzieki serdeczne za odpowiedź :)
Ja nigdy nie smarowałam galaretką owoców,na następny dzień dekoracje wyglądają dobrze i nie sądzę aby owoce wyschły,jedynie jabłko troszkę pociemnieje.Oczywiście posmarowanie galaretką nie zaszkodzi.A to są moje torty robione ostatnio,zdjęcia robione na drógi dzień po przełożeniu tortu na klosz.
Przepiękne są Twoje torty. Pozdrawiam !
Iwonko, jeśli Ty gratulujesz mi pomysłu to "walę łebem" przed Tobą, ja na takie pomysły chyba nie wpadłbym.
Chociaż ten komunijny obudził wspomnienia ... pamiętam ten swój pierwszy w życiu zrobiony własnoręcznie (Mama tylko pilnowała piekarnika ) ... cały kielich i hostię wykładałem sobie z małych drażetek wielkości śrutu, a nazywały się "Drażetki witaminizowane" były to cukierki z róży i napis " I Komunia Św. Kazia" ...
Kaziu dziękuję za miłe słowa,a swoją drogą to musiałeś nieźle się napracować,zamiast biegać po podwórku musiałeś układać malutkie kuleczki na torcie
O matko!!! Iwona zlituj się Przecież ja ślinotoku dostałam i zaplułam klawiaturę. To jest cudne i na pewno smaczne. Zazdroszczę talentu oj zazdroszczę.